İmamın gönüllü okuma yazma mesaisi

Zonguldak'ta, rahatsızlığı nedeniyle okuma yazma kursuna katılamayan Kılıç'a evinde gönüllü okuma yazma öğreten imam Kayar, talepte bulunan diğer yaşlılara da eğitmenlik yapmak istiyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

ZONGULDAK - Cem Sürmeneli

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde imamlık yapan 35 yaşındaki Erkin Kayar, rahatsızlığı nedeniyle okuma yazma kursalarına katılamayan yaşlı kadının evine giderek gönüllü eğitmenlik yapıyor.
İlçeye bağlı İsafakılı köyü Bekaroğlu Camisi'nde 6 yıldır imam hatiplik görevini sürdüren Kayar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, gönüllü eğitici olmaya karar verdi.
Köyde rahatsızlığı nedeniyle okuma yazma kursuna katılamayan 65 yaşındaki Şehriban Kılıç'ın evine giderek okuma yazma sürecine katkı sağlayan Kayar, bu yönde talepte bulunan vatandaşlara destek olmayı kendisine vazife görüyor.
"Destek olabiliyorsam ne mutlu bana"
Kayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma yazma seferberliğine destek olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Elinden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalıştığını belirten Kayar, "Köyde imam olarak görev yapmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemizde ve köyümüzde okuma yazma kursu açıldı. Biz de köyümüzde okuma yazma bilmeyenleri tespit ederek okuma yazma kursu açtırdık." dedi.
Kayar, kursa katılmak isteyen ancak sağlık nedenlerinden dolayı yürüyemeyen Kılıç'a yardımcı olmak istediğini anlatarak, "Kamu Yönetimi ve İlahiyat Fakültesi mezunu olduğum için Halk Eğitim Müdürlüğünce bana evde okuma yazma kursu verebilecek düzeyde olduğum söylendi. Ben de gönüllü olarak Şehriban teyzemize okuma yazma öğretmeye başladım. Haftada 3 gün ikindi namazının ardından okuma yazma öğretiyorum. Okuma yazma seferberliğine destek olabiliyorsam ne mutlu bana. Köyümüzde kursa gidemeyen diğer yaşlılarımız da okuma yazma öğrenmek istediklerini söylediler. İnşallah onlara da öğreteceğim." diye konuştu.
"Kurs açılacağını duyunca çok gitmek istedim"
Kılıç da okuma yazmayı öğrenmeyi çok istediğini dile getirdi.
Küçükken bahçe işleri nedeniyle babasının kendisini okutmadığını söyleyen Kılıç, "Ayağımdan rahatsız olduğum için yürüme güçlüğü çekiyorum. Köyde okuma yazma kursu açılacağını duyunca çok gitmek istedim ama evden çıkamıyordum. Köyümüzün imamına söyleyince o da gönüllü olarak kurs verebileceğini söyledi. Onun sayesinde okuma yazma öğreniyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hurda otobüs öğrenciler için 'bilim merkezi'ne dönüştü

2018-04-17 15:32 - Çevre-Hayat

İmamın gönüllü okuma yazma mesaisi

2018-04-17 18:02 - Çevre-Hayat

Borsa güne yükselişle başladı

2018-04-16 13:14 - Ekonomi

22 yaşında beşinci romanını yazıyor

2018-04-11 20:02 - Çevre-Hayat

'Yatalak olmasaydım seve seve korucu olurdum'

2018-04-16 16:32 - Çevre-Hayat

Kılıçdaroğlu: 'ABD ve Rusya karşılıklı güç gösterisi yapıyor'

2018-04-14 17:27 - Siyaset

Pamukkale EHTTA'ya üye oldu

2018-04-11 21:23 - Genel

ANKA'lar Malezya yolunda

2018-04-16 17:31 - Genel

'Üç büyükler'in korkulu rüyası

2018-04-13 14:32 - Spor

Sur Yapı Antalya Projesi’nde 6 bin 417 konutun yapımı devam ediyor

2018-04-13 14:37 - Genel

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran Dışişleri Bakanı'ndan ülkesi aleyhinde açıklama yayımlayan Fransa'ya tepki

09:28 - Dünya

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Asayiş

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Abhazya Dışişleri: Türkiye’deki muhalefetin doğrudan ulaşım önerisi ‘haklı ve doğal’

07:12 - Özel Haber