?>

Üç kez dolandırılmaya çalışıldı ikisinde yakalattı

İzmir'de 3 kez telefonla dolandırılma vakasıyla karşılaşan 60 yaşındaki kadın, ilkinde altın, döviz ve parası alınarak yaklaşık 130 bin lira dolandırılsa da biri geçen yıl diğeri de 2 gün önce olmak üzere 2 defa zanlıları yakalattı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

İZMİR

İzmir'de, 3 kez telefonla dolandırılma vakasıyla karşılaşan yaşlı kadın, ilkinde yaklaşık 130 lirasını zanlılara kaptırsa da biri geçen yıl diğeri de önceki gün olmak üzere 2 kez dolandırıcıların yakalanmasını sağladı.

Alınan bilgiye göre, Torbalı ilçesi Muratbey Mahallesi'nde engelli kızı 22 yaşındaki Seçil Gölçik ile yaşayan Meryem Kasap (60), Mayıs 2016'da telefonla arayan, kendisini polis olarak tanıtan ve kimlik bilgilerinin "FETÖ tarafından kullanıldığını" söyleyen kişilerce 85 bin lira, 5 bin avro ve 8 çeyrek altın ile bankadan kredi olarak çektiği 20 bin lirası alınarak dolandırıldı.

Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden Meryem Kasap'ın müracaatı üzerine Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ertesi gün yaşlı kadını yeniden arayan 2 zanlı, Kasap'ın katkılarıyla polis ekiplerince yakalanarak tutuklandı.

Dolandırıcıların önceki gün bir kez daha araması üzerine Kasap, yeniden polis merkezine gitti. Yaşlı kadın, parayı almaları için evine gelmelerini sağladığı 2 zanlıyı daha iş birliği yaptığı polislere yakalattı.

Meryem Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce mayısta kendisini polis olarak tanıtan kişilerce altın, döviz ve parası alınarak yaklaşık 130 bin lira dolandırıldığını söyledi.

Olay sonrası bir kez daha kendisini telefonla arayan dolandırıcıların arazisini satmasını istediklerini aktaran Kasap, satış yapmak üzere evden ayrıldığını belirtti. Kasap, bu sırada polis merkezi önünden geçerken dolandırıldığından şüphelenerek durumu polise bildirdiğini anlattı.

Polisle yaptığı iş birliği sayesinde irtibatta kaldığı 2 zanlıyı yakalatarak tutuklanmalarını sağladığını vurgulayan Kasap, kendilerini "polis" olarak tanıtan kişilerin 14 Kasım'da bir kez daha aradığını kaydetti. Kasap, zanlıların "kimlik bilgilerinin FETÖ tarafından kullanıldığını" söylemesi üzerine yeğeni aracılığıyla bir kez daha polise başvurduğunu dile getirdi.

Parola "bayrak" ve "vatan

Polis ekipleriyle yaptıkları görüşme sonrası, bankaya giderek içinde para olduğu izlenimi verilen poşetle eve döndüğünü, bu sırada telefonda olan dolandırıcılarla irtibatını kesmediğini belirten Kasap, şöyle konuştu:

"Polis ekipleri evin çevresinde önlem almıştı. Ben de evde beklemeye başladım. Akşam saatlerinde telefonla konuştuğum kişi bana bir parola verdi. Eve gelen 2 kişiden biri bana 'bayrak' diye seslendi. Bende 'vatan' yanıtını verince birbirlerinin yüzlerine bakarak bahçeye girdiler. Kendilerine poşetin evde olduğunu ve eve girmemeleri durumunda poşeti teslim etmeyeceğimi söyledim. Tekrar birbirlerine bakarak eve girdiler. Ben de poşeti teslim ettim. Bu sırada evin etrafı ve bahçede önlem alan polisler, şüphelileri yakaladı."

Daha önce bir kez dolandırıldığını ve bir defa da dolandırıcıları yakalattığına dikkati çeken Kasap, "Dolandırıcılar bu kez yine yakalandı. Artık biliyorum ki polis ve savcı hiç kimseden para istemez. Bu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlar hemen durumu polise bildirsin." dedi.

Emniyette verdikleri ifadelerinde suçlarını itiraf eden Kasım K. (36) ve Gökden Ş (36), sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muhabir: Şafak Yel

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Üç kez dolandırılmaya çalışıldı ikisinde yakalattı

2017-11-17 02:02 - Çevre-Hayat

Evde esrar üreten karı koca jandarmaya yakalandı

2017-11-11 03:32 - Asayiş

Köylülerin talebi 118 yıl sonra gerçekleştirildi

2017-11-16 16:19 - Genel

'Kıbrıs sorununda bundan sonraki aşamaları kestirmek zor'

2017-11-16 04:02 - Dünya

'Suudi Arabistan'ın izlediği politikalar, Hamas'ı İran eksenine itti'

2017-11-10 17:46 - Genel

Sanatçıların figürlerini keski ve çekiçle mermere kazıdı

2017-11-14 15:00 - Kültür Sanat

ASEAN-ABD ilişkileri ekonomiden çok siyasi odaklı

2017-11-12 15:05 - Genel

'Deniz Baykal'ın sağlık durumu daha iyiye gidiyor'

2017-11-15 02:59 - Politika

'ABD, Cenevre süreci sonuçlanıncaya kadar Suriye'de olacak'

2017-11-14 11:32 - Dünya

Hüsne nineye kömür yardımı yapıldı

2017-11-16 17:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Erzurum'da koruma altındaki çocuklar, fedakar bakıcılarının Anneler Günü'nü kutladı

15:23 - Çevre-Hayat

Havaların ısındığı Iğdır'da yaylalar çiçeklerle renklendi

15:13 - Çevre-Hayat

Gönüllü yaptığı işlerle özel gereksinimli bireylerin "en özel" annesi oldu

14:58 - Çevre-Hayat

Kitap okuma yarışmasına katılan anneler çocuklarının oturduğu sıralarda sınava girdi

14:47 - Çevre-Hayat

Aksaray'ın "judocu müdürü" ve ailesi, gençlere örnek oluyor

14:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

MKE Ankaragücü, küme düştü

18:22 - Spor

Bitki ıslahı, kuraklık, hastalıklar ve zararlılara karşı kalkan oluyor

18:12 - Ekonomi

Türkiye, Pakistan ile Hindistan arasında ateşkes ilan edilmesinden memnun olduğunu bildirdi

18:08 - Gündem

Pakistan'da, Hindistan ile yapılan ateşkesin ardından orduya destek gösterileri düzenleniyor

18:03 - Dünya

Şampiyonluk kilidini açacak El Clasico'da Arda Güler'in ilk 11 oynaması bekleniyor

17:58 - Spor