?>

Ordulu ev hanımı devlet desteğiyle besici oldu

Ordu'da, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 5 inek hibe edilen Gülfidan Türkyılmaz, sayısını 18'e çıkarttığı büyükbaş hayvanlarından elde ettiği sütün satışıyla geçimini sağlıyor.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ordu

Altınordu ilçesinin Kızılhisar Mahallesi'nde yaşayan Türkyılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla başlatılan Genç Çiftçi Projesi'ne 2018'de başvurdu.

Hibe edilen 5 inekle hayvancılığa başlayan 2 çocuk annesi Türkyılmaz, geçen sürede büyükbaş hayvan sayısını 18'e çıkarttı.

Küçük olan ahırının yerine büyüğünü yaptıran Türkyılmaz, eşinin desteğiyle baktığı hayvanlarından elde ettiği sütü satarak kazanç sağlıyor.

28 yaşındaki Türkyılmaz, AA muhabirine, 2018'de eşinin işsiz, kendisinin ise ev hanımı olduğunu belirterek, Genç Çiftçi Projesi'ne başvurularının kısa sürede olumlu yanıtlandığını söyledi.

Eşinin desteğiyle hayvanların bakımını yaptığını, günlerinin büyük bölümünün hayvanlarla ilgilenerek geçtiğini ifade eden Türkyılmaz, hayvan sayısını daha da artırmayı istediklerini dile getirdi.

"Uğraşmadan hiçbir şey elde edemiyorsunuz"

Gülfidan Türkyılmaz, devletin sağladığı desteklere dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Devletimizin sağladığı destekler oldukça fazla. Biz bu destekten faydalandık. Başka ev hanımları da boş durmayıp yararlanabilirler. Kesinlikle araştırsınlar. 'Yapamam' diye bir şey yok. Bu işi rahatlıkla yapabilirler. Uğraşmadan hiçbir şey elde edemiyorsunuz. Biz de 'Bir şeyleri başarabiliriz' fikriyle yola çıktık. Emek vermeden bir şey sahibi olunamayacağını biz çok iyi fark ettik."

Gülfidan Türkyılmaz'ın eşi Taner Türkyılmaz da çalıştığı iş yerinin kapanması üzerine köyüne taşındığını, daha sonra bu projeden faydalandıklarını belirterek, "Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bize bu desteği sağlayan devletimizden Allah razı olsun." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz da bu gibi projelerde kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık uygulandığı ifade ederek, "İlimizde uygulanan Genç Çiftçi Projesi kapsamında 689 çiftçimize destek verilmiştir. Bu çiftçilerimizin büyük kısmını kadın çiftçiler oluşturmuştur." diye konuştu.

Bu kadın çiftçilerden birisinin Gülfidan Türkyılmaz olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bugün gelinen süreçte gördüğümüz manzara bizleri son derece mutlu etmiştir. Üreticimiz bu projeyi başarılı şekilde devam ettirmektedir, kendisini kutluyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Grev nedeniyle Brüksel Havalimanı'ndan uçuş yapılmıyor

2022-06-20 10:06 - Dünya

Dünya berberleri İstanbul'da bir araya geldi

2022-06-14 16:24 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da 31 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı

2022-06-17 20:28 - Gündem

Çay Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuluyor

2022-06-16 14:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla sohbet edip çay içti

2022-06-17 16:16 - Gündem

AB ülkeleri küresel kurumlar vergisinde anlaşamadı

2022-06-17 17:34 - Ekonomi

GittiGidiyor kapanıyor

2022-06-20 10:24 - Ekonomi

Ordulu ev hanımı devlet desteğiyle besici oldu

2022-06-20 14:40 - Ekonomi

Fenerbahçe, Lincoln Henrique'nin transferi için kulübü ile anlaştı

2022-06-13 17:45 - Spor

İzmir'de makilik alanda yangın çıktı

2022-06-18 15:34 - Asayiş

İlgili Haberler

Fed Başkanı Powell para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

22:07 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, ABD'li iş insanlarına yatırım çağrısında bulundu

20:07 - Ekonomi

Erbil fuarına katılan Türk şirketleri Ortadoğu'daki pazar paylarını arttırmak istiyor

17:32 - Ekonomi

ABD'nin cari açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 42,9 azaldı

16:27 - Ekonomi

OECD, küresel ekonomide bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 3,2'ye yükseltti

16:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset