?>

Trump: 10 milyon kişiyi öldürmek istemem

ABD Başkanı Trump, "Eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdık ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Washington

ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdık ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum. Afganistan o durumda yeryüzünden silinirdi. Böyle bir savaş 10 günde biterdi ancak bu yolu seçmek istemiyorum." dedi.

ABD Başkanı Trump ile Pakistan Başbakanı İmran Han, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin başında Oval Ofis'te basın mensuplarına Afganistan'daki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Trump, Pakistan'ın da yardımıyla Afganistan'da uzun yıllardır süren savaş durumuyla ilgili yakın zamanda sonuç almayı umduklarını dile getirdi.

Donald Trump, "Afganistan'da savaşmıyoruz, orada polis gibiyiz. Polis olmak istemiyoruz. Eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdıka ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum.

Afganistan o durumda yeryüzünden silinirdi. Böyle bir savaş 10 günde biterdi ancak bu yolu seçmek istemiyorum. Afganistan'la ilgili, savaşı kazanmakla ilgili planlarım var. Pakistan bize bu konuda yardımcı olacak. 19 yıldır bu ülkedeyiz, bu gerçekten komik bir durum." şeklinde konuştu.

Taliban'la görüşmelerde iyi iş çıkardıklarını savunarak, bu görüşmelerden sonuç çıkmasını umduklarını ve Pakistan'ın bu süreçte ABD'ye yardımcı olacağını ifade eden Trump, "Pakistan bu konuda çok şey yapacak, buna inanıyorum. Milyonlarca kişinin hayatını kurtaracaklar. Afganistan bağlamında başka ülkelerin sahip olmadığı bir güce sahipler." dedi.

"Anlaşmaya en yakın noktadayız"

Pakistan Başbakanı Han da Afganistan konusunun ABD-Pakistan ilişkilerinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Afganistan'da askeri bir çözüm mümkün değildir. Eğer tamamen askeri olarak bu işe girseniz milyonlarca insan ölür. Şu anda Afganistan'da bir anlaşmanın olmasına en yakın noktadayız. Afganistan'da çok acil şekilde barışa ihtiyacımız var.

En çok da Pakistan'ın var çünkü en çok biz etkileniyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde Taliban'ın hükümetle barış görüşmeleri konusundaki açıklamalarını görebileceğiz."

Afgan Barış Süreci'ne ilişkin Çin, ABD, Rusya, Pakistan ve Taliban'ın 12 Temmuz'da Pekin'de katıldığı görüşmede, 8 maddelik geçici anlaşmaya varılmıştı. Katılımcılar, barış yapılması konusunda mutabık olduklarını ve nihai anlaşma için çalışmaları hızlandıracaklarını vurgulamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Doğu'nun saklı güzelliği: 'Balık Gölü'

2019-07-21 15:37 - Çevre-Hayat

Müteahhidi boş arsada 'çay demleyerek' protesto ediyor

2019-07-21 17:57 - Çevre-Hayat

92 yaşındaki çift 26 dakika arayla hayatını kaybetti

2019-07-20 13:57 - Çevre-Hayat

Tiyatronun kadın öncüsü: Afife Jale

2019-07-22 19:17 - Kültür Sanat

Teknosa'dan Tupturuncu kampanya

2019-07-19 13:07 - Genel

Endonezya'nın Komodo Adası 2020'de kapatılacak

2019-07-19 15:17 - Dünya

Arazisini 35 yıldır leyleklerle paylaşıyor

2019-07-18 16:14 - Çevre-Hayat

'Kıbrıs'ı yeni kuşağa, genç kuşağa unutturmayalım'

2019-07-21 15:37 - Genel

Boğaziçi'nde kulaçlar yarın atılacak

2019-07-20 13:27 - Spor

Kayıp Fransız denizaltısı 51 yıl sonra bulundu

2019-07-22 22:02 - Dünya

İlgili Haberler

Yemen'in başkenti Sana'da patlamalar duyuldu

06:53 - Dünya

İspanya'da orman yangınları 50'den fazla yerde devam ediyor

01:03 - Dünya

Trump'ın 22 Ağustos'a kadar Rusya-Ukrayna-ABD üçlü zirvesi düzenlemek istediği iddiası

00:32 - Dünya

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile telefonda görüştü

23:27 - Dünya

İdlib'de Dürziler, Süveyda'nın bölünmesini isteyenleri protesto etti

23:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Alaska Zirvesi’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

07:56 - Özel Haber

Bakan Fidan'ın Lavrov'la telefon görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

07:44 - Özel Haber

Bir medeniyet hareketi: Ahîlik ve Fütüvvetnâme -Hikmet Kara yazdı-

07:22 - En Son Yazılar

Trump - Putin görüşmesinin bir sonraki adresi İstanbul olabilir -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:07 - En Son Yazılar

Yemen'in başkenti Sana'da patlamalar duyuldu

06:53 - Dünya