?>

Yelkende 2021 Milli Takım Seçme Yarışları'nın ilk hafta heyecanı sona erdi

Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi ile Urla Deniz Kulübünün ev sahipliğinde düzenlenen yarışların ilk haftasında, 39 kulüpten 222 optimist ve 34 kulüpten 112 optimist junior sporcusu mücadele etti.

Spor - 4 yıl önce

Izmir

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) 2021 Milli Takım Seçme Yarışları'nda ilk hafta tamamlandı ve optimist ile optimist junior kategorilerinde dereceye girenler belli oldu.

İlk hafta mücadelelerinin ardından 2021 yılı Optimist Milli Takımı, Ege Erdemli, Irmak Süvari (Galatasaray), Göktuğ Öztuncel (Teos), Kutsal Güneş Kurnaz, Ege Ayyıldızbayraktar, İlayda Şen (Tekirdağ Yelken), Uğur Yıldırım (Karşıyaka), Oğuz Önal, Yiğit Özbaşoğlu (Bodrum Belediyesi Bodrum), Sadrihan Suer (Bodrum Era), Firdevs Yeğin (İskenderun Yelken) ve Defne Isabel Ramirez Zambrano'dan (Göztepe) oluştu.

Optimist ile optimist junior sınıflarında genel sıralama ise şöyle:

Optimist junior: 1. Derin Bartan (Yalıkavak), 2. Ariela Rudkovsakaya (Yalıkavak), 3. Ahmet Efe Çanakçı (Bodrum Belediyesi Bodrumspor).

Optimist altın: 1. Ege Erdemli (Galatasaray), 2. Irmak Süvari (Galatasaray), 3. Göktuğ Öztuncel (Teos).

Optimist gümüş: 1. Mete Erol (Marmara Yelken), 2. Troy Dhaese (ARM Urla), 3. Yunus Efe Doğan (Göztepe).

Optimist bronz: 1. Ecrin Karagöz (Samsun Yelken), 2. Alp Oral (Göztepe), 3. Bilge Su Özakar (Samsun Yelken).

Özlem Akdurak'tan sporcu ailelerine ve antrenörlerine teşekkür

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, yaptığı açıklamada, bu zorlu süreçte başarılı bir yarış organizasyonu gerçekleştirerek 2021 yılının Optimist Milli Takımı'nı seçtiklerini bildirdi.

Milli Takım'a seçilen yelkencilerin bu yılki uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil ederek kendilerini gururlandıracağını belirten Akdurak, "Yelkencilerimizi spora yönlendiren ve destekleyen ailelerine, onları yetiştiren antrenörlerine ve spor yapabilmelerini sağlamak için imkanlarını sonuna kadar kullanan kulüp yönetimlerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışlar, 12-17 Nisan'da Laser 4.7, Laser Radial ve Laser Standard, 20-25 Nisan'da 420 sınıfı, 470 sınıfı, Techno 293, Techno Plus, RS:One Rüzgar Sörfü, son olarak da 28 Nisan-2 Mayıs'ta Formula Kite, IQ Foil ve Funboard Slalom sınıflarında yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erman Ilıcak, Rusya'da “Rönesans” projelerinden Amur Gaz İşleme Tesisi’ni ziyaret etti

2021-04-09 09:44 - Özel Haber

Bakan Pakdemirli: Bitkisel üretim destekleme bütçesinin 6,27 milyar lirasını nisan ayı itibarıyla çiftçilerimize ödedik

2021-04-07 17:35 - Siyaset

Koç Holding’in 57. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

2021-04-09 22:02 - Yerel haber-Şirket Haber

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Diamessis'i kabul etti

2021-04-07 20:46 - Gündem

Opel’den nisan ayına özel kampanya

2021-04-05 02:00 - Yerel haber-Şirket Haber

Hamas, İsrail'in seçimlere müdahalesini durdurmak için uluslararası görüşmeler yürüttüğünü açıkladı

2021-04-07 07:21 - Dünya

Yelkende 2021 Milli Takım Seçme Yarışları'nın ilk hafta heyecanı sona erdi

2021-04-10 13:11 - Spor

Ailesinde prostat kanseri öyküsü olanlara '40 yaşından itibaren düzenli kontrol' önerisi

2021-04-07 16:13 - Gündem

Avusturya’da İran nükleer anlaşma görüşmelerinin ilk günü olumlu bir atmosferde geçti

2021-04-07 00:41 - Dünya

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor

2021-04-08 15:34 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Trabzonspor, Ukraynalı oyuncularıyla son haftalarda skor buluyor

12:46 - Spor

Anneler Günü'nde 1038 kadın Kayserispor-Antalyaspor maçını ücretsiz izleyecek

12:17 - Spor

NBA'de sezonun başantrenörü ödülünü Kenny Atkinson kazandı

12:16 - Spor

Zayıflamak için başladığı karatede 36 yıldır şampiyon yetiştiriyor

12:07 - Spor

"Portekizliler" Beşiktaş'ın yüzünü güldürüyor

11:57 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu, 23 yılda 740 kilometre uzunluğunda 430 yeni tünel inşa edildiğini bildirdi

14:18 - Ekonomi

Kremlin: ABD ile Ukrayna konusunda görüşmeler devam ediyor

14:13 - Dünya

İsrail'de askeri sansür birimi, 2024'de günde ortalama 21 haberi sansürledi

14:08 - Dünya

Kocaeli'de kontrolden çıkan otomobilin camiye girmesi kamerada

14:03 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 52 bin 615'e çıktı

13:57 - Dünya