?>

Avustralya'da binlerce kişi İsrail'e yaptırım talebiyle sokağa çıktı

Avustralya'nın Melbourne kentinde binlerce kişi, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e yaptırım uygulanması talebiyle gösteri düzenledi.

Dünya - 2 ay önce

Melbourne

Melbourne'de Victoria Eyalet Kütüphanesi önünde toplanan göstericiler, Avustralya hükümetine çağrıda bulunarak, İsrail ile diplomatik ve ticari ilişkilerin kesilmesini, İsrail'e silah satışının durdurulmasını ve Gazze'ye yönelik saldırıların son bulması için somut adımlar atılmasını istedi.

????

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 700'üncü gününe girdiğini dile getiren konuşmacılar, yüzde 90'ı yıkılan Gazze'de 20 binden fazlası çocuk olmak üzere 64 bininin üzerinde Filistinlinin katledildiğini belirtti.

Göstericiler, yürüyüş sırasında "İsrail terörist devlettir", "İsrail'i silahlandırmayı durdurun", "Özgür Filistin, Özgür Gazze", "Soykırımı durdurun", "Yahudiler soykırıma karşı, Filistinlilerle dayanışma içinde" ve "İsrail'e hemen yaptırım uygulayın" yazılı pankartlar taşıdı.

Göstericiler, Avustralya'nın İsrail'e yaptırım uygulamasını istiyor

Gösteriye katılan Janine Short, "Bugün burada, Avustralya'nın Filistin'deki insanlık suçlarına karşı sessiz kalmasını ve İsrail'e yaptırım uygulamayarak bu suça ortak olmasını protesto etmek için toplandık." dedi.

Short, "Avustralya hükümetinden, İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmesini ve İsrail'e yaptırım uygulamasını, ticareti kesmesini, silah ve askeri malzeme yardımını hemen durdurmasını istiyoruz. Hükümetimizin harekete geçmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Her hafta düzenli protesto

Melbourne'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasından bu yana her pazar kent merkezinde benzer protestolar düzenleniyor.

Hafta içinde ise İsrail yanlısı milletvekillerinin ofisleri, İsrail'e askeri malzeme tedarik eden firmalar ve limanlarda sevkiyatların yapıldığı noktalarda gösteriler yapılıyor.

Göstericiler, uluslararası toplumun İsrail'e karşı daha sert yaptırımlar uygulamasını talep ederken, Avustralya hükümetine de bu konuda inisiyatif alma çağrısında bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu'nun 4. ve son etabı Fatih'te başladı

2025-09-07 09:48 - Spor

Yılın 8 ayında hava yoluyla 162,6 milyon yolcu seyahat etti

2025-09-06 12:23 - Çevre & Seyahat

Türkiye ile Gürcistan 7. randevuda

2025-09-03 11:33 - Spor

Hawaii'de Kilauea Yanardağı lav püskürtmeye devam ediyor

2025-09-03 10:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durduramamanın hiçbir izahı yoktur

2025-09-01 16:18 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, TİKA Başkanı Eren'i kabul etti

2025-09-04 18:37 - Siyaset

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun 2026'da MotoGP'deki takım arkadaşı belli oldu

2025-09-04 15:03 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. eleme turu yarın başlayacak

2025-09-01 15:08 - Spor

Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin ekonomiye katkısı yıllık 3 milyar dolara yaklaştı

2025-08-31 13:57 - Ekonomi

ABD Açık'ta tek kadınlar finalinin adı: Sabalenka-Anisimova

2025-09-05 09:43 - Spor

İlgili Haberler

İsrail barbarlığı karşısında Gazzeli kadınlar direniş ve umudun sembolü oldu

17:42 - Dünya

İsrail basınına göre, İsrail ordusu atıklarını Gazze Şeridi'ne boşaltıyor

17:27 - Dünya

Trump, Pakistan ile Afganistan arasındaki gerilimin çok hızlı çözülmesini sağlayacağını belirtti

16:43 - Dünya

"Gazze Mahkemesi: Nihai Oturum" programının son gününde konuşmalar yapıldı

16:22 - Dünya

Gazze Mahkemesi: İsrail, Gazze'deki halka soykırım uyguluyor

16:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Başakşehir, Süper Lig'de 5 maçlık galibiyet özlemine farklı kazanarak son verdi

17:47 - Spor

İsrail barbarlığı karşısında Gazzeli kadınlar direniş ve umudun sembolü oldu

17:42 - Dünya

İsrail basınına göre, İsrail ordusu atıklarını Gazze Şeridi'ne boşaltıyor

17:27 - Dünya

Bakan Fidan, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Feyyad ile bir araya geldi

17:22 - Gündem

Nusret-2025 Davet Tatbikatı'nın seyir faaliyetleri sürüyor

17:12 - Gündem