?>

Trump, Sessions'ı seçmekten pişman

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Adalet Bakanı Jeff Sessions yerine başka birini seçmediğine pişman olduğunu yazdı.

Genel - 8 yıl önce

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturması konusundaki tavrını eleştirdiği Adalet Bakanı Jeff Sessions yerine başka birini seçmediğine pişman olduğunu belirtti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bir kez daha Adalet Bakanı Sessions'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Rusya soruşturmasından kendini çeken Sessions'a yönelik daha önce de birçok eleştiri yapan Trump, Güney Carolina Cumhuriyetçi Vekili Trey Gowdy'nin Sessions hakkındaki sözlerine atıfta bulundu.

"Keşke başka birini seçseydim"

Adalet Bakanı olarak Sessions'ın Rusya soruşturmasından kendini uzak tutmasının doğru olmadığını savunan Trump, Gowdy'nin "Eğer ben Başkan olsaydım ve ülkenin en üst düzey adalet yöneticisi olarak seçtiğim kişi 'Kusura bakmayın, önümdeki en önemli dosya ile ilgilenemeyeceğim' deseydi ben de tepki gösterirdim. Ülkede birçok iyi hukukçu var. Başkan Trump başka birini seçebilirdi." şeklindeki sözlerini Twitter paylaşımında alıntıladı ve "Keşke (başka birini) seçseydim." ifadesini kullandı.

Trump daha önceki açıklamalarında da Sessions'ın Rusya soruşturmasından kendini çekeceğini bilmesi halinde başka birini bu göreve seçeceğini dile getirmiş, Sessions ise görevde olduğu sürece Trump yönetimine ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceğini ifade etmişti.

ABD Adalet Bakanı Sessions'ın 2016'da yapılan ABD başkanlık seçim kampanyası döneminde Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ile iki defa görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Söz konusu görüşmelerin ortaya çıkmasının ardından üzerindeki baskı artan Sessions, 2 Mart 2017'de yaptığı açıklamayla, Rusya'nın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale iddialarının araştırıldığı tüm soruşturmalardan çekilmişti.Muhabir: Hakan Çopur

Haftanın Öne Çıkanları

İzocam'dan yeni cephe levhası

2018-05-28 14:14 - Ekonomi

Trump, Sessions'ı seçmekten pişman

2018-05-31 02:20 - Genel

'Birbirimizi seveceğiz ki mutlu olacağız'

2018-05-29 06:02 - Gündem

Demokrasiye darbe: 27 Mayıs

2018-05-27 07:02 - Gündem

Kloop'u kendi silahı vurdu

2018-05-27 19:02 - Spor

Dursun Özbek: 'Üretmek için geliyoruz'

2018-05-26 03:32 - Spor

Kültür-sanat camiası iftarda bir araya geldi

2018-05-25 03:14 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

FETÖ imamı Zonguldak'ta yakalanarak gözaltına alındı

2018-05-24 13:02 - Asayiş

Ramazan coşkusunu 'tekne orucu' ile yaşıyorlar

2018-05-24 21:32 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson telefonda işletildi

2018-05-24 20:02 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Suudi Arabistan ve Rusya vize muafiyeti anlaşması imzaladı

00:28 - Dünya

Trump, Kevin Hassett'den "potansiyel Fed başkanı" olarak bahsetti

00:22 - Dünya

Trump'ın Netanyahu'ya Gazze ve Suriye konularında baskı yaptığı iddia edildi

00:13 - Dünya

İstanbul'da "Ay grubu" silahlı suç örgütüne yönelik iddianamenin detaylarına ulaşıldı

23:43 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Aileyi ve dinamik nüfusu korumak, milli beka meselesidir

23:37 - Siyaset