?>

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Büyük ölçüde sıkıntı giderildi ama bugünü takip etmek durumundayız

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınıyla ilgili "Şunu çok rahatlıkla artık söyleyebiliriz, büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda ama son sözü söyleyebilmek için bugünü takip etmek, izlemek durumundayız." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Muğla

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınıyla ilgili, "Şunu çok rahatlıkla artık söyleyebiliriz, büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda ama son sözü söyleyebilmek için bugünü takip etmek, izlemek durumundayız." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kirişci, Marmaris'te orman yangınındaki son durumla ilgili Muğla Afet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere açıklamada bulundu.

Kirişci, sahada çok büyük tehlike arz eden unsurun kalmadığını ancak konunun henüz neticelenmediğini çünkü meteorolojiden, bugün öğleden itibaren yüksek hava sıcaklığı ve rüzgar olacağı yönünde bilgilendirme geldiğini belirtti.

Ekiplerin gündüz ve gece yoğun şekilde çaba sarf ettiğini anlatan Kirişci, havanın kararması nedeniyle, gece boyunca karadan etkili bir çalışma sürdürüldüğünü bildirdi.

Yangında görev alan araç gereçlerle ilgili de bilgi veren Kirişci, sahada, 453 arazözle toplam 1148 aracın bulunduğunu, adım atacak yer olmadığını ifade etti.

Hava araçları konusunda da 61 helikopter ile 13 uçağın sahada sabah saatlerinden itibaren görevde olduğunu aktaran Kirişci, şunları kaydetti:

"Katar'dan 3 helikopter ulaştı, onlar da sahada. 1 adet Azerbaycan'a ait amfibi uçak hizmetlerini sürdürüyor. Bu arada dün de belirtmiştik, yardım talebi çağrısına çıkmadık uluslararası arenada ama başta İsrail olmak üzere Romanya ve Avrupa'nın ilgili birimlerinin, bize bu konularda yardımcı olmak ve katkı sağlamak adına araç gereç yönünden teklifleri var. Fakat biz son bugün yapılan teklifleri, gelinen olumlu noktayı da dikkate alarak şimdilik beklemede tutuyoruz. İnşallah bu güzel habere de artık yaklaşırız diye umut ediyoruz. Çünkü bu rüzgarın ne yapacağıyla ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değil."

Akredite olan sivil toplum kuruluşlarının da yoğun çaba gösterdiğine değinen Kirişci, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hükümetin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, evleri tahliye edilen ailelere 3 biner liralık nakit desteği olduğunu hatırlatan Bakan Kirişci, "Şunu çok rahatlıkla artık söyleyebiliriz, büyük ölçüde sıkıntı giderilmiş durumda ama son sözü söyleyebilmek için bugünü takip etmek, izlemek durumundayız." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı

2022-06-23 15:58 - Gündem

Marmaris'teki yangının katı atık depolama tesisine sıçramaması için koridor açıldı

2022-06-23 20:12 - Gündem

Diyarbakır'da 31 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı

2022-06-17 20:28 - Gündem

Bakanlar Kirişci ve Soylu, Marmaris'teki yangın bölgesinde

2022-06-22 09:07 - Gündem

İsrail Başbakanı Bennett: Siyasi istikrarsızlık dönemindeyiz

2022-06-22 16:28 - Dünya

Türkiye'de noterlik bulunmayan ilçe kalmadı

2022-06-19 12:12 - Gündem

MotoGP'de sıradaki durak Hollanda

2022-06-24 09:55 - Spor

AB ülkeleri küresel kurumlar vergisinde anlaşamadı

2022-06-17 17:34 - Ekonomi

İstanbul'da 16 bin litre sahte alkol ele geçirildi

2022-06-24 13:40 - Gündem

Ordulu ev hanımı devlet desteğiyle besici oldu

2022-06-20 14:40 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sarıkamış'ta araç camları ve bitkiler kırağı tuttu

12:58 - Gündem

Yabancılara usulsüz vatandaşlık kazandıran suç örgütüne yönelik operasyonda 104 gözaltı

12:47 - Gündem

Konya'da polisin şehit olduğu kazaya karışan otomobil sürücüsüne 15 yıla kadar hapis istemi

12:27 - Gündem

"Uluslararası 20. Adli Tıp Günleri" dört kıtadan adli bilim uzmanlarını ağırlıyor

12:17 - Gündem

Milli Mücadele'nin çocuk kahramanı Onbaşı Nezahat vefatının 32. yılında anılıyor

12:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Gençlerbirliği'nin eski sportif direktörü Düzgün, başkent ekibinde yaşadıklarını anlattı

13:17 - Spor

İran: İsrail ve ABD'nin saldırılarında hasar gören nükleer tesisler yeniden inşa edilecek

13:13 - Dünya

Anket: ABD'de halkın 4'te 3'ü Trump'ın Nobel Barış Ödülü'nü hak etmediği gö

13:07 - Dünya

Japonya, İsrail'in iki devletli çözümü engellemesi halinde Filistin'i tanıyabileceğini açı

13:03 - Dünya

Sarıkamış'ta araç camları ve bitkiler kırağı tuttu

12:58 - Gündem