?>

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfından "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin açıklama

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Başkanı Lokman Aylar, terörün tamamen bitirilmesi ve Türkiye'nin sonsuza dek huzura kavuşması hedefiyle Terörsüz Türkiye sürecini sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.

Gündem - 4 ay önce

Ankara

Aylar, yazılı açıklamasında, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfının, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.

Türkiye'nin yarım asra yakındır devam eden terörden kurtulması için bu süreci desteklediklerini vurgulayan Aylar, uzun yıllar terörün acılarını derinden yaşadıklarını, devlet ve hükümetin bu konuda gösterdiği fedakarlığı gururla takip ettiklerini kaydetti.

????

Son dönemde atılan adımlar ve güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarla terör tehdidinin belinin kırıldığına, yurt içinde terör eylemlerinin tamamen bitme noktasına geldiğine dikkati çeken Aylar, bu başarının şehit ve gazilerin mücadelesinin sonucunda ortaya çıktığını ifade etti.

Hükümetin Terörsüz Türkiye hedefiyle yola çıkmasının, şehit aileleri ve gaziler için büyük anlamlar taşıdığını belirten Aylar, "Hafızalara kazınan acıların bir daha yaşanmaması, geleceğin ve daha güçlü bir şekilde inşa edilmesi anlamına gelen bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın, MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin ve ilgili tüm bakanlarımızın kararlı duruşu ülkemize ve vatandaşlarımıza güven telkin etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Hain planlara asla geçit vermeyeceğiz"

Bu kritik adımın milletin tam desteğiyle başarıya ulaşabilmesi için bazı kırmızı çizgilerinin bulunduğunu aktaran Aylar, Terörsüz Türkiye sürecinin terör örgütünün koşulsuz silah bırakması, kendini feshetmesi ve adalet önünde hesap vermesi üzerine kurulması gerektiğini belirtti.

Aylar, şehitlerin kanları üzerinden pazarlık yapılması, genel af, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın dışarı çıkarılması gibi taleplerin kabul edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Son dönemde Terörsüz Türkiye sürecini baltalama amacını taşıyan bazı provokatif söylemlerle de karşılaştıklarına işaret eden Aylar, şunları kaydetti:

"Bebek katili TBMM çatısı altına gelecek' gibi yalanlar ve manipülasyonlarla, şehit aileleri ve gaziler sokağa dökülmeye çalışılmaktadır. Bu hain planlara asla geçit vermeyeceğiz. Devletimizle milletimizi karşı karşıya getirmek isteyenlerin karşısında önce biz duracağız. Her daim bu oyunların takipçisi olacağız. Projenin doğru ve adil bir şekilde sürdürülmesi için Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı olarak bizler, hükümetimizin Terörsüz Türkiye projesini, yukarıda belirttiğimiz hassasiyetler doğrultusunda, terörün tamamen bitirilmesi ve ülkemizin sonsuza dek huzura kavuşması hedefiyle sonuna kadar destekleyeceğiz. Sürecin her aşamasında şehit aileleri ve gaziler olarak devletimizin yanında durmaya, projenin en doğru ve adil şekilde ilerlemesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Gününde kabin görevlileri mesleklerinin zor ve güzel yanlarını anlattı

2025-05-31 12:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasayı aziz milletimizin envanterine katmakta kararlıyız

2025-05-27 17:43 - Siyaset

Edirne Söğütlük Millet Bahçesi halkın kullanımına açıldı

2025-06-02 21:03 - Çevre-Hayat

Anadolu'da yeni bir havacılık merkezi doğuyor

2025-06-01 14:38 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgenin huzurunu bozmaya çalışan girişimlere karşı duracağız

2025-05-28 13:38 - Siyaset

Bayraktar TB3, TCG Anadolu'daki testlerinde 100 sortiyi tamamladı

2025-06-03 09:58 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Hatay'da Gölbaşı Gölü'nü kaplayan su sümbülleri temizleniyor

2025-06-02 17:43 - Çevre-Hayat

Alanyaspor sahasında Sivasspor'u 2-0 yendi

2025-05-31 21:12 - Spor

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 90 şüpheli yakalandı

2025-06-03 09:02 - Asayiş

8. Antalya Akra Caz Festivali, Fazıl Say'ın konseriyle sona erdi

2025-06-01 12:42 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesinin konser harcamalarına ilişkin 9 şüpheliye tutuklama talebi

19:56 - Gündem

Esenler'de 15 bin esnaf bir günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

19:03 - Gündem

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

18:52 - Gündem

TİKA'dan Lübnan Devlet Güvenlik Müdürlüğü'ne medya altyapı desteği

18:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'nun İtalyan katılımcıları Gazze'ye ulaşmak için kararlı

00:36 - Dünya

Trabzon'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

00:12 - Asayiş

İsrail basınına göre, ABD, Netanyahu'ya Gazze savaşını sona erdirme isteğini iletti

23:52 - Medya

İtalya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

23:32 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, New York'ta Nijeryalı mevkidaşı Tuggar ile görüştü

23:02 - Siyaset