?>

Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşü sürüyor

Geçici koruma kapsamında Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşü devam ediyor.

Gündem - 2 yıl önce

Şanlıurfa/Tel Abyad

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla terörden arındırılan ve güvenliğin sağlandığı bölgelerde hayatın normalleşmesine yönelik hizmetler sürüyor.

Türkiye'nin danışmanlığında, yerel meclislerce, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan altyapıya, spordan gençlik çalışmalarına ve ticaretin artırılmasına yönelik yatırımlarla cazip hale getirilen bölgelere Suriyelilerin gönüllü dönüşü de devam ediyor.

Akçakale ilçesine gelen bir grup Suriyeli, sınır kapısı yakınında bulunan Göç İdaresi Başkanlığı Akçakale Gönüllü Geri Dönüş Bürosu'ndaki işlemlerinin ardından Akçakale Gümrük Kapısı'ndan geçerek, ülkelerine gitti.

Suriyeliler, Tel Abyad ilçesinde kendilerini karşılayan yakınlarının yardımıyla daha önce yaşadıkları harekat bölgelerine doğru yola çıktı.

Tel Abyad'da yakınlarıyla buluşan Kasım Musa, gazetecilere, 8 yıl önce geldiği Türkiye'den artık ülkesine döndüğünü belirtti.

Türk halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Musa, "İç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım. Türkiye'de yaşadım çalıştım ve şu an Suriye'ye dönüyorum. Türkiye'de bizi iyi karşılayıp güzel misafir ettiler. Bundan dolayı çok memnunuz teşekkür ediyoruz." dedi.

Geçtiği Tel Abyad'da akrabalarını bekleyenlerden Mahmut Casım ise ülkesine dönmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her şeye rağmen Türkiye'de güzel günler geçirdiğini vurgulayan Casım, "Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım. Türkiye bizi iyi karşıladı. Orada çalışarak hayatımızı sürdürdük. Ailemiz akrabalarımız burada şu an onların yanına döndüm." diye konuştu.

Göç İdaresi Başkanlığınca Suriyelilerin yoğun yaşadığı 12 ilde kurulan gönüllü geri dönüş bürolarında, "güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüş" prensibiyle yürütülen çalışmalarda, bu güne kadar ülkelerine dönen Suriyeli sayısının 554 bin 609'a ulaştığı öğrenildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Real Madrid, ligde Rayo Vallecano'yu 2-1 yendi

2023-05-24 23:13 - Spor

ASELSAN, Malezya'ya güç katıyor

2023-05-23 13:47 - Ekonomi

Formula 1'de sezonun 7. etabı Monako'da düzenlenecek

2023-05-26 10:09 - Spor

THY kuruluşunun 90'ıncı yılını kutluyor

2023-05-20 10:52 - Ekonomi

Zelenskiy, Bahmut'un "Rus işgali altında olmadığını" söyledi

2023-05-21 14:43 - Dünya

Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşü sürüyor

2023-05-26 17:53 - Gündem

İnsansız helikopter ALPİN'e Malezya kapısı açıldı

2023-05-24 14:53 - Teknoloji

Elon Musk'ın beyin çipi projesinin insan deneyleri için onay aldığı bildirildi

2023-05-26 10:28 - Dünya

İç Anadolu Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

2023-05-26 12:47 - Asayiş

Solingen'deki ırkçı saldırıda 30 yıl önce can veren Türkler, Almanya'da anılıyor

2023-05-26 15:07 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 13. yılında Neşet Ertaş'ı andı

14:48 - Gündem

"Bozkırın Tezenesi" halk ozanı Neşet Ertaş, Kırşehir'de mezarı başında anıldı

14:33 - Gündem

Zonguldak'ta madendeki göçükte mahsur kalan 4 işçi kurtarıldı

14:18 - Gündem

Gazze için 1,5 yıldır "sessiz eylem" yapıyorlar

13:48 - Gündem

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

12:43 - Gündem

Günün Manşetleri

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan Türk vatandaşlarına seyahat ve yatırım daveti

14:57 - Dünya

Çaykur Rizesporlu Mithat Pala: Üç puan alıp bir serinin başlangıcını yapmak istiyoruz

14:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 13. yılında Neşet Ertaş'ı andı

14:48 - Gündem

"Bozkırın Tezenesi" halk ozanı Neşet Ertaş, Kırşehir'de mezarı başında anıldı

14:33 - Gündem

Antalya 18 milyon turist hedefine adım adım yaklaşıyor

14:22 - Ekonomi