Üniversite öğrencileri "kodlama maratonu"nda projelerini vitrine çıkardı

Yetenekli yazılımcıların kendilerini geliştirmeleri ve bu konudaki bilgilerini artırmaları amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Huawei Türkiye işbirliğiyle düzenlenen "Kodlama Maratonu"nda final etabı başladı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik ilk kez 2021'de çevrim içi başlatılan etkinlik, iki yıldır yüz yüze yapılıyor. Bugüne kadar 5 bine yakın üniversite öğrencisinin başvurduğu etkinliğe, bu yıl 700 başvuru geldi.
BTK ile Huawei Türkiye işbirliğiyle düzenlenen "Kodlama Maratonu"na başvurulan öğrencilere, çevrim içi bulut bilişim eğitimi verildi. Bunun ardından yapılan sınavda başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan "Huawei Bulut Bilişim Sertifikası" takdim edildi.
Öğrencilerin mezun olduklarında yapacakları iş başvurusunda referans olarak sunacakları sertifika, 3 yıl geçerli olacak.

Söz konusu sertifikayı almaya hak kazanan öğrencilerden ilk 30'u, BTK Akademi işbirliğiyle yapılan Kodlama Maratonu'nun final etabına katılmaya hak kazandı.
Türkiye genelinde 27 üniversitede okuyan öğrencilerden oluşturulan üçer kişilik takımlar, "Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri" kapsamında hayata geçirecekleri projelerini 3 gün boyunca bulut bilişim üzerinde kodlayacaklar.
Takımların kodladıkları projeleri, jüri tarafından değerlendirilerek ilk 3 sıra belirlenecek. Dereceye giren öğrenciler, BTK Akademi tarafından 11 Ekim'de düzenlenecek "Bulut Bilişim ve Yapay Zeka Zirvesi"nde açıklanarak. Öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye edilecek.

Projeler öğrencilere deneyim kazandıracak

Huawei Türkiye Kamu ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Ömer Faruk Şahin, şirketin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 4 yıldır düzenlediği Kodlama Maratonu'nun geleneksel hale geldiğini söyledi. Şahin, "Üniversite öğrencilerinin bulut bilişim ve yapay zeka gibi teknolojilere yalnızca kullanıcı olarak değil, öğrenerek geliştirmelerine katkı vermeyi hedefliyoruz." dedi.
Düzenlenen maratonda geçmiş yıllarda sertifika alan ve derece yapan öğrencilerden bazılarının Huawei Türkiye ve sektördeki paydaşlarda istihdam edildikleri bilgisini veren Şahin, "Final etabında yarışan öğrenciler, yetkin AR-GE mühendislerinin mentörlüğünde 3 gün boyunca projelerini geliştirirken uzman desteği de alıyorlar. Bu da onlara iş hayatında projelerin nasıl geliştirildiği konusunda deneyim kazandırıyor." diye konuştu.
Şahin, yapay zeka kullanarak internet ve mobil uygulama olarak bulut bilişime aktarılan projelerden kullanıcı yararı olanların, şirketin AppGallery uygulama mağazasında yayınlanacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde bir camiye hava saldırısı düzenlediğini itiraf etti

2024-10-05 12:37 - Dünya

Samsun'da emekli matematik öğretmeninin keman tutkusu 'Müzik Ev'de devam ediyor

2024-10-04 14:33 - Kültür Sanat

AK Parti Sözcüsü Çelik, AA'nın TEKNOFEST Adana'daki standını ziyaret etti

2024-10-06 19:12 - Gündem

TEKNOFEST Adana'da dördüncü gün etkinlikleri başladı

2024-10-05 09:43 - Teknoloji

BM, İsrail'in saldırdığı Lübnan'dan 250 bin kişinin Suriye'ye geçtiğini bildirdi

2024-10-07 19:33 - Dünya

Bursa'da palet fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

2024-10-06 08:33 - Asayiş

Kabine üyelerinden, İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılına ilişkin paylaşım

2024-10-07 17:48 - Gündem

Üniversite öğrencileri "kodlama maratonu"nda projelerini vitrine çıkardı

2024-10-09 11:52 - Teknoloji

Türkiye'de 55 ilin ihracatı ocak-eylül döneminde arttı

2024-10-08 10:32 - Ekonomi

Fransa'da, İsrail'e silah ambargosu çağrısı yapan Macron, 7 Ekim'in birinci yılında y

2024-10-08 11:23 - Dünya

İlgili Haberler

"Nu.D-36"nın uçabilir replikası 8 aylık çalışmayla gökyüzüyle buluştu

12:13 - Teknoloji

Kandilli Rasathanesi 1947'den bu yana güneşi "el" ile gözlemliyor

11:38 - Teknoloji

Türkiye Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya fırlatacak

10:48 - Teknoloji

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya