?>

TEKNOFEST yarışmaları için son dönemece girildi

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde bu yıl 41 ana yarışma 102 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları arasında 5 yarışma özelinde başvuru süreci devam ediyor.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

TEKNOFEST açıklamasına göre, TÜBİTAK ve Bilişim Vadisi'nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen Pardus 21.3 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi duyan, Pardus 21.3'ü merak eden, Pardus’a katkı sağlamak isteyen gençleri bekliyor. Bu yarışta yerini almak isteyenler için son başvuru tarihi 1 Şubat 2023 olarak belirlendi.

TEKNOFEST kapsamında ilk kez 2018 yılında düzenlenen World Drone Cup, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ yürütücülüğünde dünyanın en iyi drone yarışçısını bu yıl da TEKNOFEST İstanbul’da belirleyecek. Dünyadan en fazla ülkenin ve en fazla sporcunun katıldığı yarışmaya bu yıl yine rekor sayıda başvuru bekleniyor. Yoğun ilgi gören yarışmanın son başvuru tarihi 1 Şubat 2023 olacak.

Dünya çapında olağanüstü bir yarışma olan Hack Masters TEKNOFEST’te siber yetenekleri bir araya getirecek. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Dijital Dönüşüm Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen yarışmada hackerlar, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek yaşam siber saldırı senaryolarıyla sınırları zorlayacak. Son başvuruların 28 Şubat 2023 tarihine kadar yapılacağı Hack Masters zorlu mücadelelere sahne olacak.

Robotik yarışmalar

Ön elemesi yapılmayacak kategorilerin son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi. Robotik Yarışması, ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri süresince edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla düzenleniyor. MEB iş birliğinde her yıl farklı bir şekilde düzenlenen yarışmada 12 farklı kategori bulunuyor.

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri başvuruları 10 Şubat 2023'te son bulacak. TÜBA tarafından her yıl açıklanan tematik program ile ilgili konu başlıklarını içeren YÖK doktora tezi yazarları bireysel olarak teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ve biyoteknoloji alanlarında, ayrıca uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları ve güvenlik politikaları konularını içeren sosyal bilimler alanlarında başvuruda bulunabiliyor.

Başvurular dijital olarak yapılıyor. Adayların şahsen başvuru yapabilmesinin yanı sıra TÜBA Üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve üniversite rektörlükleri tarafından da aday önerileri yapılabiliyor. Doktora tezlerinin bilimsel değerlendirme süreçleriyle ele alınacağı ödül programında birinci olan tez yazarına 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL ve üçüncüye ise 30 bin TL ödül veriliyor.

Cumhuriyetin 100. yılında İzmir, Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST coşkusu 3'e katlanıyor. Festival coşkusunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan TEKNOFEST, 16-19 Mart tarihlerinde İzmir’de, 27 Nisan-1 Mayıs'ta İstanbul’da ve 30 Ağustos-3 Eylül'de ise Ankara’da gerçekleşecek.

Bu arada, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde bu yıl 41 ana yarışma 102 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları arasında 5 yarışma özelinde başvuru süreci devam ederken, katılımcıların merakla beklediği ve başvuruları henüz açılmayan yarışmalar için de takvimin gelecek günlerde açıklanması bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum'da kurulan "güneş tarlası"nda yıllık 4 milyon kilovatsaat elektrik üretilecek

2023-01-15 12:53 - Ekonomi

ABD'de Martin Luther King'i anma etkinliğindeki silahlı saldırıda 8 kişi yaralandı

2023-01-17 09:40 - Dünya

Depolamalı rüzgar ve güneş enerjisine Türkiye'nin her bölgesi için başvuru geliyor

2023-01-20 14:02 - Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 4 ilde 5 YEKA belirledi

2023-01-15 13:58 - Ekonomi

"Kars-Erzurum Turistik Ekspresi" ilk seferine yarın başlıyor

2023-01-20 13:19 - Gündem

Putin, Ukrayna’daki savaşla ilgili Güvenlik Konseyini topladı

2023-01-20 15:23 - Dünya

NATO ülkelerinin genelkurmay başkanları toplandı

2023-01-18 15:24 - Dünya

Rus ordusu asker sayısını 1,5 milyona çıkaracak

2023-01-17 13:48 - Dünya

Norveçli Casper Ruud'dan Avustralya Açık'a erken veda

2023-01-19 12:24 - Spor

Rusya: Donetsk ve Zaporijya’daki iki yerleşim birimini kontrol altına aldık

2023-01-20 14:56 - Dünya

İlgili Haberler

Bayraktar TB3 SİHA'lar DENİZKURDU-2025 Tatbikatı'nda

13:57 - Teknoloji

Bakan Kacır: Türk milletinin öz evlatları, gökyüzüne imzalarını attı

13:17 - Teknoloji

Uzmanından yapay zeka kullanıcılarına 'gereksiz sorgulardan kaçının' tavsiyesi

11:42 - Teknoloji

İstanbul Beykent Üniversitesi "Yapay Zeka ile Geleceği Tasarlamak" etkinliği düzenledi

18:57 - Teknoloji

Roketsan 19 Mayıs'ta gençleri ağırlayacak

12:52 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Zihinsel İstiklâl Manifestosu -Barbaros Nasün yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Küresel piyasalar haftaya ticaret görüşmeleri iyimserliğiyle başladı

09:17 - Ekonomi

Dolandırıcılık şebekesine yönelik 17 ildeki operasyonlarda 73 şüpheli tutuklandı

09:07 - Asayiş

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Almanya Başbakanı Merz ve İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü

08:37 - Dünya

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2025'in ilk 4 aylık verilerini açıkladı

08:27 - Ekonomi