?>

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den flaş açıklamalar

Seçim işbirliği ile ilgili AK Parti'ye mesaj veren Bahçeli, "Bloklaşma sertleşir CHP yanına HDP ve değerlerini alır ve referandumun rövanşını almaya kalkarsa MHP buna duyarsız kalmayacaktır. Partimiz 7 Ağustos ve 16 Nisan şuurunun gereği olarak AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı H

Siyaset - 8 yıl önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.Bahçeli

"Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; 2019 seçimleri tek adamdan olanlar, demokrasiden olanlar olarak ikiye ayrılacaktır. Önümüzdeki siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan'ın rövanşı için çalışmasına hız verirse MHP buna duyarsız ve tepkisiz kalmayacaktır.Bu bloklaşmaya cevaben 15 Temmuz'dan beri süregelen tutarlı duruşumuz korunacak siyasi pozisyonumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. Partimiz 7 Ağustos ve 16 Nisan şuurunun gereği olarak AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sistemini 2019'da tam manası ile tesis etme maksadıyla sonuna kadar birlikte mücadelesini sürdürecektir. " dedi.

"SEÇİM BARAJI ARTIK YÜZDE 50+1'E ÇIKTI"

Bahçeli seçim barajına ilişkin, "Yüzde 10 barajı seçmen oylarınının TBMM'de temsil edilememesi sorununu doğurmaktadır. Önemli bir adaletsizliktir. Yüzde 10'a kafayı takanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık baraj, yüzde 50+1'e çıkmıştır. Yönetimde istikrar ilkesi sağlanacağına göre temsilde adaletin temin edilmesine yönelik engel teşkil ettiği açık olan yüzde 10 seçim barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır. CHP, baraj aşağı insin, 0 ile yüzde 3 arasında olsun diyor. Ses edilmiyor. "Baraj tekrar düşünülsün, bir kez daha ele alınsın" dediğimde kıyamet kopuyor. Bu ne yaman bir çelişkidir. CHP, siyasi varlığı ile ilgili korku mu yaşıyor? Vicdanına baraj yaptıranlar, şerefine mim çektirmişler, hele bir deyin, bize ne söylemeye çalışıyorsunuz. MHP barajları yıka yıka, manşetleri yara yara bugünlere gelmiştir. Yoluna da devam edecektir. Ala keçi her zaman püsküllü oğlak doğurmazmış. Önce adam olsunlar sonra yüzleri kalırsa bize laf yetiştirsinler. Nefesleri el veriyorsa, terör örgütlerine borozancı başı olsunlar. Bu CHP'nin 16 Nisan'dan beri karın ağrısı geçmek bilmiyor. Barajın aslında yüzde 50+1'e çıkmasından korkuyor. İP'den, HDP'ye, TKP'den diğer marjinal partilere kadar hepsinden medet umuyor, el uzatıyor." açıklamalarında bulundu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsveç'te televizyon kanalına polis baskını

2017-11-08 02:14 - Genel

Şifrelerin alınması rutin bir uygulamaymış

2017-11-11 01:33 - Gündem

Emniyet Genel Müdürlüğünden dev operasyon: 1051 kişi yakalandı

2017-11-08 00:32 - Asayiş

DEAŞ'tan geriye PKK/PYD ve büyük yıkımlar kalıyor

2017-11-10 18:45 - Genel

Yıldırım-Pence görüşmesi sona erdi

2017-11-09 23:32 - Dünya

Gübre Fabrikaları'ndan açıklama

2017-11-08 22:04 - Ekonomi

Terör örgütü sığınağında Kürtçe İncil bulundu

2017-11-07 19:47 - Gündem

İtalya Milli Takımı'nda 'yaprak dökümü'

2017-11-14 12:22 - Spor

150 kamu kurumundan bilişimciler buluşacak

2017-11-10 13:32 - Teknoloji

30 yıllık taş koleksiyonu için meraklısını arıyor

2017-11-11 16:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024-2025 yılları CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Boy birincilerini kabul etti

22:44 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Gazze için ateşkes planı) Filizlenen barış umutlarının solmasına müsaade edilmemelidir

15:13 - Siyaset

Suç işleyen çocuklara verilecek cezalarda yeni düzenleme TBMM gündemine gelecek

11:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sydney’de gerçekleşen devir teslim töreninin ardından Türkiye 2026 Uzay Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

00:46 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor