ABD'li yüzücülerin soygun iddiası 'uydurma' çıktı

Brezilya polisi, olimpiyat ve dünya şampiyonu ABD'li yüzücü Lochte ile milli takımdan 3 arkadaşının Rio de Janeiro'da yaşadıklarını iddia ettikleri silahlı soygunun, gerçek olmadığını açıkladı. - Anadolu Ajansı

Spor - 10 yıl önce

RİO DE JANEIRO

Brezilya polisi, ABD Milli Takımı'nın olimpiyat ve dünya şampiyonu yüzücüsü Ryan Lochte ile 3 arkadaşının, 2016 Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Rio de Janiero'da 14 Ağustos'ta yaşadıklarını iddia ettikleri silahlı soygunun, gerçek olmadığını duyurdu.
Brezilya polisinden yapılan açıklamada, Ryan Lochte ve 3 arkadaşının silahlı soyulma iddialarının uydurma bir hikayeden ibaret olduğu bildirildi.
Açıklamada, geçtiğimiz pazar sabahı Lochte ve 3 yüzücü arkadaşının Barra da Tijuca bölgesindeki bir benzin istasyonunda durduğu, arabadan inen yüzücülerden birinin dışarıdaki tuvaletin kapısını açmaya çalıştığı fakat kilitli olan kapının zorlandıktan sonra kırıldığı ifade edildi.
Orada bulunan güvenlik görevlisinin, sporcularla yüz yüze geldiği ve silahını asla onlara doğrultmadığı, ardından olay yerine ulaşan benzin istasyonu yöneticisinin, bir müşterinin tercümanlığı yardımıyla sporculardan kırılan kapının parasını istediği kaydedildi.
Yaşanan tartışmanın ardından sporcuların kırdıkları kapının parasını ödeyerek, olay yerinden ayrıldığı vurgulandı.
ABD Olimpiyat Komitesi tarafından pazar günü yapılan açıklamada, yüzme milli takımından Lochte ve 3 arkadaşının, Rio de Janeiro'da gece kulübü çıkışında bindikleri taksinin önünü kesen polis üniforması giymiş kişiler tarafından silahlı soyguna maruz kaldıkları ileri sürülmüştü. Saldırganların, ABD'li sporcuların para, cüzdan ve bazı kişisel eşyalarını çaldığı iddia edilmişti.
Lochte, ABD basınına yaptığı açıklamada, "Silahlarını bize doğrulttular ve yere yatmamızı söylediler. İtiraz ettim ama kafama silah dayanınca direnmedim. Paramı, cüzdanımı ve kişisel eşyalarımı aldılar." ifadelerini kullanmıştı.

Pasaportlarına el konuldu

Brezilya Mahkemesi, silahlı soyguna maruz kaldığını iddia eden ABD'li yüzücülerden Lochte ve Feigen'in, dün polis araştırması süresince pasaportlarına el konulmasına karar vermişti.
Bugün ise ABD'li yüzücü Ryan Lochte'nin olay anında yanında olduğunu söylediği takım arkadaşları Jack Conger ve Gunnar Bentz, ülkelerine dönmek için binecekleri uçaktan alınarak ifade vermeye götürüldü. Soruşturma kapsamına iki sporcunun da ülkeden çıkışı yasaklandı.
Lochte'nin babası Steven, ABD basınına, soruşturma süresince ülkeden çıkması yasaklanan oğlunun mahkeme kararından önce ABD'ye ulaştığı bilgisini vermişti.

Muhabir: Emre Doğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zaman Gazetesi eski yazarı Ali Ünal, Uşak’ta gizlendiği evde yakalandı

2016-08-16 11:17 - Medya

Darbeye inat uluslararası gençlik dayanışması

2016-08-12 14:51 - Genel

Prof. Şaban Ali Düzgün’ün tasavvuf ve tarikatlerle ilgili sözlerine Müfid Yüksel’den tepki!

2016-08-16 08:25 - Özel Haber

Yılmaz Morgül Bodrum gecelerinde

2016-08-13 18:37 - Magazin

Parasını alamayan firma sahibi servis aracını yaktı

2016-08-15 15:07 - Genel

3 gün sonra kontrol altına alındı

2016-08-13 20:47 - Genel

Kütahya’da feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

2016-08-13 10:32 - Genel

Emekli Albay Ataman: Nazlıgül Daştanoğlu'nu intihara sürüklediler

2016-08-13 13:52 - Gündem

Makedonya makamlarına 'FETÖ' uyarısı

2016-08-13 14:47 - Gündem

Erzincan'da feci kaza: 4 ölü

2016-08-15 20:17 - Genel

İlgili Haberler

Milli artistik cimnastikçiler, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek

13:58 - Spor

TVF Başkanı Mehmet Üstündağ: İnşallah bu yıl Milletler Ligi şampiyonluğuna Avrupa şampiyonluğunu da

13:23 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove maçının hazırlıklarını tamamladı

12:23 - Spor

Galatasaray'ın bu sezonki rakipleri karşısındaki karnesi

12:02 - Spor

Galatasaray'ın lig tarihindeki performansı

11:52 - Spor

Günün Manşetleri

İnternete bağlı cihazlarda en fazla televizyon, en az oyuncak tercih edildi

15:02 - Ekonomi

Türkiye'nin kiraz ihracatı 235 milyon dolara ulaştı

14:58 - Ekonomi

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar lira harcandı

14:52 - Ekonomi

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

EIA: ABD doğal gaz stokları kış öncesi son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkacak

14:42 - Ekonomi