?>

Suriye'deki yeni yönetimin lideri Şara: Ülkemizi büyük bir sadakat ve muhabbetle inşa etmeliyiz

Suriye'deki yeni yönetimin lideri Ahmed Şara, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından ülkenin büyük bir sadakat ve muhabbetle inşa edilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Dünya - 9 ay önce

Şam

Şara, 6 Ocak’ta İstanbul’da vefat eden ve cenazesi Suriye’nin başkenti Şam’da defnedilen Suriyeli alim Sariye er-Rifai’nin taziyesine katıldı.

Taziyede konuşma yapan Şara, Sariye’nin Şam’ın sembol isimlerinden biri olduğuna dikkati çekerek, kendisine Allah’tan rahmet diledi.

Şara, “Şam (Suriye) 60 yıldır büyük bir zulme maruz kaldı, aileler bölünüp parçalandı, halkı başka ülkelere göçmek zorunda kaldı, evleri insanların başlarına yıkıldı.” dedi.

Esed rejim askerlerinin yerleşim yerlerini varil bombalarıyla vurduğunu hatırlatan Şara, “Bugün Şam hak ettiği yere geri dönmüştür, bu zalimden kurtulmuş, Allah’a şükürler olsun o zalim gitmiş Şam’ın bereketi kalmıştır. Alimlerimiz 13 yılı aşkın bir hicretten sonra ülkelerine geri dönebilmiştir." ifadelerini kullandı.

Şara, Şam halkı için tarihi bir süreçten geçildiğine ve bugün bir yol ayrımında olunduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Devletimizi büyük bir sadakat ve muhabbetle inşa etmeliyiz. Çünkü Şam İslam'ın göz bebeğiydi, Arap ve İslam ülkeleri için bir merkezdi. Buradan Çin'den Endülüs'e kadar olan coğrafyanın tamamı yönetiliyordu. İşte buna iyi bakın, burası müthiş bir tarihtir, burayı bir daha elden çıkarmayalım.”

Ülkenin ciddiyetle yeniden inşa edilmesinin önemini vurgulayan Şara, “Allah’a şükürler olsun ki insanlar birbirlerine geri döndü ve Allah’a şükürler olsun ki insanlar evlerine geri döndü. Bu, Allah’a şükretmemizi gerektiren bir lütuftur. Bu ülkeyi yeniden inşa etmek için çok ve ciddiyetle çalışalım.” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin önde gelen alimlerinden Sariye er-Rifai, 1948 yılında Şam’da doğmuş, 1966 yılında Mısır’daki Ezher Üniversitesi’ne girmiş, Şam’a döndükten sonra Zeyd Bin Sabit İlim Merkezi’ni kurmuştu.

Baas rejimine muhalefetiyle bilinen ve 2012 ylında Suriye’den ayrılarak İstanbul’a yerleşen Sariye er-Rifai, 6 Ocak’ta hayata gözlerini yummuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçeli yönetici Danabaş üst üste 3. Avrupa Ligi şampiyonluğunu istiyor

2025-01-05 13:29 - Spor

Crocus Group yetkilisi Amelin: Türkiye, Rusya'nın ana ticaret ortaklarından biri olmaya devam edecek

2025-01-06 01:15 - Özel Haber

Türkiye, Gambiya'yla ticaret hacmini 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor

2025-01-09 11:47 - Ekonomi

THY Avrupa Ligi'nde Monaco, liderliğini sürdürdü

2025-01-04 13:33 - Spor

Ukrayna: Rusya, topraklarımıza "Şahed" tipi İHA'larla saldırdı

2025-01-05 13:58 - Dünya

Yılmaz Pütün (Güney) kimdir?! -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2025-01-04 05:55 - En Son Yazılar

Özel gereksinimli öğrencilerle tatlı yaptılar

2025-01-02 15:09 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda Suriye'de yeniden bir güneş doğuyor

2025-01-04 18:43 - Siyaset

Milli para yüzücü Baran Doruk Şimşek'in hedefi Dünya Şampiyonası'nda kürsü

2025-01-07 12:13 - Spor

Regaip Kandili dualarla idrak edildi

2025-01-02 22:22 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, 30 Ekim'de Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşecek

20:57 - Dünya

Fransa'da Benjamin Fırtınası nedeniyle başkentteki park ve bahçeler kapatıldı

20:23 - Dünya

ABD, Hamas'ın silahsızlanma taahhüdünü yerine getirmesi gerektiğini belirtti

20:08 - Dünya

AB liderleri ortak savunma girişimlerini ilerletmekte mutabık kaldı

19:57 - Dünya

Trump, Binance'in kurucusu Changpeng Zhao'yu affetti

19:52 - Dünya

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti

21:43 - Siyaset

FBI Başkanı Patel, NBA'deki yasa dışı bahis oyunlarına mafyanın da karıştığını belirtti

21:41 - Spor

Avrupa Ligi'nde de görev yapan Sırp basketbol hakemi Uros Nikolic, gözaltına alındı

21:36 - Spor

ABD Başkanı Trump, 30 Ekim'de Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşecek

20:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü

20:47 - Gündem