?>

Türkiye'nin ilk dijital pist şampiyonu Özcan Yılmaz oldu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu sene ilk kez düzenlenen 2020 Türkiye Dijital Pist Şampiyonası'nın birincisi Özcan Yılmaz oldu.

Teknoloji - 5 yıl önce

Ankara

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, , Shell Helix, TRT Spor 2 ve motorsport.com'un katkılarıyla, Red Bull Gaming Ground çatısı altında düzenlenen 2020 Türkiye Dijital Pist Şampiyonası, Monza Pisti'nde koşulan 10. ayak yarışları ile tamamlandı.

Türkiye, pandemi döneminde, Gençlik ve Spor Bakanlığının 'evde kal hareketsiz kalma' çağrıları kapsamında TOSFED tarafından gerçekleştirilen organizasyon ile Uluslararası Otomobil Federasyonuna (FIA) bağlı 146 ülke arasında ulusal statüde dijital şampiyona düzenleyen ilk ve tek ülke olmayı başardı.

Monza Pisti'nde 17 Ekim Cumartesi akşamı koşulan son ayakta, ilk yarışı Batuhan Bilgin kazanırken, ikinci yarışta zafer Aytaç Gördös'ün oldu. İki yarışı da puan potasında bitirmeyi başaran Özcan Yılmaz turnuvanın şampiyonu oldu.

Gran Turismo Red Bull X2014 Standard Gr.X araçlar kullanılan ilk yarışa lider olarak gelen Özcan Yılmaz yarışı ikinci sırada tamamlayarak şampiyonluğunu garantiledi.

Şampiyonada mayıs ayından bu yana Avusturya, Brezilya, İngiltere, İtalya, Japonya, Fransa, İspanya, Belçika, Almanya ve son olarak da İtalya'da koşulan 10 ayak ve 20 yarış gerçekleştirildi.

Özcan Yılmaz, yarışın ardından yaptığı açıklamada, "Daha önce, dijital otomobil sporları platformunda, hem GTTY (Gran Turismo Türk Yıldızları) olarak kendi aramızda hem de uluslararası yarışmalara katılıyordum. İlk kez Türkiye Dijital Pist Şampiyonası düzenleneceğini duyduğum zaman çok mutlu oldum. Her bir yarış birbirinden mücadeleli ve heyecanlı geçti. Çekişmeli geçen ilk 4 ayaktan sonra liderliğe yükseldim ve sonra da liderliğimi korudum. Performansımdan çok memnunum, ancak zaman zaman hatalarım oldu ve bunlardan ders çıkarmayı bilerek ilerleme kaydettim ve turnuvayı şampiyon olarak tamamladım. Şampiyon olmaktan dolayı çok mutluyum, gerçekten muhteşem bir duygu. Diğer tüm pilot arkadaşlarıma da fair-play çerçevesinde sezon boyunca gösterdikleri performanslar için de teşekkür ederim. Sezonu ikinci tamamlayan Aytaç Gördös ve üçüncü olan Sefa Batuhan Bilgin'i de kutluyorum. TOSFED ailesine, motorsport camiasına, sponsor firmalara ve bana en büyük desteği veren sevgili aileme katkılarından dolayı çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

UEFA Uluslar Ligi'nin dördüncü haftası 20 maçla tamamlandı

2020-10-15 03:16 - Spor

Borsa güne yükselişle başladı

2020-10-16 13:05 - Ekonomi

'Mağara cami' tescil yolunda

2020-10-18 14:47 - Kültür Sanat

Dalından satılan kivinin üreticileri hasada hazırlanıyor

2020-10-13 14:36 - Ekonomi

Darbecilere vurulacak hedefleri ileten sanık ses kayıtlarını inkar etti

2020-10-16 23:11 - Gündem

Fazıl Hüsnü Dağlarca şiirleriyle anıldı

2020-10-15 19:21 - Kültür Sanat

Karaburun'da dalgıçlara yunus sürüsü eşlik etti

2020-10-12 19:46 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin ilk dijital pist şampiyonu Özcan Yılmaz oldu

2020-10-19 18:11 - Teknoloji

Katar 2027 itibarıyla yıllık 126 milyon ton LNG üretmeyi planlıyor

2020-10-13 13:01 - Dünya

Novak Djokovic sezonu Viyana Açık'ta kapatacak

2020-10-14 02:20 - Spor

İlgili Haberler

Bilinen en büyük kara delik parlaması 10 trilyon Güneş'in parlaklığına ulaştı

15:38 - Teknoloji

Yapay zekanın siyasette uygulanabilirliği mevcut teknolojiyle mümkün değil

12:13 - Teknoloji

Türkiye'nin milli İHA'ları çekim merkezi oldu

22:02 - Teknoloji

5G, şehirleri daha verimli, güvenli ve duyarlı hale getirecek

12:22 - Teknoloji

Çin'in Mars yörüngesindeki Tienvın-1 uydusu, ‘3I/ATLAS’ kuyruklu yıldızını kayda aldı

12:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Afrika Birliği, ABD'nin Nijerya'ya yönelik son açıklamalarından endişeli

02:38 - Dünya

Bakan Bayraktar: Yaklaşık 97 bin ruhsatın iptalini sağladık, sadece 8 bin ruhsat var

02:07 - Ekonomi

İsrail’in Mısır sınırında "kapalı askeri bölge" kararı yeni bir krizi tetikledi

01:07 - Dünya

Kocaeli'de kolonlarında çatlak oluşan bina boşaltıldı

00:42 - Gündem

Hamas, Netanyahu da dahil 37 İsrailli hakkında Türkiye’den yakalama emri çıkarılmasını memnuniyetle karşıladı

00:38 - Dünya