?>

Gençlerbirliği'nin eski sportif direktörü Düzgün, başkent ekibinde yaşadıklarını anlattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin eski sportif direktörü Ali Ekber Düzgün, görev süresinde transferleri 9 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini belirtti.

Spor - 3 ay önce

Ankara

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada Gençlerbirliği taraftarı olduğunu ve Beştepe'de her birimde çalıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gençlerbirliği kültürü sözü, benim için şık bir slogandan ibaret değildir, ben onun yıllarca içinde yaşadım, onu bu kulübün anıtlaşmış emektarlarından öğrendim. Bugüne kadar kulübümüzün motivasyonunu zedeleyecek herhangi bir tartışmanın tarafı olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Gençlerbirliği, iki sene önce Trendyol 1. Lig'de mücadele ederken, sezon ortasında genel menajer olarak göreve başladım. 2024-2025 sezonu boyunca bu görevimi sürdürdüm ve sezon sonunda Süper Lig'e yükselme başarısını elde ettik. Ömrüm boyunca, yaşadığımız bu başarının bir parçası olmaktan gurur duyacağım."

????

Kırmızı-siyahlı kulübü ve camiayı iyi tanıdığını anlatan Düzgün, güzel mesajlar aldığını aktararak, "Geçen yıl başarıya ulaşan kadronun kurulmasında etkin rol aldım. Bu görevi 15 Haziran'dan sonra da büyük bir çabayla yürüttüm. Başkanımız Osman Sungur'un 10 Temmuz'da basına verdiği demeçte söylediği gibi toplam dokuz kişilik bir ekiple transferleri gerçekleştirdik. Bu dokuz kişinin içinde başkanımız ve benim dışımda, teknik direktörümüz, teknik ekibimiz, kulüp antrenörlerimiz ve futbolcu takibinden sorumlu çalışanımız da vardı. Bütün sözleşmeler, hukuki açıdan incelensin diye ilgili yönetim kurulu üyemize sunuluyor, ödemeler de elbette kulüp saymanının bilgisi dahilinde yapılıyordu. Bütün bu süreçte öncelikli hedefim Gençlerbirliği'ni Süper Lig'de kalıcı kılacak bir kadroya ulaştırmaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerbirliği'nin ligde kalıcı olacağına inandığını vurgulayan Düzgün, "Devir eski devir değil. Bilgisayarları bırakın, telefonlarımızda bile bu sürecin kendiliğinden oluşmuş bir arşivi var. Hangi futbolcularla ilgilendik, hangileri kabul gördü, transferler için kimlerle görüştük, kadroya daha erken katılmaları için kimlerden destek istedik, tüm bunlar kayıt altında. Bunları açıklamak gereksiz polemik dışında hiçbir şeye hizmet etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Transferlerin geciktiğine dair eleştirileri anlayışla karşıladığını dile getiren Düzgün, "Gençlerbirliği'ni korumak adına gecikmelere sebep olan asıl etkenleri dile getirmek istemem. Adama Traore'nin transferi kısa sürede kulüp ekonomisine katkıda bulunduğu gibi, Onyekuru, Koita, Goutas ve Thalisson gibi futbolcularımız eminim ki hem sahada hem de transferde Gençlerbirliği'ne kazanç sağlayacaklardır. Görevden ayrıldığım tarihten itibaren gerek kiralık gerekse bonservisiyle olsun kadroya katılan yeni isimlerin de Gençlerbirliği'nde en başarılı sezonlarını geçirmelerini temenni ederim." şeklinde görüş belirtti.

Ali Ekber Düzgün, açıklamasının son kısmında kulübe hizmet veren herkese teşekkür edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kompozisyonun Sırları: Bazı Çekimler Neden Akılda Kalıcı, Bazıları ise Sıkıcıdır?

2025-09-17 15:36 - İnsan&Hayat

Türkiye Varlık Fonu, dünyanın en büyük 10 varlık fonu arasında

2025-09-19 14:38 - Ekonomi

Türk bilim insanları, girişimsel nöroradyoloji uygulamalarında dünyada öncü rol oynuyor

2025-09-24 13:12 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

2025-09-24 00:32 - Siyaset

İsrail medyasına göre Netanyahu, ekibiyle yarın Suriye ile olası güvenlik anlaşmasını görüşecek

2025-09-20 23:32 - Medya

Suriye Dışişleri Bakanı, yaptırımların kaldırılmasına yönelik lobi için ABD'ye gidiyor

2025-09-18 14:58 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli hayatını kaybetti

2025-09-22 11:23 - Dünya

ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek mali yükümlülükler kaldırıldı

2025-09-22 08:53 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Sırbistan Devlet Bakanı Zukorlic ile Ankara'da görüştü

2025-09-19 22:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm dünyada artık Türk savunma sanayiinin hamleleri konuşuluyor

2025-09-19 18:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Barcelona'dan sonra Real Madrid de Maccabi Rapyd maçını seyircisiz oynayacak

19:41 - Spor

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis: Zor maç bizi bekliyor

19:13 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco: İyi bir maç olacak ve bizler de bu maç için hazırız

19:07 - Spor

İspanyol STK'ler, İsrail takımlarının Basketbol Avrupa Ligi'nde yapacağı maçların iptalini istedi

16:40 - Spor

Manchester United'da Amorim dönemi sona erdi

14:27 - Spor

Günün Manşetleri

Trump yönetimi Amerikan petrol şirketleriyle Venezuela konusunda görüşmelere başladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

00:23 - Gündem

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Grönland, ABD ile diyaloğu sürdürme niyetinde olduklarını belirtti

23:53 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, suikast iddialarının ardından Şam'da market alışverişi yaptı

23:47 - Dünya