İsrail ordusu Batı Şeria'daki baskınlarında 2 Filistinliyi yaraladı ve bazı evleri ateşe verdi

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki bir köye düzenlediği baskın sırasında 2 Filistinliyi yaraladı, kuzeydeki Cenin Mülteci Kampı'ndaki bazı evleri ateşe verdi.

Dünya - 1 yıl önce

Ramallah
Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın güneyinde yer alan Beytüllahim'in güneyindeki Curet eş-Şem'a köyüne baskın düzenlediği belirtildi.
Haberde, İsrail güçlerinin akşam ve yatsı namazından sonra camiden çıkan cemaate yönelik göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atması sonucu çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.
Görgü tanıkları AA muhabirine, İsrail ordusunun El Halil'in güneyindeki Dura kasabasına baskın düzenleyerek gerçek mühimmat ve göz yaşartıcı gaz bombaları atması sonucunda Filistinliler arasında yaralananlar olduğunu söyledi.
WAFA'nın haberinde ise İsrail güçlerinin Dura'ya baskını sırasında Filistinlilerle aralarında olaylar çıktığı kaydedildi.
Haberde, olaylar sırasında İsrail güçlerinin Filistinlilere ve mağazalarına gerçek mermiyle yoğun ateş etmesi sonucunda 2 Filistinlinin yaralandığı, bir gencin de İsrail güçleri tarafından darbedilerek gözaltına alındığı aktarıldı.
WAFA'nın haberinde, İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampına yönelik sürdürdüğü saldırıları sırasında ise kampta Filistinlilere ait bazı evleri ateşe verdiği ifade edildi.
Filistin devlet televizyonunun haberinde de İsrail ordusunun Cenin kentine bağlı Arrabe kasabasına baskın düzenlediği belirtildi.
Görgü tanıkları da İsrail güçlerinin Sebsatiyye ve Burin köylerine baskın düzenlediğini dile getirdi.
WAFA'nın haberinde ayrıca Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin El Halil kentinin güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde iki köye baskın düzenleyerek zeytin ağaçlarını ve tarım mahsullerini tahrip ettiği aktarıldı.
Öte yandan Bedevi Haklarını Savunma Örgütü (BEYDER) tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Eriha kentinin kuzeyindeki Arab el-Melihat topluluğunda 3 tarım tesisini yıktığı bildirildi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Son bir haftada 24 terörist etkisiz hale getirildi

2025-03-13 12:32 - Asayiş

Gazze'deki ateşkesi ihlal eden İsrail'in saldırısında 3 Filistinli yaralandı

2025-03-12 20:02 - Dünya

Kenyalı ampute futbolcu Keyo, 8 yıldır Türkiye'de "top koşturuyor"

2025-03-14 11:48 - Spor

Depremde 11 yakınını kaybeden sanatçı Uğur Aslan, afetzedelere desteğini sürdürüyor

2025-03-14 13:42 - Çevre-Hayat

İsrail hapishanelerindeki Gazzeli tutuklular, en korkunç koşullara maruz kalıyor

2025-03-13 05:03 - Dünya

Hediyelik Damal bebeklerinin 44 yıllık ustası: Fidan nine

2025-03-16 14:08 - Kültür Sanat

Kronik böbrek hastalıkları erken teşhis ve yaşama tarzı değişiklikleriyle önlenebilir

2025-03-13 22:48 - Sağlık

BM, Sudan'da 30 milyondan fazla kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi

2025-03-12 16:43 - Dünya

"Sahipsiz köpekler için doğal yaşam alanları oluşturulabilir" önerisi

2025-03-14 12:07 - Gündem

Rangers Teknik Direktörü Ferguson: Elimizdeki bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor

2025-03-12 21:03 - Spor

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara yönelik 7 ayda 8,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza

09:27 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolüne tabi bazı ürünlerin ülkeye girişine ilişkin düzenleme yapıldı

09:07 - Ekonomi

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan ittifakı Rusya için tehdit oluşturuyor mu? -Fuad Safarov, Moskova’dan yazdı-

07:26 - En Son Yazılar