TAV, havalimanlarını yaratıcı girişimlere açtı

TAV Havalimanları'nın geleceğin havalimanları ve mobilite çözümlerinde inovasyonu teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği ve 15 finalistin katıldığı "Airport Innovation Days" etkinliğinde, ilk 3'e giren girişimler ödüllendirildi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara
TAV Havalimanları Murahhas Yönetim Kurulu Üyesi Franck Mereyde, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, TAV Havalimanları olarak yılda 336 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın en geniş havalimanı işletmeciliği platformu Groupe ADP'nin bir parçası olduklarını belirterek, "Küresel ayak izimiz 33 ülkede 110 havalimanına ulaşıyor." dedi.
Ankara Esenboğa Havalimanı'nın da bu ağın önemli bir üyesi olduğuna dikkati çeken Mereyde, havalimanı işletmeciliğinin uzun vadeli bir bakış gerektirdiğini söyledi.
Mereyde, büyümenin her zaman odaklarında yer aldığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:
"Stratejimizin üç ana ayağı var. Bunlar yolcu deneyimi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme. Çevreye olan etkimizi en aza indirmek, yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak ve operasyonlarımızı verimli hale getirmek için çalışıyoruz. Bu hedeflere giderken girişimcilik ekosisteminden yararlanıyoruz ve girişimlere destek veriyoruz. Hem gündelik operasyonlarımız hem de uzun vadeli hedeflerimizde girişimlerle işbirliği yapmayı amaçlıyoruz."
Ankara Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer'in konuşmasının ardından finalist girişimler, jüri, katılımcılar ve yolculara sunumu gerçekleştirdi. Etkinliğe yolcular da ilgi gösterdi.

Ödül alan 3 girişim, 4 Aralık'ta Paris'teki etkinliğe katılacak

Ön değerlendirmeyi geçerek etkinliğe katılan girişimler, "Havalimanı Operasyonları", "Yeşil Havalimanı" ve "Yolcu Deneyimi" olmak üzere 3 farklı kategoride yer aldı.
Birincilik ödülünü kazanan Sensemore, makinelerin performansını ve güvenilirliğini optimize etmek için en son teknolojiyi ve yapay zeka destekli araçları kullanıyor. Arızaları, gerçekleşmeden öngörerek bakım sürelerini ve maliyetlerini azaltıyor.
İkinci sırada yer alan Assistbox, video tabanlı çözümleriyle kurumların tüm görüntülü görüşme ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılamayı amaçlıyor.
Üçüncülük ödülünü alan Waste Log ise atık yönetiminde tam kontrol sunan bir platform. Kurumların atıklarını anlık olarak takip etmesini ve raporlamasını, böylece çevresel etkilerini azaltmasını sağlıyor.
Airport Innovation Days etkinliği 6 Kasım'da Ürdün'ün Amman Queen Alia ve ardından 4 Aralık'ta Fransa'nın Paris Charles de Gaulle havalimanlarında devam edecek.
Ödül alan 3 girişim, 4 Aralık'ta Paris'te düzenlenecek etkinliğe katılma şansı elde etti. Birinci olan girişim, Proof of Concept (PoC) ödülü ile TAV Havalimanlarının işlettiği bir havalimanında projelerini hayata geçirme fırsatı bulacak ve çözümünü gerçek ortamda test edebilecek. Ayrıca, her 3 girişime de Sifted tarafından uluslararası tanıtım desteği sağlanacak.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ikas Eyüpspor, konuk ettiği Göztepe'yi mağlup etti

2024-10-19 22:23 - Spor

İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 13 Filistinli öldü

2024-10-20 08:37 - Dünya

IKBY'de seçimden üçüncü çıkan Yeni Nesil'in lideri, hükümette yer almayacaklarını söyledi

2024-10-24 16:38 - Dünya

TAV, havalimanlarını yaratıcı girişimlere açtı

2024-10-26 12:23 - Ekonomi

BM: Hızla aksiyon alınmazsa küresel sıcaklık artışı birkaç yıl içinde 1,5 dereceyi aşabilir

2024-10-24 18:02 - Ekonomi

Çin Devlet Başkanı Şi: Genişletilmiş BRICS, Küresel Güney işbirliğinde yeni sayfa açacak

2024-10-23 16:47 - Dünya

Türkiye ve Nijer madencilik alanında işbirliği için mutabakat zaptı imzaladı

2024-10-22 13:12 - Ekonomi

DMM, 'Türkiye'nin BRICS'e üyeliği Hindistan tarafından engellendi' iddiasını yalanladı

2024-10-24 21:18 - Medya

Dışişleri Bakanı Fidan: FETÖ'yle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

2024-10-22 14:58 - Siyaset

Beşiktaş, Olimpik Lyon'u tek golle geçti

2024-10-25 00:18 - Spor

İlgili Haberler

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmel

18:13 - Ekonomi

"GITEX Ai Türkiye 2026" etkinliği eylülde İstanbul'da düzenlenecek

17:58 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Su ayak izi çalışmalarımızı sürdürüyoruz

17:12 - Ekonomi

Baykar: Ülkemiz için geliştirmeye, üretmeye, ihraç etmeye ve değer oluşturmaya devam edeceğiz

16:33 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmel

18:13 - Ekonomi

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem