?>

Trabzonspor, Ukraynalı oyuncularıyla son haftalarda skor buluyor

Trabzonspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Ukraynalı futbolcular Oleksandr Zubkov ve Danylo Sikan, son haftalarda bordo-mavili takımın skor yükünü çekti.

Spor - 5 ay önce

Trabzon

Bordo-mavili takım, Süper Lig'de 8, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 olmak üzere son 10 maçta rakip fileleri 19 kez havalandırdı.

Ara transferde Ukrayna'nın Shaktar Donetks Kulübünden 6'şar milyon avro bonservis bedeli ile kadroya dahil edilen ve kulüp tarihinin en yüksek ücretli transferlerinden olan Zubkov ve Sikan, son 10 maçta gollerin yarısından fazlasını kaydetti.

Karadeniz ekibinde söz konusu dönemde Zubkov 7, Sikan da 3 gol olmak üzere 10 golle takımına katkı sağladı.

En golcü Zubkov

Ligde 19 golle gol krallığında üçüncü sırada yer alan Simon Banza, bu dönemde Zubkov'un gerisinde kaldı. Demokratik Kongolu oyuncu, 7 golü bulunan Zubkov'u 4 golle takip etti.

Danylo Sikan'ın 3 gol attığı dönemde Ozan Tufan 2 kez rakip fileleri havalandırırken Mendy, Draguş ve Mustafa Eskihellaç da 1'er gol kaydetti.

Oleksandr Zubkov, ligde ve kupadaki 7 golünü de Papara Park'ta kaydetti. Bordo-mavili futbolcu; Atakaş Hatayspor, Göztepe ve Corendon Alanyaspor maçlarında birer, Çaykur Rizespor mücadelesinde de 2 olmak üzere 5, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sipay Bodrum FK ve Göztepe karşılaşmalarında ise birer gol attı.

Ukraynalı oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı finalinde attığı gollerle takımının final yolculuğuna da önemli katkı yaptı.

Zubkov, Sipay Bodrum FK ile Trabzon'da oynanan ve normal süresi 2-2 biten çeyrek final maçının uzatma bölümünde attığı golle takımının sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağlayarak yarı finale yükselmesinde önemli rol oynadı.

Bordo-mavili futbolcu, yarı finalde de Trabzonspor'un sahasında Göztepe'yi 2-0 yendiği karşılaşmada takımının ikinci golünü kaydeden isim oldu.

Danylo Sikan'dan son 2 haftada 3 gol

Trabzonspor'un 24 yaşındaki forvet oyuncusu Danylo Sikan ise son haftalarda takımına gol katkısı vermeye başladı.

Sikan, ligin 33. haftasında Trabzonspor'un sahasında Corendon Alanyaspor'u 4-3 yendiği karşılaşmada 2 gol, bu hafta da Kasımpaşa ile 1-1 biten maçta takımının tek golünü kaydetti.

Danylo Sikan'ın gol attığı son 2 maçta bordo-mavili takım hanesine 4 puan yazdırdı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İbrahim Murat Gündüz’le 3 Mayıs Türkçülük Günü: Turan Sancağını Yere Düşürmeyen İrade

2025-05-03 11:57 - İnsan&Hayat

Gaziantep merkezli 47 ildeki FETÖ operasyonunda 208 şüpheli yakalandı

2025-05-06 12:18 - Asayiş

Türk Yıldızları Kıbrıs semalarına ay yıldız çizdi

2025-05-04 14:08 - Teknoloji

Minguzzi davasına ilişkin bilirkişi raporuna ulaşıldı

2025-05-01 17:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak Türkiye'nin istikbalini inşa etmenin derdindeyiz

2025-04-30 13:28 - Siyaset

Almanya'da '3. Avrupa Hafızlık Yarışması' düzenlendi

2025-05-03 22:53 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Nisanda fiyatı en çok artan ürün hava yoluyla yolcu taşımacılığı, en fazla düşen taze sebzeler oldu

2025-05-05 10:43 - Ekonomi

Sarıkamış'ın zirveleri karla kaplandı

2025-05-06 12:08 - Çevre-Hayat

Marmaris'e 'Explora I' kruvaziyeriyle 590 yolcu geldi

2025-05-01 13:23 - Magazin

Antalya'da drift atan sürücüye 88 bin 89 lira ceza kesildi

2025-05-03 12:32 - Gündem

İlgili Haberler

Türk güreşinde hedef gençleri 2028 ve 2032 Olimpiyat Oyunları'na hazırlamak

14:42 - Spor

Milli boksörler Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek istiyor

14:38 - Spor

Milano Belediyesi, San Siro Stadı'nın Milan ve Inter kulüplerine satışına onay verdi

14:17 - Spor

Paralimpik Sporlar Yoluyla Çevresel Sürdürülebilirlik ve Afet Dayanıklılığı Oluşturma Projesi

13:48 - Spor

Trabzonspor uzun vadeli stratejilerle ilerliyor

13:37 - Spor

Günün Manşetleri

Fransa'da, kayıp olarak aranan Güney Afrika'nın Paris Büyükelçisi ölü bulundu

16:58 - Dünya

Barış Boyun suç örgütüne yönelik 304 sanık hakkında dava açıldı

16:52 - Gündem

LPG ithalatı temmuzda yıllık bazda yüzde 3,4 arttı

16:38 - Ekonomi

AB, tasarrufları yatırıma dönüştürmek istiyor

16:23 - Ekonomi

MİT'ten kişisel verileri çalanlara yönelik operasyon

16:18 - Gündem