?>

Turizmciler ve esnaf, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtıma katkısından memnun

Türkiye’nin adını uluslararası spor arenasında duyuran, dünyaca ünlü bisikletçilerin pedal çevirdiği 60. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Türkiye Bisiklet Turu’nda, Marmaris’ten iki kez start verilecek olması turizmcileri sevindirdi.

Spor - 5 ay önce

Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir’de 13 ülkeden 23 takımdan 161 sporcu 8 gün boyunca 8 etapda pedal çevirecek. Türkiye Bisiklet Turu, tarihinde ilk defa bir ilçeden iki defa start verecek.

Turun 3. etabında, 29 Nisan Salı günü Fethiye'den start alan bisikletçiler, 175,9 kilometre sonra Marmaris'te finişe ulaşacak.

Gözler, 30 Nisan Çarşamba günü Marmaris'ten start verilecek-Akyaka (Kıran) etabında olacak.

TUR2025’in en zorlu parkuru ise 30 Nisan’daki Kraliçe Etabı olacak. Marmaris’ten Akyaka Kıran’a uzanan 115,4 kilometrelik etap, son 9 kilometrede yüzde 10 ortalama eğim ile deniz seviyesinden 908 metreye uzanan zorlu tırmanışıyla yarışın kaderini belirleyecek.

1 Mayıs Perşembe günü Marmaris'ten ikinci kez start verilecek. Marmaris'ten ikinci kez start alan bisikletçiler 151 kilometre sonra Aydın'da finişe ulaşacak.

Canlı yayınların 5 kıtada 190 ülkede gösterileceği turun turizme tanıtım katkısı Marmaris'te sevinçle karşılandı.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, AA muhabirine, Marmaris olarak 60. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na bir kez daha ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında, dünyaca ünlü bisikletçileri ilçelerinde ağırlayacaklarını aktaran Ayhan, "Bu yıl ilk kez turun her iki etabı da Marmaris'ten start alacak. 190 ülkede, 13 dilde canlı yayınlanacak bu prestijli organizasyonun, Marmaris'in uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Ayhan, doğaya saygı temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin yalnızca sportif başarılarla değil, aynı zamanda bölge turizmine ve ekonomisine sağlayacağı katkılarla da öne çıkacağına inandıklarını ifade etti.

Tur sayesinde Marmaris'in, sahip olduğu doğal güzellikleri, turizm potansiyeli ve sürdürülebilir destinasyon vizyonuyla bir kez daha milyonlarca izleyiciyle buluşacağını anlatan Ayhan, Marmaris'in tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını dile getirdi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Cengiz Aygün ise turda iki kez Marmaris'ten start verilecek olmasının önemine değindi.

Bölgenin değerlerinin gösterimi açısından 2 kez startın katkısını anlatan Aygün, şöyle konuştu:

"Marmaris'ten iki kez start verilecek olması bölgemiz için çok önemli. Uluslararası izlenmesi olan bu organizasyonda Marmaris'in iki defa yayında olması bizleri çok mutlu ediyor. Bizim bu tur organizasyonlara ihtiyacımız var. Bölgenin değerleri açısından bölgeyi iyi tanıtabilmemiz için çok iyi bir platform. Marmaris olarak bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Bunu organize eden bu tarihi fırsatı sunan Marmaris için bu olanağı sağlayanlara turizmciler adına çok teşekkür ediyorum."

Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök de Marmaris'teki iki startın yanında turun tırmanış etabının bölgede olmasının bisiklet tutkunlarına görsel şölen sunacağını aktardı.

Bisiklet sporunu takip edip gönül verenlerin tırmanışları sevdiğine değinen Gök, "Görsel bakımından, sporcunun desteğe ihtiyaç duyması bakımından ve deneyimlemek isteği tırmanışları sevdirir. Marmaris'ten start verilecek Akbük Kıran tırmanışı, bölgenin Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en değerli tırmanışlarından bir tanesi." diye konuştu.

Gök, Marmaris çevresinde böyle tırmanışların olduğunu göstermenin de bisiklet turizmi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Online Oynamanın Avantajları ve Riskleri

2025-04-23 18:04 - İnsan&Hayat

Online Sorumlu Oyun: Nasıl Güvende Kalırsınız?

2025-04-23 18:02 - İnsan&Hayat

Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki depolama tankında patlama

2025-04-24 19:32 - Asayiş

Süper Lig'e yükselen Trabzonspor Basketbol Takımı'nda hedef Avrupa

2025-04-25 12:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan ile hemen her konuda tam uyum içinde hareket ettiğimizi görmekten memnuniyet duyuyoruz

2025-04-22 22:36 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat'ın Japonya ziyareti yeni işbirliği kapıları açacak

2025-04-22 08:57 - Ekonomi

Bakan Bolat: Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakere aşamasındadır

2025-04-24 10:53 - Ekonomi

İstanbul'un turistik mekanları 7 milyonu aşkın laleyle süslendi

2025-04-20 17:18 - Çevre-Hayat

Trump'la ilişkilendirilen Amerikalı Kardinal Burke'ün ismi, Papalık seçimlerinde yeniden g

2025-04-23 11:33 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini süratle hayata geçirmeye odaklanmalıyız

2025-04-24 14:18 - Siyaset

İlgili Haberler

PAOK taraftarları, Maccabi Tel Aviv maçı öncesinde İsrail’i protesto etti

19:18 - Spor

Görme engelli Ertuğrul Demirel, hayata futbolla bağlandı

13:53 - Spor

Türkiye, olimpiyat yolunda genç hokeycilere odaklanıyor

13:47 - Spor

Milli sporcular asfaltta tekerlekli kayak antrenmanlarıyla kışa hazırlandı

13:33 - Spor

Gençlerbirliği'nin eski sportif direktörü Düzgün, başkent ekibinde yaşadıklarını anlattı

13:17 - Spor

Günün Manşetleri

PAOK taraftarları, Maccabi Tel Aviv maçı öncesinde İsrail’i protesto etti

19:18 - Spor

Yemen’den atılan İHA'nın İsrail'in güneyindeki Eylat kentine isabet etmesi sonucu 4 kişi y

19:07 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

18:48 - Siyaset

Çinli otomobil üreticisi Chery borsaya açılıyor

18:42 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer bomba üretme peşinde değiliz ve olmayacağız

18:28 - Dünya