'Türkiye, Başika'daki oldukça iyi bir iş yaptı'

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon'un komutanlarından Korgeneral Townsend, "(Başika'da Türk askerinin eğittiği Musullu yerel unsurlar) "Türkiye, Başika'daki kampında onları eğiterek oldukça iyi bir iş yaptı." dedi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 10 yıl önce

WASHINGTON

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon'un komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, Başika Kampı'nda Türk askerinden aldıkları eğitimi tamamlayan Musullu yerel unsurların Irak hükümetinin kontrolü altında kentteki operasyonlara katıldığını açıklayarak, "Gayet iyi iş çıkarıyorlar." dedi.
DEAŞ Karşıtı Koalisyon'un komutanlarından Korgeneral Townsend, Bağdat'tan katıldığı video konferansta Pentagon'daki gazetecilerin Irak ve Suriye ile ilgili sorularını cevapladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kontrolündeki Başika Kampı'nda eğitim alan Musullu yerel unsurlarla ilgili değerlendirmeler yapan Townsend, buradaki eğitimlerini tamamlayan unsurların Musul'un kurtarılması operasyonuna katıldıklarını ifade etti.
"Türkiye, Başika'daki kampında onları eğiterek oldukça iyi bir iş yaptı." diyen Amerikalı komutan, eğitimlerini tamamlayan unsurların, Irak hükümetinin kontrolü altına girdiklerinin görüldüğünü bildirdi.

"Irak hükümetinin kontrolü altında operasyon yapıyorlar ve gayet iyi iş çıkarıyorlar."

Musul operasyonunun Bağdat yönetimi altında yürütüldüğünü hatırlatan Townsend, Başika'da Türk askerinin eğittiği Musullu yerel unsurlar için, "Irak hükümetinin kontrolü altında operasyon yapıyorlar ve gayet iyi iş çıkarıyorlar." dedi.
Townsend, söz konusu yerel unsurların Musul Barajı etrafında değil, kentin kuzeyinde şehir merkezi ile baraj arasındaki bölgede operasyonlara katıldığını da sözlerine ekledi.
Ankara ile Bağdat arasında bir süre önce "anlaşmazlığa" sebep olduğu bildirilen Başika Kampı ile ilgili açıklamasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kampımız orada DEAŞ'la mücadele kapsamında Iraklılara yardımcı olmaya, destek vermeye devam ediyor. Statüsünün bir hukuki çerçeveye kavuşturulması konusunda bir kağıt alışverişi var, şu anda müzakereler devam ediyor." demişti.
Tamamı Musullu savaşçılardan meydana gelen ve geçen yıldan bu yana Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafedeki Başika Kampı'nda Türk askerleri tarafından eğitilen "Ninova Muhafızları", Irak ordusuna bağlı Musul Operasyonlar Komutanlığı bünyesinde görev yapıyor.

Muhabir: Hakan Çopur

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a liderlerden taziye telefonu

2016-12-11 22:32 - Gündem

Sanayi üretim endeksi yüzde 3,7 arttı

2016-12-08 12:22 - Ekonomi

Yaz saatine ayarlama için bakanlık harekete geçti!

2016-12-14 11:22 - Gündem

Romanya’da halk sandık başında

2016-12-11 11:22 - Dünya

'Türkiye, Başika'daki oldukça iyi bir iş yaptı'

2016-12-15 00:08 - Dünya

Haber kameramanlarından Yıldırım'a kitap

2016-12-14 13:02 - Gündem

Karbonmonoksit gazından zehirlenen 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

2016-12-14 13:17 - Asayiş

Tillerson'ın Putin'e yakınlığı ABD gündeminde

2016-12-14 13:37 - Dünya

FETÖ/PDY'nin kadın yapılanmasına yönelik operasyon

2016-12-14 14:17 - Gündem

Antarktika'da eriyen buzullar küresel su seviyesini artırıyor

2016-12-12 18:09 - Teknoloji

İlgili Haberler

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya

Fransa'da 40 binden fazla kişi içme suyu kesintileriyle karşı karşıya

18:57 - Dünya

Afrika'nın genç nüfusu kıtanın geleceği için hem fırsat hem sınama

18:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem