?>

Yaşlı adamı dolandırılmaktan oğlu ve torunu kurtardı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 70 yaşındaki emekli adam, oğlu ve torunu sayesinde telefon dolandırıcılığı mağduru olmaktan kurtuldu.

Genel - 9 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’in Huğlu Mahallesi’nde ikamet eden Nevzat Yaka, iddialara göre, telefonla arayıp kendisini ‘komiser’ ve ‘savcı’ olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmak istendi. Dolandırıcılık girişimine maruz kalan Nevzat Yaka’nın oğlu ve torunu durumu öğrenince telefonla polise haber verdi. Ardından kendileri de şehir merkezine gelebilmek için yola çıktı. Yaka’nın telefon dolandırıcılığı mağduru olmaması için seferber olan polis ekipleri, banka şubelerine giderek şahsa ulaşmaya çalıştı. Araç içerisinde bekleyen Nevzat Yaka, bir süre sonra dolandırılmadan bir banka şubesi önüne gelen oğlu ve torunu ile polis ekiplerinin uyarısı ile mağdur olmaktan son anda kurtuldu.

Kendisini telefonda komiser olarak tanıtan bir kişinin geçen ay ne kadar telefon faturası ödediğini sorduğunu anlatan Nevzat Yaka, 16 lira ödediğini söyleyince bu ay daha çok ödeyeceğini söyleyen şahsın ‘40 küsur lira para ödeyeceksin’ diyerek kendisini önce Beyşehir Emniyeti’ne davet ettiğini söyledi. Bunun üzerine emniyete gitmek üzere yola çıktığını ifade eden Yaka, aracıyla ilçe girişine geldiğinde tekrar kendisiyle telefon bağlantısı kuran kişinin, emniyete değil de bu defa bir banka şubesine yönlendirdiğini kaydetti.

Nevzat Yaka, o andan sonrası şöyle anlattı: “Beni Emniyete davet eden kişi, yanında savcı da varmış gibi davrandı. Beyşehir’e geliyordum, şehir girişinde kavşağa gelince beklememi istedi. Ardından telefonu savcı olduğunu belirttiği kişiye verdi. Onun öncesinde eşimi arattırdı. Eşimle görüşmemden sonra kendisini savcı olarak tanıtan kişinin ‘hesabım yok’ dememe rağmen yönlendirdiği banka şubesine gittim. Bana, ‘Var senin orada da hesabın ama şu an içi Fetullahçılar tarafından boşaltılıyor. Biz bankaya girdiğinde operasyon düzenleyip birkaç kişiyi alacağız’ dedi. Ben burada hesabımın olmadığı yönünde ısrar edince, girdiğim banka şubesi önündeki aracıma binerek beklememi söylediler. Bu esnada, oğlum ve torunum ile polis ekipleri yanıma gelince onlarla telefon irtibatım kesildi. Para istemediler ama sadece hesabımın olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. Hesabımın boşaltıldığını söyleyerek, beni dolandırmak istediklerini düşünüyorum. Oğlum ve torunum ile polisi görünce bu kişilerin gerçek komiser ve savcı olmadığını anladım. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım.”

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da 5 bin polisle denetim

2016-08-13 00:47 - Gündem

Diyarbakır'daki terör saldırısında yaralanan teknisyen şehit oldu

2016-08-16 18:43 - Genel

Düzenli internet kullanıcısı arttı

2016-08-19 07:27 - Teknoloji

Rio'da 'boynuz kulağı geçti'

2016-08-13 19:55 - Spor

Diyarbakır'da büyük patlama

2016-08-15 16:37 - Genel

Paris sığınmacılar için yürüdü

2016-08-14 03:37 - Dünya

Bartın'da mahsur kalan 82 kişi kurtarıldı

2016-08-14 14:02 - Gündem

AVM'de dehşet!

2016-08-12 22:02 - Genel

Fildişi Sahilleri ve Kamerun Çaykur’la tanıştı

2016-08-13 20:37 - Ekonomi

Mehmet Baransu'nun abisi Yalçın Baransu gözaltında

2016-08-13 22:20 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç ve Yunanistan'da protesto edildi

19:18 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Üreticilerimizin alın teri ve emeği, kırmızı çizgimiz

18:27 - Ekonomi

Katar, İsrail'in saldırısıyla ilgili Uluslararası Sivil Havacılık Örgütüne mektup gönderdi

18:08 - Dünya

ÇAYKUR'dan "çayımızla ilgili dile getirilen talihsiz ifadeler" açıklaması

17:48 - Ekonomi

Kayseri'de sahipli çoban köpeğinin saldırdığı kadın hastanede hayatını kaybetti

16:43 - Gündem