?>

Esenler'de 15 bin esnaf bir günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

Esenler Belediyesince başlatılan "Bugünkü Kazancım Gazze İçin" kampanyası kapsamında ilçedeki 15 bin esnaf bugün elde edeceği geliri Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla bölgeye ulaştıracak.

Gündem - 2 ay önce

İstanbul

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (EBESO), Esenler Şoförler Esnaf Odası ile Tekstilkent ve Giyimkent işbirliğiyle Gazze için bağış kampanyası başlatıldı.

????

Kampanya kapsamında ilçede faaliyet gösteren 15 bin esnaf bugün yapacakları satışlardan elde ettikleri geliri AFAD aracılığıyla Gazze'ye bağışlamaya karar verdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen kampanyanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Filistin ve Gazze'de yaşanan zulme hep birlikte şahit olduklarını belirtti.

Zalimin karşısında, mazlumun yanında durmanın geçmişten, inançtan ve kültürden gelen bir haslet olduğuna dikkati çeken Gül, "Devlet olarak dünyanın dört bir yanında Gazze'ye ses olmaya devam ediyoruz. Elbette ekonomik olarak yapılan her katkının bir değeri vardır ancak asıl önemli olan tüm farklılıkları bir kenara bırakıp mazlumun yanında durabilmektir. Esenler'deki 15 binden fazla esnafın tamamına yakınının bu hassasiyeti göstermesi, siyasi partilerimizin bu konuda ittifak etmesi, bana göre Türkiye'ye ve dünyaya verilecek en güzel mesajdır." ifadelerini kullandı.

"Gazze'ye nefes olacağız"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise kampanyanın aynı zamanda bir vicdan seferberliği olduğunu vurguladı.

Esenler'den Gazze'ye yürekten selam göndermek için ilçenin tüm kamu kuruluşları ve esnafıyla Gazze için ortak duruş sergilediklerini dile getiren Göksu, "Bir haftadır Esenler'in tüm sokaklarını tek tek dolaşarak bu projeyi anlattık. İlçemizde bulunan 15 bin 700 esnafın yüzde 99,9'u projeye destek vereceğini ifade etti. Hep birlikte seferber olduk. Tüm siyasi partilerimiz de bu projeye destek verdi. Gazze'ye nefes olacağız." açıklamasında bulundu.

Göksu, gelecek ay yapılacak belediye meclis toplantısında alınacak kararla Gazze'de ayakta kalan tek hastane olan Vefa Hastanesinin işletmesini bir yıl boyunca başka belediyeyle birlikte üstleneceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından kampanya kapsamında ilk alışverişini ilçedeki çeyiz dükkanından yapan Göksu, satın aldıklarını belediyenin evlenen çiftlere destek için kurduğu Çeyiz Evi'ne bağışlayacağını bildirdi.

Kampanyaya destek veren Vali Gül de satın aldığı 100 parça eşyayı Çeyiz Evi'ne gönderdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye’nin Şam Kırsalı ilinde milyonlarca dolarlık bağış kampanyası düzenlendi

2025-09-20 23:43 - Dünya

Dergul tahini tescillenince Şırnak'ta susam üretim alanı arttı

2025-09-23 13:28 - Ekonomi

Microsoft, İsrail Savunma Bakanlığının kullandığı bazı hizmetleri devre dışı bıraktı

2025-09-25 22:13 - Dünya

Fanatik Yahudiler, İbrani yeni yılında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

2025-09-23 15:57 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat: Amerikan iş dünyası Türkiye ile çalışmaya çok sıcak bakıyor

2025-09-26 13:28 - Ekonomi

İzmir'in Buca ilçesinde biriken çöplere mahalleliden tepki

2025-09-19 19:52 - Gündem

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davası artık dünyaya mal olmuştur

2025-09-22 23:27 - Siyaset

Kırklarelili terzi yarım asırdan fazladır elinden iğne ve ipliği düşürmüyor

2025-09-26 13:12 - Çevre-Hayat

Türk bilim insanları, girişimsel nöroradyoloji uygulamalarında dünyada öncü rol oynuyor

2025-09-24 13:12 - Sağlık

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliğine kura ile CHP'li İbrahim Kahraman seçildi

2025-09-21 16:47 - Siyaset

İlgili Haberler

İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" iddianamesinde bazı şüpheliler hakkında istenen cezalar

23:28 - Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının suç gelirleriyle alındığı iddia edildi

23:03 - Gündem

Diyarbakır'da viyadük inşaatında iskelenin çökmesi sonucu 4 işçi öldü, 1 işçi yaralandı

22:53 - Gündem

İBB'nin 'adrese teslim' ihaleleriyle kamunun milyonlarca lira zarara uğratıldığı iddiası

22:23 - Gündem

Kültür AŞ ihalelerinde 49 milyon lira haksız kazanç sağlandığı iddiası

21:58 - Gündem

Günün Manşetleri

BM'ye göre ateşkesten beri Gazze'ye bir kez bile günde 600 yardım kamyonu ulaşmadı

23:37 - Dünya

Düşen askeri uçakta şehit olan askerler için başsağlığı mesajları

23:32 - Dünya

İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" iddianamesinde bazı şüpheliler hakkında istenen cezalar

23:28 - Gündem

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının suç gelirleriyle alındığı iddia edildi

23:03 - Gündem

Diyarbakır'da viyadük inşaatında iskelenin çökmesi sonucu 4 işçi öldü, 1 işçi yaralandı

22:53 - Gündem