'Yeni bir partiden bahsediyorum'

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ: "Milli merkezi teşkil edecek yeni bir siyasi parti oluşumu ile ilgili çalışmalar başlamış durumdadır." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

TBMM

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, milli merkezi teşkil edecek yeni bir siyasi parti oluşumu ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, "Yeni bir partiden bahsediyorum. Bugün kadro çalışmaları, program çalışmalarıyla ilgili bilgi verebilecek durumda değilim. Zamanı geldiğinde onları da paylaşırız." dedi.
Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ege'de gerçekleşen Yunan tacizinin yeni bir safhaya ulaştığını belirterek, adaları işgal eden, Türk hava ve deniz sahasını ihlal eden Yunan saldırganlığının bir Türk gemisini uluslararası sularda vurmasıyla yeni bir boyuta taşıdığını kaydetti.
Hükümetin bu olaya karşı verdiği cevabı eleştiren Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Atina ziyareti sırasında "Her iki taraf da hava ihlalleri yapıyor." şeklindeki sözlerinin Yunan saldırganlığının üstünü örten, Yunanlıları cesaretlendiren bir açıklama olduğunu iddia etti.
İsviçre'de devam eden müzakerelere de değinen Özdağ, yaşanan gelişmelerin KKTC aleyhinde ilerlediğini savundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarıyla sanki bir mücadele veriliyormuş hissini yarattığını, ancak Türk kamuoyunun yanıltıldığını öne süren Özdağ, şunları söyledi:
"Türkiye'nin güvenlik ve garanti konularını görüşmek amacıyla İsviçre'ye gitmiş olması dahi kabul edilebilir bir durum değil. Daha başından büyük bir tavizdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı kırmızı noktalar açıkladı. Çavuşoğlu, Erdoğan'ın olmazsa olmaz dediği hususları çiğnedi. Çünkü Rum tarafı bu kırmızı çizgileri tartışmayı açık bir şekilde reddetti. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde Türk nüfusunun varlığını koruması için öngörülen ilkeler bertaraf edilmiştir. Ortadaki plan, adayı hızla Rumlaştıracak, Türkleri yönetim bazında azınlık sınıfına sokacak ve sadece Kuzeyde küçük kantonlarda yaşamaya mahkum edecektir."

Barzani'nin referandum çıkışı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin referandum çıkışına ilişkin soru üzerine Özdağ, AK Parti'li iki milletvekilinin Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklamasını desteklediğini belirttiklerini aktardı.
Bu konuda Başbakan Binali Yıldırım'ın ne düşündüğünü merak ettiğini ifade eden Özdağ, "Bu iki AKP milletvekilini disipline sevk edecek mi? Bu konuda saray ne düşünüyor?" dedi.
Ümit Özdağ, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyon için şimdiye kadar beklenmesinin hata olduğunu belirtti. ÖSO'nun belirli birliklerinin bölgeye konuşlandığının bilindiğini anlatan Özdağ, bu operasyonun doğru bir siyasi planlamayla gerçekleşmesini diledi.

Yeni parti oluşumu

Dün Meral Akşener ile bir düğünde görüştükleri ve çıkışta yapılan kısa açıklamada yeni siyasi oluşumun sinyallerinin verildiğinin hatırlatılması üzerine Ümit Özdağ, bir süreden beri bu yönde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Özdağ, "Yeni bir milli merkezi teşkil edecek siyasi parti oluşumu ile ilgili çalışmalar başlamış durumdadır. Yeni bir partiden bahsediyorum. Bugün kadro çalışmaları, program çalışmalarıyla ilgili bilgi verebilecek durumda değilim. Zamanı geldiğinde onları da paylaşırız." diye konuştu.

Muhabir: İsmail Çimen

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli sismik gemisi MTA Oruç Reis hizmete girdi

2017-06-28 15:18 - Ekonomi

Son dakika haberleri! Hatay'ın Yayladağı kırsalına top mermisi düştü

2017-07-01 02:42 - Asayiş

Bakan Avcı'dan 'Efes Antik Kenti' iddialarına açıklama

2017-06-28 21:47 - Gündem

'Türkiye, Kudüs'e yönelik tehditlere karşı dik duruş sergiliyor'

2017-06-29 18:12 - Siyaset

Bilecik'te FETÖ'den 2 şüpheli gözaltına alındı

2017-06-28 00:07 - Gündem

ABD'ye uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması kalkıyor

2017-07-04 03:46 - Genel

Wimbledon'a yağmur engeli

2017-06-28 02:02 - Spor

'Yeni bir partiden bahsediyorum'

2017-07-04 20:32 - Siyaset

'Finansal kriz beklemiyorum'

2017-06-28 02:12 - Ekonomi

'Sanal devriye' suçluların korkulu rüyası

2017-07-03 15:38 - Genel

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Güney Kore'nin güneyinde kuraklıkla mücadele için askeri araçlar ile itfaiye ekipleri görevlend

10:23 - Dünya

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde evleri patlayıcılarla yıktı

10:08 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Latin Amerika ülkelerine UCM'den ayrılmaları çağrısı yaptı

09:42 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı'ndan ülkesi aleyhinde açıklama yayımlayan Fransa'ya tepki

09:28 - Dünya