Bolivya Devlet Başkanı Paz, askeri kargo uçağının düşme nedeninin sabotaj olduğunu açıkladı

Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, Merkez Bankasına ait nakit para taşıyan askeri kargo uçağının 27 Şubat’ta başkent La Paz yakınlarında düşmesinin sabotajdan kaynaklandığını bildirdi.

Dünya - 5 ay önce

Bogota
Paz, ülke basınına yaptığı açıklamada, düşen kargo uçağının kazasının teknik bir arıza ya da ihmalkarlıktan kaynaklanmadığını belirterek, olayın son dönemde gündeme gelen kalitesiz ve bozuk yakıt dağıtımıyla bağlantılı olduğunu söyledi.
Bolivya'da kargo uçağının düşmesi sonucu en az 15 kişi hayatını kaybettiBolivya'da kargo uçağının düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 22'ye çıktı
Ülke içinde organize olmuş suç örgütlerinin devlet politikalarını zayıflatmaya çalıştığını savunan Paz, "Bu kasıtlı bir sabotaj eylemiydi. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tespit etmeye başladığımız bir planın parçasıydı, hükümeti istikrarsızlaştırmaya yönelik sistematik bir girişimdi." ifadelerini kullandı.
Paz, enerji egemenliğini güvence altına almak amacıyla yeni önlemler alacaklarını vurgulayarak, "Stratejik tesislerimizde, Silahlı Kuvvetlerimizin güçlü desteğiyle güvenlik tedbirlerini devreye soktuk. Vatanı ve tüm Bolivyalıların çıkarlarını savunmak için harekete geçiyoruz. Bu koruma aynı zamanda devlette görev yapan dürüst çalışanları mafya ve yolsuzluğa karşı savunmayı amaçlıyor." dedi.
????
Öte yandan, Bolivya’nın farklı bölgelerinde meydanlara çıkan nakliyeciler, yakıtın kalitesiz olduğunu dile getirerek, durumu protesto etti ve hükümetten çözüm talebinde bulundu.
Hükümet ise sorunu kabul ederek, mevcut durumun önceki yönetimden kalan olumsuz bir miras olduğunu vurguladı.
Bu arada, 27 Şubat’ta La Paz yakınlarında düşen askeri uçakta hayatını kaybedenlerin sayısının 24’e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.
Uçağın düşmesinin ardından yüzlerce kişi Bolivya Merkez Bankası’na gönderilmek üzere taşınan paraları toplamak için olay yerine akın etmişti.
Savunma Bakanı Marcelo Salinas, 1 Mart'taki açıklamasında, Hercules C-130 tipi kargo uçağının yeni basılmış Bolivya paralarını taşırken, La Paz'a komşu El Alto şehrindeki havaalanına iniş yaparken "pistten saptığını" ve ardından yakındaki bir tarlaya düştüğünü belirtmişti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kerkük'te Ramazan gecelerinin geleneksel eğlencesi 'sini zarf' oyunu sürdürülüyor

2026-02-27 14:47 - İslam-Hayat - Safer 1448

AK Parti'li milletvekilleri "28 Şubat postmodern darbe" sürecini değerlendirdi

2026-02-27 12:08 - Siyaset

Bez Çanta Kumaşlarında Kalite Rehberi 2026

2026-02-27 13:55 - İnsan-Hayat

Dede mesleği Ramazan davulculuğunu baba oğul yaşatıyor

2026-02-26 13:43 - Magazin

Moskova Crocus Expo’da Mart ayında dev fuarlar yapılacak

2026-03-01 16:08 - Özel Haber

Bazı bölgeler için kuvvetli kar ve fırtına uyarısı

2026-02-25 13:28 - Gündem

Altının onsu 53 yılın en uzun aylık yükseliş serisine ulaştı

2026-02-28 12:12 - Ekonomi

Bakan Şimşek, şubat ayı ekonomik güven endeksi verilerini değerlendirdi

2026-02-26 14:57 - Ekonomi

Türkiye'de geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı 552 bin 237 oldu

2026-02-24 10:48 - Ekonomi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 11 zanlı yakalandı

2026-02-24 08:32 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset