Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e göre, Türkiye ile çözüm olası

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan'ın sorunlarına masada çözüm bulabileceğine inandığını, iki ülke arasında bir savaşı olası görmediğini belirtti.

Dünya - 4 yıl önce

Atina
İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında bir söyleşiye katılan Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında son üç yıldır bir hayli gerginlik yaşandığını, sorunlar için çözüm bulunabileceğini savundu.
Miçotakis, gazeteci Fareed Zakaria'nın yönelttiği; Meis Adası'na ilişkin bir tehlike olup olmadığına, Türkiye ile savaşa girilip girilmeyeceğine ilişkin soruyu, "Türkiye ile savaşa gitmeyeceğiz." şeklinde cevapladı.
Türkiye ile Yunanistan arasındaki temel sorunun Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması olduğunu savunan Miçotakis, "Türkiye ile mantıklı yetişkinler gibi oturup temel sorunumuzu çözebiliyor olmamız gerek." dedi.
Miçotakis, bunun, Ege'nin coğrafi yapısı nedeniyle komplike bir sorun olduğunu ileri sürerek Yunanistan'ın benzer sorunları çözmek için İtalya ve Mısır ile anlaşma yaptığını ifade etti.
Yunanistan ve Türkiye'de seçimlerin yakın tarihlerde yapılacak olmasına dikkati çeken Miçotakis, "Bence gerginliği azaltmak, ortak çıkar konularında çalışmak, anlaşmazlıklarımız olduğunda mutabık kalmak için yöntemler var." diye konuştu.
Miçotakis, anlaşmazlıkların dahi medeni bir şekilde ortaya konulabileceğini savunarak "Birbirimizi tehdit etmemiz, üst uçuş veya bunun gibi kaza riskini artıracak provokatif eylemlerde bulunmamız gerekmiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok kez konuştuklarını vurgulayan Miçotakis, "Çok zor zamanlarımız olmuş olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çözümün imkansız olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Meleklerin şeytanı yoktur -Arzu Leyal yazdı-

2023-01-16 09:08 - En Son Yazılar

Beşiktaş deplasmanda 2 golle galip

2023-01-14 18:23 - Spor

Osmanbey metro istasyonu geçici olarak işletmeye kapatılacak

2023-01-19 08:02 - Gündem

Türkiye'nin en çok yolcu ağırlayan otogarından 2022'de 15 milyon kişi yolculuk yaptı

2023-01-18 13:14 - Çevre - Seyahat

Hedefi olmayan yapılar kime hizmet eder? -Mehmet Yıldırım yazdı-

2023-01-17 07:42 - En Son Yazılar

"Eren Abluka Sonbahar-Kış-22 Operasyonu" başladı

2023-01-18 13:52 - Asayiş

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e göre, Türkiye ile çözüm olası

2023-01-19 21:56 - Dünya

ABD'de Martin Luther King'i anma etkinliğindeki silahlı saldırıda 8 kişi yaralandı

2023-01-17 09:40 - Dünya

İran'da meydana gelen doğal gaz patlamasında ölü sayısı 6'ya yükseldi

2023-01-13 10:19 - Dünya

Atlı kızak yapılan Çıldır Gölü'nde yazın da tekne turları düzenlenecek

2023-01-18 15:50 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

UNRWA: İsrail'in Doğu Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'ndaki tesislerimize el koyması an

15:09 - Dünya

Yunanistan'da bir haftada 45 yeni Batı Nil virüsü vakası

14:53 - Dünya

Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükse

14:33 - Dünya

İsrail saldırısıyla hayallerini kaybeden Filistinli küçük kız, kopan bacağını fotoğraflarda arıyor

14:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem

Çiftçilere yılın ilk 6 ayında 106 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldı

15:27 - Ekonomi

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

Giresun ve Trabzon için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:12 - Gündem

UNRWA: İsrail'in Doğu Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'ndaki tesislerimize el koyması an

15:09 - Dünya