?>

Vakıf Katılım'dan 425 milyon dolarlık külçe altın ihracatı

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş:"Geçen yıl yaklaşık 425 milyon dolarlık külçe altın ihracatı gerçekleştirdik ve bu başarımızdan dolayı Borsa İstanbul'da en fazla altın işlem hacmine sahip kamu bankası olduk." dedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Geçen yıl yaklaşık 425 milyon dolarlık külçe altın ihracatı gerçekleştirdik ve bu başarımızdan dolayı Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası'nda en fazla altın işlem hacmine sahip kamu bankası olduk." ifadelerini kullandı.

Vakıf Katılım'dan yapılan açıklamaya göre "Türkiye'nin milli altın bankası" sloganıyla 2017'de Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası'nda fiziki külçe altın işlemlerine başlayan banka, 2018'de yaklaşık 13 tonluk standart külçe altın ihracatı gerçekleştirdi.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçılar Birlikleri verilerine göre, Vakıf Katılım, 2018'de yaklaşık 425 milyon dolar değerinde standart işlenmemiş altın ihracatı gerçekleştirerek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı.

Bu ihracatla 854 kurum arasında 3. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atan Vakıf Katılım, gerçekleştirdiği yüksek işlem hacmiyle 2017'de Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda "Piyasa Yapıcılık" unvanını alan ilk kamu bankası oldu.

"En fazla altın işlem hacmine sahip kamu bankasıyız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım olarak, altın bankacılığında kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını belirtti.

Altın bankacılığı alanında referans kurum olma hedefine emin adımlarla ilerlediklerini aktaran Göktaş, "Geçen yıl yaklaşık 425 milyon dolarlık külçe altın ihracatı gerçekleştirdik ve bu başarımızdan dolayı Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası'nda en fazla altın işlem hacmine sahip kamu bankası olduk. 2019 yılında da ulusal ve uluslararası işlemlerimizin hacmini, daha yukarı seviyelere taşımak için çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Murat Birinci

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Oş kenti Türk Dünyası Kültür Başkentliğine hazırlanıyor

2019-02-08 20:28 - Dünya

Mansur Yavaş, CHP ve İYİ Partili kadınlarla bir araya geldi

2019-02-07 20:02 - Siyaset

Enuygun.com'dan Enuygun Hediye Kart

2019-02-11 14:37 - Ekonomi

Trump ve Kim 27-28 Şubat'ta Hanoi'de bir araya gelecek

2019-02-10 10:07 - Dünya

Beyaz Saray önünde 'Kaşıkçı' protestosu

2019-02-08 12:32 - Dünya

Galatasaray PFDK'ye sevk edildi

2019-02-07 20:20 - Spor

Bursa merkezli 20 ilde FETÖ operasyonu: 32 gözaltı

2019-02-05 13:19 - Genel

Peribacalarında yapılaşma devam ediyor

2019-02-11 16:42 - Gündem

E.Yeni Malatyaspor kaçan galibiyete üzülüyor

2019-02-11 15:51 - Spor

Vakıf Katılım'dan 425 milyon dolarlık külçe altın ihracatı

2019-02-11 17:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Rize'de balıkçı tezgahlarında bolluk yaşanıyor

15:17 - Ekonomi

Togg, Münih'in tarihi meydanı Königsplatz'da boy gösteriyor

14:48 - Ekonomi

Kritik ve yüksek teknolojide özel sektörün payı desteklerle artırılacak

14:17 - Ekonomi

Finans alanında sürdürülebilirlik ve yüksek tasarruf yeni mekanizmalarla sağlanacak

14:12 - Ekonomi

Simit fiyatlarına 4 büyükşehirde yapılan artış yılbaşına kadar ertelendi

14:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman: Madalya ve şampiyonluk peşindeyiz

23:00 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Katar'da bulunan Hamas müzakere heyetine saldırısını lanetledi

22:33 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerebakan, Diyarbakır'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi

22:27 - Siyaset

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Sebastien Lecornu'yu yeni başbakan olarak atadı

22:12 - Dünya

İran ile UAEA arasında nükleer denetimleri yeniden başlatacak anlaşmaya varıldı

22:03 - Dünya