?>

'Ücretsiz tedavi'ye inanmadı, gizlice para bıraktı

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ndeki diş tedavisinden ücret alınmadığına bir türlü inanmayan Bulgaristan uyruklu Çalışkan, "tedavi ücreti" diyerek mendilin içinde gizlice para bıraktı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

MANİSA - Zekeriya Güneş

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde tedavi olan ve "tedavi parası" diye mendil içinde gizlice para bırakan Bulgaristan göçmeni 65 yaşındaki Gülbiye Çalışkan'a, güvenlik kameralarınca yapılan tespit sonucu parası iade edildi.

Türkiye'de yaşayan oğlunu ziyarete gelen Çalışkan, Bulgaristan'da diş tedavisi pahalı olduğu için Manisa'da Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'ne gitti.

Çalışkan, tedavisini yapan doktor Nalan Erol'a tedavi bedelini vermek istedi. Çifte vatandaş olduğu için tedavisinin ücretsiz olarak yapıldığı, herhangi bir ücret ödemek zorunda olmadığı belirtilmesine rağmen ikna olmayan Çalışkan, kimseye fark ettirmeden mendile sarmış olduğu 400 Türk lirasını masanın üstüne bırakıp çıktı.

Masaları temizleyen görevliler, parayı bulunca hastane yetkililerine durumu bildirdi. Hastanenin güvenlik kameralarını inceleyen görevliler, paranın Gülbiye Çalışkan tarafından masaya bırakıldığını tespit etti.

Durumu öğrenen Başhekim Barış Kaya, hastane müdürü Yüksel Ülker ve Dr. Erol ile, hem parayı teslim etmek hem de hastayı kontrol amacıyla Çalışkan'ı evinde ziyaret etti.

"Doktor bana anlatırken ben anlamamıştım"

Ödenen paranın devletin hizmetlerine karşılık olduğunu belirten ve geri almak istemeyen Çalışkan'ı, Başhekim Kaya, Türkiye'deki sağlık sistemi hakkında bilgi vererek parayı geri alması konusunda ikna etti.

Yapılan ziyaretten memnun kalan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da yaşadığını, Türkiye'de yaşayan oğlunu bazen ziyarete geldiğini belirtti.

Bulgaristan'da sağlık tedavisinin çok pahalı olduğunu söyleyen Çalışkan, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'da tedavi ücretleri pahalı, ben de çifte vatandaş olduğum için Türkiye'de tedavimi yapmak istedim. Bedava olduğunu bilmiyordum, yanımda olan parayı bıraktım. Parayı tedavinin ilk taksidi olarak bırakmıştım, geri kalan ücreti daha sonraki randevuda verecektim ama sonra öğrendim ki Türkiye'de sağlıkta diş tedavisi ücretsiz yapılıyor. Bayağı sıkıntı oldu, zahmet oldu. Doktor bana anlatırken ben anlamamıştım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kendini finanse eden tek federasyon

2018-04-20 17:35 - Spor

Türk şirketlerine en fazla yatırımı İspanyollar yaptı

2018-04-24 14:00 - Ekonomi

Arıkovanı'ndan Octovan projesine özel ödül

2018-04-22 15:41 - Ekonomi

İmamın gönüllü okuma yazma mesaisi

2018-04-17 18:02 - Çevre-Hayat

Yargıtay'dan milyonları ilgilendiren karar

2018-04-24 12:27 - Asayiş

Turkcell e-şirket'i hayata geçirdi

2018-04-19 18:39 - Ekonomi

DEAŞ, 'illegal mescitlerde' hücre yapılanması yürütmüş

2018-04-24 14:44 - Genel

Cebe 91 milyon liralık 'bozukluk' eklendi

2018-04-24 15:05 - Ekonomi

'Ücretsiz tedavi'ye inanmadı, gizlice para bıraktı

2018-04-24 16:32 - Çevre-Hayat

Mustafa Deniz'in filmi 'Kabuk' Cannes'da gösterilecek

2018-04-18 17:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Botanik bahçesindeki bitkileri el yapımı kağıtlar kullandığı tablolarla geleceğe taşıyor

15:43 - Çevre-Hayat

Dünya Meteoroloji Örgütüne göre, milyonlarca kişi tehlikeli hava olayları karşısında savunmasız

12:57 - Çevre-Hayat

Hayatını sığdırdığı 3 çantayla yüzerek denizleri aşıyor

12:48 - Çevre-Hayat

Tekerlekli sandalyesinden Adana'nın renklerini fotoğraflıyor

12:38 - Çevre-Hayat

Suyla yeniden hayata dönen para yüzücü Defne Kurt, herkese ilham oluyor

12:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Netanyahu, Gazze'ye dün 153 ton bomba attıklarını itiraf etti

22:23 - Dünya

Eyüpspor, Kasımpaşa’ya karşı 2 golle kazandı

22:12 - Spor

Kassam Tugayları, Gazze'deki 1 İsrailli esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

21:02 - Dünya

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için gök gürültülü sağanak uyarısı

20:58 - Gündem

Konya'da asayiş kontrolünde bir kişinin cebinden çıkan piton, koruma altına alındı

20:43 - Asayiş