?>

İsrail ordusu Batı Şeria'daki baskınlarında 2 Filistinliyi yaraladı ve bazı evleri ateşe verdi

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki bir köye düzenlediği baskın sırasında 2 Filistinliyi yaraladı, kuzeydeki Cenin Mülteci Kampı'ndaki bazı evleri ateşe verdi.

Dünya - 5 ay önce

Ramallah

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın güneyinde yer alan Beytüllahim'in güneyindeki Curet eş-Şem'a köyüne baskın düzenlediği belirtildi.

Haberde, İsrail güçlerinin akşam ve yatsı namazından sonra camiden çıkan cemaate yönelik göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atması sonucu çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği belirtildi.

Görgü tanıkları AA muhabirine, İsrail ordusunun El Halil'in güneyindeki Dura kasabasına baskın düzenleyerek gerçek mühimmat ve göz yaşartıcı gaz bombaları atması sonucunda Filistinliler arasında yaralananlar olduğunu söyledi.

WAFA'nın haberinde ise İsrail güçlerinin Dura'ya baskını sırasında Filistinlilerle aralarında olaylar çıktığı kaydedildi.

Haberde, olaylar sırasında İsrail güçlerinin Filistinlilere ve mağazalarına gerçek mermiyle yoğun ateş etmesi sonucunda 2 Filistinlinin yaralandığı, bir gencin de İsrail güçleri tarafından darbedilerek gözaltına alındığı aktarıldı.

WAFA'nın haberinde, İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampına yönelik sürdürdüğü saldırıları sırasında ise kampta Filistinlilere ait bazı evleri ateşe verdiği ifade edildi.

Filistin devlet televizyonunun haberinde de İsrail ordusunun Cenin kentine bağlı Arrabe kasabasına baskın düzenlediği belirtildi.

Görgü tanıkları da İsrail güçlerinin Sebsatiyye ve Burin köylerine baskın düzenlediğini dile getirdi.

WAFA'nın haberinde ayrıca Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin El Halil kentinin güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde iki köye baskın düzenleyerek zeytin ağaçlarını ve tarım mahsullerini tahrip ettiği aktarıldı.

Öte yandan Bedevi Haklarını Savunma Örgütü (BEYDER) tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Eriha kentinin kuzeyindeki Arab el-Melihat topluluğunda 3 tarım tesisini yıktığı bildirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kütahya ve Bolu Dağı'nda kar etkili oluyor

2025-03-19 03:38 - Gündem

Terör örgütü PKK'nın Güvenpark'taki saldırısının üzerinden 9 yıl geçti

2025-03-12 14:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

1915 Çanakkale Köprüsü 3 yılda yaklaşık 7 milyon araca hizmet verdi

2025-03-18 20:24 - Ekonomi

Niğde'de mumya satmaya çalışan 6 şüpheli yakalandı

2025-03-12 13:47 - Asayiş

İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu'nun anlaşmayı baltalamasına izin vermeyeceklerini açıkla

2025-03-15 16:12 - Dünya

Fenerbahçe zirve yarışında Samsunspor'a takıldı

2025-03-17 00:43 - Spor

Ateşkese rağmen İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti

2025-03-14 20:08 - Dünya

BM, Sudan'da 30 milyondan fazla kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi

2025-03-12 16:43 - Dünya

Halep Uluslararası Havalimanı bakım çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldı

2025-03-18 18:38 - Dünya

Bronz madalyalı milli cimnastikçiler hedef büyüttü

2025-03-17 14:02 - Spor

İlgili Haberler

Sırp Bakan Glisic, TV canlı yayınında beyin kanaması geçirdi

14:13 - Dünya

İsrail ordusu verileri, Gazze'deki kıtlığın siyasi kararların sonucu olduğunu gösteriyor

13:48 - Dünya

ABD'de göstericiler, Trump'ın New York'taki otelinin önünde Gazze'deki açlığı pr

12:37 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres: LLDC'lerin başarısı, 2030 gündeminin başarısı için çok önemli

12:32 - Dünya

Türkmenistan'daki LLDC toplantısının stratejik ortaklıkları güçlendirmesi bekleniyor

12:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Aydın'da ziraat alanında çıkan yangına müdahale ediliyor

14:17 - Gündem

Sırp Bakan Glisic, TV canlı yayınında beyin kanaması geçirdi

14:13 - Dünya

DHMİ "Fortune 500 Türkiye" listesinde 46. sırada yer aldı

14:07 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye'nin ulaşım koridorları yeniden aktif hale gelecek

14:03 - Ekonomi

Türkiye-Afrika ilişkileri her alanda güçleniyor

13:57 - Gündem