Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Galatasaray

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında konuk ettiği Fenerbahçe İstanbul Jet'i 75-67 yenen Galatasaray Fuzul, şampiyonluğa ulaştı

Spor - 1 yıl önce

İstanbul
Sarı-kırmızılılar, 1-1'lik eşitliğin bulunduğu serinin üçüncü maçında sarı-lacivertli rakibini Başakşehir Spor Kompleksi'nde ağırladı.
Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray Fuzul, ilk çeyreğini 21-14 üstün tamamladığı müsabakada devre sonunda soyunma odasına 48-30 önde girdi.
Üçüncü çeyreği de 61-49 önde bitiren sarı-kırmızılılar, baştan sona üstün götürdüğü müsabakada sahadan 75-67 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Karşılaşmayı Galatasaraylı yöneticiler Metin Öztürk ve İbrahim Hatipoğlu ile Fenerbahçeli yöneticiler Sertaç Komsuoğlu, Hakan Safi, Rıfat Perahya ve Cenk Öztanık, yerinde takip etti.

Tekerlekli sandalye basketbolda Galatasaray Fuzul, kupasını aldı...

Başakşehir Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmanın ardından şampiyon takım ve finalist için ödül töreni yapıldı.
Müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılı oyuncular, şampiyonluğu taraftarlarıyla kutladı. Kutlamanın ardından önce sarı-lacivertli oyunculara, daha sonra da sarı kırmızılı oyunculara madalyaları takdim edildi. Madalyaların ardından sarı-kırmızılılar, şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

"Taraftarlarımıza armağan olsun"

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Ferit Gümüş, şampiyonluğu taraftarlara armağan etti.
Gecikmiş bir şampiyonluk yaşadıklarını aktaran Ferit, "Geçtiğimiz hafta o ruhu yansıtamadık ama bu hafta fazlasıyla o ruhu yansıttığımız ve şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum. Takımdaki genç arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Tüm hafta nasıl konsantre olunur, nasıl kupa alınır bunu gösterdiler. Abileri olarak onlarla gurur duyuyorum. Nice şampiyonluklara." diye konuştu.
Takımın büyüğü olarak sorumluluk aldığını anlatan Ferit, "Bir kupa daha Galatasaray müzesine götürdük. Ay sonu İtalya'da bir kupa daha var, onu da alıp onu da göndereceğiz inşallah. Şampiyonluk, taraftarımıza armağan olsun. Takımın en büyüğü benim, onlara abilik yapmak zorundaydım. Bu sorumluluğu aldım ve bu sorumluluğu layığıyla yerine getirdim. Bundan sonraki spor hayatları umarım hep kupalı geçer. Taraftarlar mükemmeller, hiç susmadılar ve hep desteklediler. Onların desteğiyle hiç geriye düşmedik" dedi.

Mücahit Günaydın: "Çok mutluyum"

Sarı-kırmızılı oyunculardan Mücahit Günaydın, sezon başından beri bu anı beklediğini ve şampiyon oldukları için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Mücadelelerinden dolayı sarı-lacivertli oyuncuları da tebrik eden Mücahit, şunları kaydetti:
"Çok mutluyum, bütün sezondur bu anı bekliyordum. Çok çalıştık, çok zorluk çektik. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'nin evinde kötü bir mağlubiyet aldık ama hatalarımızdan ders çıkarmasını bildik ve bugün kazandık. Çok mutluyum, herkesin eline sağlık. Fenerbahçe'yi de mücadelelerinden dolayı tebrik ederim. Az hata yapan kazandı. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum, destekleri çok önemli. Müthiş destekleri vardı."

Bakan Bak, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi şampiyonu Galatasaray Fuzul'u kutladı...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon tamamlayan Galatasaray Fuzul'u tebrik etti.
Bakan Bak, tebrik mesajında, ''Başakşehir Spor Kompleksi'nde oynanan Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında rakibini yenerek şampiyon olan Galatasaray Fuzul'u kutluyorum. Fenerbahçe İstanbul Jet'i de final serisindeki mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Emeklerinden dolayı tüm sporcularımıza, ailelerine, antrenör ve kulüp yöneticilerine teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'daki Kızılin Kanyonu'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor

2025-04-14 15:28 - Çevre-Hayat

Usta yönetmen Derviş Zaim: Hikaye anlatma geleneğini devam ettirmemiz lazım çünkü hikaye ilaçtır

2025-04-15 16:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

St. Petersburg'daki 7. Etnospor Forumu'nda Bakanlar Paneli yapıldı

2025-04-19 17:17 - Spor

Annesi ölen kuzuyu "Sarıkız" isimli inek emziriyor

2025-04-14 11:38 - Çevre-Hayat

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni nisanda çakıldı

2025-04-15 15:58 - Ekonomi

İstiklal Caddesi'ni ziyaret edenlerin sayısı 2024'te 90 milyonu aştı

2025-04-15 17:21 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İsrailli bakanın kızı, ebeveynlerini ve kardeşini kendisine cinsel istismarda bulunmakla suçladı

2025-04-13 21:08 - Dünya

Bakan Bayraktar, Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki sorunlar için somut adım atılacağını bildirdi

2025-04-16 18:08 - Siyaset

Dünyanın en genç profesörü Oktay Sinanoğlu'nun vefatının 10. yılı

2025-04-19 11:32 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Yeni Zelanda'da Tam Siklonu'nun vurduğu bölgede yaklaşık 10 bin bina elektriksiz kaldı

2025-04-17 12:58 - Dünya

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı oldukları

00:13 - Dünya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ett

23:12 - Dünya