?>

Türk yazılımcıların geliştirdiği oyunlar ABD pazarındaki başarısını sürdürüyor

Ege Üniversitesi Teknoparkında faaliyet gösteren mobil oyun yazılım şirketi kurucusu Mert Can Kurum, mart ayında ABD'de en çok indirilen 10 oyundan 6'sının Türk şirketleri tarafından geliştirildiğini söyledi.

Teknoloji - 4 yıl önce

İzmir

Kurum, üniversite yıllarında başladığı oyun yazılımı işini 2018 yılında Ege Üniversitesi Teknopark nüvEGE Kuluçka Merkezinde kurduğu Ruby Games şirketiyle geliştirdiğini belirtti.

Geçen süreçte geliştirdikleri çok sayıda oyunla en çok indirilenler listesine zirvede girmeyi başardıklarını aktaran Kurum, geçen yıl yayınladıkları "Hunter Assassin" oyununun da tüm oyun kategorilerinde dünyada en çok indirilen 5. oyun olduğunu ifade etti.

İlk zamanlar yurt dışındaki yayıncılarla çalışırken daha sonra tüm çalışmaları ekip olarak yapmaya başladıklarını anlatan Kurum, "Mart ayında yayıncılığını üstlendiğimiz Handyman 3D adlı oyun ABD'de IOS işletim sistemi kullananlar içinde en çok indirilen oyunlar listesinde ilk 10'da yer aldı." dedi.

Kurum, son yıllarda Türk şirketlerinin oyun geliştirme konusunda çok önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mart ayında ABD'de en çok indirilen 10 oyundan 6'sı Türk şirketlerin geliştirdiği veya yayınladığı oyunlar oldu. Bu Türkiye'deki oyun sektörünün başarısını gösteriyor. Ülkemizde 'hyper casual' oyun sektörünün öncü şirketlerinden biriyiz.

Türkiye'nin bu noktaya gelmesinde ufak da olsa bir payımız olduğunu düşünüyoruz. Artık büyük yatırımcılar Türk oyun şirketlerine yatırım yapmak istiyor.

Bu sayede birçok genç yurt dışındaki oyun şirketlerinde çalışma imkanı da buluyor.

Daha önce oyunları geliştirip yurt dışındaki yayıncılara gönderirken artık her şeyi biz yapıyoruz. Bu sayede ekonomik anlamda gelirin tümü de ülkemizde kalıyor. Bu sektörün gün geçtikçe büyüyeceğini düşünüyoruz.

Bizim şirket olarak hedefimiz ekibimizi daha da büyüterek farklı türlerdeki oyunlarda da bu başarıyı artırarak devam ettirmek olacak."

Üniversite ve teknoloji geliştirme bölgelerinin verdiği desteğin bu başarıda önemli bir payının olduğuna işaret eden Kurum, mevcut devlet desteğinin artırılması halinde sektörde istihdam edilen kişi sayısı ve elde edilen gelirin katlanarak artacağına inandığını da kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AB yoksul ülkelere aşı göndermiyor

2021-03-22 13:31 - Sağlık

Trabzonspor'da Caleb Ekuban'ın en golcü sezonu

2021-03-22 13:49 - Spor

Trabzonspor, MKE Ankaragücü'nü konuk edecek

2021-03-19 16:37 - Gündem

İtalya Dışişleri Bakanı Maio, Libya'da hükümet yetkilileriyle 'ikili ilişkileri' değerlendirdi

2021-03-21 22:11 - Dünya

Biden'dan Putin'e 'görüşme daveti' yanıtı: Bir noktada görüşeceğimizden eminim

2021-03-19 22:51 - Dünya

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir

2021-03-23 17:35 - Siyaset

Özel sporcu Yunus Emre'nin hedefi atletizmde milli forma

2021-03-20 16:01 - Çevre-Hayat

AB ülkelerinin dışişleri bakanları bir araya geldi

2021-03-22 15:16 - Dünya

Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19 aşılamaları yavaş ilerliyor

2021-03-25 14:16 - Dünya

Türk yazılımcıların geliştirdiği oyunlar ABD pazarındaki başarısını sürdürüyor

2021-03-25 15:06 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kesintisiz iletişim ihtiyacına yeni çözüm

11:38 - Teknoloji

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinden 81 ilde proje şenliği

14:33 - Teknoloji

Yeni nesil motorlar savunmaya güç katacak

12:23 - Teknoloji

Yapay zekanın görsel içerik üretiminde kullanılması maliyet açısından avantaj sağlıyor

12:18 - Teknoloji

Topçu silahlarına "Kurtaran" ile durmak yok

11:52 - Teknoloji

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

13:03 - Siyaset

Filistin'in Viyana Büyükelçisi Şafi, AB'yi İsrail ile Ortaklık Anlaşması'nı askıya al

12:58 - Dünya

İsrail saldırıları sonrası İran’da düzensiz Afgan göçmenlerin sınır dışı edilmesi hız kazandı

12:53 - Dünya

Greenpeace, derin deniz madenciliğine karşı Berlin'de protesto düzenledi

12:48 - Dünya

Aksaray'da fabrikada meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

12:43 - Gündem