Tekirdağlı çift, koruyucu ailelikten dernekleşmeye uzanan yolda çocuklara umut oldu

Tekirdağ'da yaşayan Özlem ve Deniz Çağlar çifti, 6 yaşındayken koruyucu ailesi oldukları Güneş'i 4 yıldır sevgiyle büyütürken, kurdukları dernekle de koruyucu aileliği yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Çevre-Hayat - 11 ay önce

Tekirdağ
Tek çocuk olarak büyüyen Özlem Çağlar, annesinin rahatsızlığı nedeniyle kardeş istemesine rağmen bu hayaline kavuşamadı.
Çağlar, üniversite yıllarında koruyucu aileliği araştırıp evlendiğinde bir çocuğa umut olma hevesini hep içinde yaşattı.
????
Özlem Çağlar, Deniz Çağlar ile 15 yıl önce evliliğe adım attı.
Çağlar'ın koruyucu aile olma isteğinin eşi tarafından da desteklenmesi üzerine çift çocuk sahibi olduktan sonra kendi kızları 10 yaşına geldiğinde koruyucu aile olmaya karar verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvuran çift, yapılan değerlendirmelerin ardından 6 yaşındaki Güneş'in koruyucu ailesi oldu.
Güneş'in hayatlarına katılmasıyla büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren Çağlar çifti, 4 yıldır kızlarına şefkatle bakıyor.
Çift ayrıca, her hafta koruma altındaki çocuklarla etkinlikler düzenleyerek onların da sosyal hayata katılmasına katkı sunuyor.

"Önce cesaret edemedik"

Özlem Çağlar, tek çocukları olan kızlarının kardeş isteği üzerine koruyucu aile olma sürecine girdiklerini söyledi.
Kızlarının kıskanma ihtimali nedeniyle önceleri koruyucu aile olmaya cesaret edemediklerini ancak daha sonra bu duygunun kırılmasıyla Güneş'in koruyucu ailesi olduklarını anlatan Çağlar, "Kızım ilkokul dönemine başladığında hemen her çocukta olduğu gibi 'Ben de kardeş istiyorum.' demeye başladı. Ondan sonra da biz bu yola girme kararı aldık." dedi.
Güneş'in 4 yıl önce hayatlarına girdiğini aktaran Çağlar, çok güzel bir aile olduklarını dile getirdi.

"Kızımız abla olabildi, kardeş sevgisini tadabildi"

Çağlar, kızlarının çok iyi anlaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Güneş hayatımıza girince ne mi oldu? Hayatımıza tam bir güneş doğdu. Tek çocuk olmak bana göre eksiklik. Çok şükür kızımız abla olabildi, kardeş sevgisini tadabildi. Koruyucu aileliği tavsiye ederim, her zaman bir çocuğun elinden tutmak bambaşka bir heyecan, bambaşka bir duygu. Biz açıkçası üçüncü çocuk istersek bunu da koruyucu aile olarak gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."
Güneş'in hayatlarına girmesinin ardından koruma altındaki çocuklara daha fazla destek olabilmek için 3 yıl önce "Kalpteki Yıldızlar Derneği"ni kurduklarını belirten Çağlar, dernek aracılığıyla hem koruyucu aileliği yaygınlaştırmaya hem de çocukların sosyal hayata katılmasına yardımcı olduklarını söyledi.
Baba Deniz Çağlar da koruyucu aile olmadan önce tereddütleri bulunduğunu ancak zamanla bu sürecin mutluluk kaynağına dönüştüğünü anlattı.
Koruyucu aile olmayı tavsiye eden Çağlar, "Koruyucu ailelik, sevgiyle olan bir şey. Yani kimse çekinmesin, çok duygusal da düşünmemek lazım. Amacımız, bir çocuğun aile yanında sevgiyle büyümesini sağlamak. Koruyucu ailelikte çocuğumuz geri de gidebilir, ailesine dönebilir ama bizim amacımız o çocuk bizim yanımızda olduğu sürece ona sevgiyle bir aile ortamının nasıl olduğunu göstermek, ona sevgimizi vermek, yani çekinecek hiçbir şey yok." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Başakşehir'de teknik direktör Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı

2025-09-08 12:03 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni eğitim ve öğretim yılı paylaşımı

2025-09-07 22:52 - Gündem

Trump, ABD ve Hindistan'ın ticaret müzakerelerine devam ettiğini belirtti

2025-09-10 01:13 - Dünya

Ağustosta en fazla aylık reel getiri BIST 100 endeksinde oldu

2025-09-08 10:52 - Ekonomi

Pakistan'ın Pencap eyaletinde sel nedeniyle son 24 saatte 122 bin kişi daha tahliye edildi

2025-09-09 12:53 - Dünya

İşletmeler KOSGEB'in yeni "stratejik pusulası" ile yönünü belirleyecek

2025-09-09 10:13 - Ekonomi

Avustralya'da binlerce kişi İsrail'e yaptırım talebiyle sokağa çıktı

2025-09-07 12:22 - Dünya

File örtüyle yapılan fındık hasadı üreticinin yükünü hafifletiyor

2025-09-08 14:03 - Ekonomi

Hava Kuvvetleri, Türkiye'nin yardım malzemelerini taşıyan kargo uçağını Afganistan'a gönde

2025-09-03 12:08 - Gündem

Beşiktaş'ta Taylan Bulut yerli oyuncu statüsünde forma giyecek

2025-09-09 16:53 - Spor

İlgili Haberler

48 ülkedeki 172 Türk şehitliği ve anıtı özel bir çalışmayla haritalandı

11:21 - Çevre-Hayat

Bilim insanları, evcil kedilerin birbirlerini idrarlarını koklayarak tanıdıklarını ortaya çıkardı

10:48 - Çevre-Hayat

Tunca Nehri'nde debinin azalmasıyla kum adacıkları oluştu

09:02 - Çevre-Hayat

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan'dan orman yangınları için 'riskli dönem' uyarısı

01:07 - Çevre-Hayat

Uzmanından orman yangınlarına karşı mücadelede 'riskli periyot' uyarısı

01:02 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: 352 araç muayene merkezimizle vatandaşımıza hizmet sunacağız

18:52 - Ekonomi

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den HEMBA platformuna ilişkin paylaşım

18:32 - Gündem

Abbas, İsrail'in "E1" yasa dışı yerleşim projesinin Filistin Devleti'nin kuruluş

18:28 - Dünya

Türkiye ve 11 ülkeden İsrail'in Suriye ile Filistin'deki saldırılarına kınama

18:23 - Dünya

İstanbul'da "Aile ve Nüfus On Yılına Başlarken: İmkanlar, Riskler ve Politika Önerileri&qu

18:18 - Gündem