?>

Türkiye ve Yunanistan'dan Ege'de tansiyonu düşüren adımlar

Yunanistan, her sene gerçekleştirdiği Kataigis Tatbikatı'nın yerine küçük çaplı bir eğitim yaparken Türk Silahlı Kuvvetleri de Denizkurdu Tatbikatı'nın yerine taktik eğitimler gerçekleştirecek.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin pozitif gündemle geliştirilmesine yönelik karşılıklı önemli birer adım daha atıldı. Yunanistan, her sene gerçekleştirdiği Kataigis Tatbikatı'nın yerine küçük çaplı bir eğitim yaparken Türk Silahlı Kuvvetleri de Denizkurdu Tatbikatı'nın yerine taktik eğitimler gerçekleştirecek.

Türkiye'deki 6 Şubat depremleri ile Yunanistan'daki tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde başlayan olumlu havanın geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan tarafından her yıl tüm Ege Denizi'ni kapsayacak şekilde mayıs-haziran döneminde gerçekleştirilen Kataigis Tatbikatı yerine bu yıl eğitim standartlarını idameye yönelik küçük çaplı faaliyetler yerine getirildi.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı da Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı faaliyetlerinde düzenlemeye gitti.

Her sene haziran ayının ilk haftasında su üstü gemileri, denizaltılar, insanlı ve insansız hava araçları dahil 200'ün üzerinde unsurla binlerce personelin katıldığı Denizkurdu Tatbikatı yerine uluslararası ilişkiler ve mütekabiliyet ilkeleri doğrultusunda taktik eğitimler gerçekleştirilecek.

Tansiyonu düşüren adımlar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerde yaşanan gelişmelere yönelik yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye'nin hiçbir komşusuna karşı saldırgan tutum içinde olmadığını belirterek, "Uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, diyalog ve barışçıl yol ve yöntemlerle sorunların çözülmesinden yanayız. Ege Denizi dostluk denizi olsun, zenginlikleri adil şekilde iki tarafın insanları paylaşsın, güven içinde, mutlu müreffeh şekilde yaşasınlar diyoruz. İki ülke arasında turizm döneminde tatbikatların yapılmamasına yönelik moratoryum var. Bunu genişletmeye hazırız." açıklamalarında bulunmuştu.

Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından Bakan Akar'ın daveti üzerine nisan ayının başında Hatay'ı ziyaret etmiş, iki bakanın deprem bölgesindeki görüşmesinin ardından, iki ülke arasında iyi komşuluk ilişkilerine dayalı gündemin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'i andı

2023-05-25 18:33 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özal ile Erbakan'ın kabirlerini ziyaret etti

2023-05-27 16:33 - Gündem

Yurt içinde gözler TCMB'ye çevrildi

2023-05-25 09:14 - Ekonomi

Sırplar, Kosova'nın kuzeyinde protesto düzenledi

2023-05-29 11:57 - Dünya

Çin, Batı'nın Ukrayna baskısına rağmen Rusya ile işbirliğini derinleştiriyor

2023-05-25 11:32 - Dünya

Ay'ın navigasyon haritası çıkarılıyor

2023-05-23 21:03 - Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti

2023-05-29 00:22 - Siyaset

60 saniyede ekonomide bugün (26 Mayıs 2023)

2023-05-26 17:18 - Ekonomi

Fitch, ABD'nin kredi notunu negatif izlemeye aldı

2023-05-25 10:44 - Ekonomi

Küresel piyasalar haftaya ABD'deki borç limiti krizine ilişkin iyimserlikle başladı

2023-05-29 09:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

İşsizlik Sigortası Fonu'na ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de

03:47 - Gündem

İBB soruşturmasının şüphelisi Yıldız'a ait olduğu iddia edilen 4 bin 500 hediye market çekine el konuldu

22:51 - Gündem

Diyarbakır'da kardeşini ve yakınını kurtarmak isterken nehirde kaybolan genç aranıyor

20:58 - Gündem

Marmara Adası açıklarında makine dairesinde yangın çıkan feribot iskeleye yanaştırıldı

19:57 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangını mağduru aile, görevini ihmal eden herkesin sorumluluğunu üstlenmesini istiyor

15:58 - Gündem

Günün Manşetleri

İşsizlik Sigortası Fonu'na ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de

03:47 - Gündem

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı Chelsea kazandı

00:28 - Spor

ABD'nin Texas eyaletinde aşırı yağışlar sebebiyle sel baskını uyarısı yapıldı

23:28 - Dünya

İBB soruşturmasının şüphelisi Yıldız'a ait olduğu iddia edilen 4 bin 500 hediye market çekine el konuldu

22:51 - Gündem

Nijerya Devlet eski Başkanı Buhari vefat etti

22:48 - Dünya