?>

Trump'tan Amazon'a eleştiri

ABD Başkanı Trump, Amerikalı e-ticaret devi Amazon'u sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

Ekonomi - 8 yıl önce

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, "Amazon’la ilgili kaygılarımı seçimlerden çok daha önce ifade ettim. Onlar, birçok şirketin aksine, eyaletlere ve yerel yönetimlere çok az ya da hiç vergi ödemiyorlar, posta sistemimizi kendilerinin kuryesi gibi kullanıyorlar (ABD’ye büyük kayba mal oluyor) ve binlerce perakendeciyi işinden ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Trump, vergi, antitröst ve rekabet yasalarıyla hedef alabileceği iddia edilen Amerikalı e-ticaret devi Amazon'u sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

Amazon'u çok az ya da hiç vergi ödememekle itham eden Trump, "Amazon’la ilgili kaygılarımı seçimlerden çok daha önce ifade ettim. Onlar, birçok şirketin aksine, eyaletlere ve yerel yönetimlere çok az ya da hiç vergi ödemiyorlar, posta sistemimizi kendilerinin kuryesi gibi kullanıyorlar (bu ABD’ye büyük kayba mal oluyor) ve binlerce perakendeciyi işinden ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Trump'ın dün vergi, antitröst ve rekabet yasaları kapsamında "peşine düştüğü" haberlerinin ardından yüzde 4,4 değer kaybeden Amazon hisseleri, Trump'ın paylaşımının ardından düşüşünü sürdürdü.

Şirketin hisseleri, TSİ 17.30 civarında dünkü kapanışına kıyasla yüzde 2,8 azalışla hisse başına 1,391.78 dolardan işlem görüyor. Bu, şirketin piyasa değerinin son 2 günde yaklaşık 50 milyar dolar gerilemesine neden oldu. Amazon'un piyasa değeri, 27 Mart Pazartesi'yi 724,7 milyar dolarda tamamladıktan sonra 674,5 milyar dolara kadar indi.

"Amazon'a kafayı takmış durumda"

Trump'ın Amazon'un peşine düştüğü iddiaları, ABD'li yayın kuruluşu Axios'un Trump'a yakın 5 farklı kaynağa dayandırdığı haberle duyurulmuştu.

Haberde, Trump'a yakın olduğu belirtilen isimsiz bir kaynağın, "(Trump) Amazon'a kafayı takmış durumda. Antitröst ve rekabet yasaları kapsamında Amazon'un peşine düşme yollarını merak ediyor." ifadesine yer verilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sen Anlat Karadeniz Asiye kimdir? Öykü Gürman kimdir?

2018-03-29 00:57 - Magazin

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'ı sildi!

2018-03-23 19:32 - Spor

Etna Yanardağı denize doğru kayıyor

2018-03-24 14:26 - Genel

Avlu dizisi 1. bölüm CANLI İZLE... AVLU İZLE... |(Avlu dizisi oyuncuncuları ve konusu)

2018-03-29 02:32 - Magazin

'2. Abdülhamid hak ettiği tarihi yerini alıyor'

2018-03-24 01:47 - Gündem

Giyilebilir teknolojilerde çığır açacak buluş

2018-03-26 18:02 - Teknoloji

İş Bankası ışıklarını bir saat kararttı

2018-03-25 14:35 - Ekonomi

"Sağlıklı büyümeye devam edeceğimiz anlaşılıyor"

2018-03-29 17:39 - Ekonomi

Hava sıcaklıkları azalacak

2018-03-28 20:55 - Genel

İran’da uçak kazası, Miami’de intihar, İstanbul’da gazete satışı! "Ne alakası var” demeyin ilişkilere bakın!..

2018-03-26 10:01 - Medya

İlgili Haberler

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlardaki düşüş sürüyor

15:57 - Ekonomi

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nın bu yılın 3. çağrısına 1266 işletme başvurdu

15:53 - Ekonomi

Trabzon'da balıkçı tezgahlarını hamsi süslüyor

15:47 - Ekonomi

Başkente gelen 35 tır çiçek, öğretmenlere hediye edilmeyi bekliyor

15:33 - Ekonomi

İstanbul'daki Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı satışa çıkarıldı

14:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mersin'de su kesintisinin uzamasına MESKİ'nin deplase çalışmasındaki arıza neden oldu

21:13 - Gündem

Ordu'da çıkan örtü yangınına müdahale ediliyor

21:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'u kabul etti

20:37 - Gündem

Beşiktaş Teknik Direktörü Yalçın: Bazı sıkıntıları çözmek kolay değil

20:33 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

19:48 - Gündem