?>

Trump, Putin'le yaptığı telefon görüşmesini "harika" olarak niteledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesini "harika" olarak niteledi.

Dünya - 1 ay önce

Ankara

Amerikan Fox News kanalına konuşan Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya-Ukrayna arasındaki ateşkes sürecini görüştüğü telefon konuşmasına dair değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin ateşkes sürecini görüştü

Putin'le yaptığı görüşmeyi "harika" olarak nitelendiren Trump, Rusya'nın ateşkes konusunda avantajlı konumda bulunduğunu söyledi.

Trump, "Yaklaşık 2 bin 500 askeri kuşatmış durumdalar. Onları iyice kuşatmış durumdalar ve bu iyi bir şey değil, biz bu işi bitirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Putin'in anlaşmaya varılması için Ukrayna'ya yardımların durdurulmasını şart koşup koşmadığı sorusuna dair Trump, görüşmede yardımlar konusuna hiç değinmediklerini aktardı.

Trump, ABD askerlerinin duruma müdahil olmayacağını, bunun sadece savaşın üçüncü dünya savaşına dönüşmesi ihtimalinde mümkün olacağını kaydetti.

Trump ve Putin ateşkes sürecini görüşmüştü

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında dün yapılan ve yaklaşık 2,5 saat süren telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna ateşkes sürecine ilişkin detaylar ele alınmıştı.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin, enerji ve altyapı alanlarında derhal ateşkes sağlanması konusunda mutabık kaldıklarını belirtmişti.

Ardından Kremlin'den yapılan açıklamada, "Meselenin tırmanmasının önlenmesi, siyasi ve diplomatik yollarla çözüme kavuşturulması için temel koşulun, Kiev'e yabancı askeri desteğin ve istihbarat bilgilerinin aktarılmasının tamamen durdurulması gerektiği vurgulandı." ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamada, Trump'ın Kursk bölgesinde kuşatılan Ukraynalı askerlerin hayatlarının bağışlanması yönündeki çağrısıyla ilgili olarak ise Rus tarafının insani kaygılarla hareket etmeye hazır olduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB, 6 yapay zeka fabrikası daha kuruyor

2025-03-12 22:43 - Teknoloji

Trump'tan AB'den ithal edilen tüm alkollü ürünlere yüzde 200 gümrük vergisi uygulama tehdi

2025-03-13 17:22 - Dünya

Fransa Merkez Bankası ticari gerilimler nedeniyle büyüme tahminini düşürdü

2025-03-13 13:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Schoof ile telefonda görüştü

2025-03-18 16:22 - Siyaset

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, cep telefonu ve e-posta adresinin hacklendiğini söyledi

2025-03-18 16:02 - Dünya

AB'de elektrikli otomobilin pazar payı 2024'te yüzde 13,6'ya geriledi

2025-03-18 12:03 - Ekonomi

SPK Finans Lisesi Protokol İmza Töreni düzenlendi

2025-03-17 22:38 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, AK Parti MKYK üyesi Özil ile Arsenal-Chelsea maçını izledi

2025-03-16 19:07 - Gündem

İsrail ordusu Lübnan'a yönelik ihlallerini havadan ve karadan sürdürüyor

2025-03-17 12:12 - Dünya

Çin'de doğrudan yabancı yatırımlardaki düşüş sürüyor

2025-03-16 16:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz görevinden ayrılıyor

18:48 - Dünya

İran ile ABD arasında 3 Mayıs'ta yapılacak nükleer görüşme ertelendi

17:52 - Dünya

İspanya'da hükümetin kurduğu komisyon elektrik kesintisinin nedenini araştırıyor

17:27 - Dünya

UAD'de Norveç, İsrail'in Gazze'ye ablukasının vicdansızca ve yasa dışı olduğunu vurgu

17:18 - Dünya

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi öldü

17:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Bazı illerde fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

19:13 - Gündem

Diyarbakır'da bir depoda çıkan yangına müdahale ediliyor

19:02 - Gündem

İtalya Futbol Federasyonu'ndan Hakan Çalhanoğlu ve Simone Inzaghi'ye ceza

18:57 - Spor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AA standını ziyaret etti

18:53 - Gündem

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz görevinden ayrılıyor

18:48 - Dünya