?>

Farklı mesleklerden bedensel engellilerin kurduğu takım, Süper Lig'i hedefliyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Oturarak Voleybol 1. Ligi'nde mücadele eden Batman Ampute Spor, şampiyonluk hedefiyle yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Spor - 4 ay önce

Batman

Engelli bireyler tarafından 2014 yılında kurulan Batman Ampute Spor Kulübü bünyesinde 2019'da faaliyete başlayan ve 1. Lig'de mücadele eden takım, 2023-2024 sezonunu dördüncü tamamladı.

Üniversite öğrencisi, tekstil işçisi, emekli, ev hanımı, öğretmen ve memurlardan oluşan kadrosuyla yeni sezon hazırlıklarını 19 Mayıs Spor Salonu'nda sürdüren Batman ekibi, Süper Lig'e çıkmayı hedefliyor.

Kulüp başkanı ve takım kaptanı Vedat Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'te engelli bireylerle kurdukları spor kulübüyle kentte sportif faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Oturarak voleybol takımını 2019'da kurduklarını ve geçen sezonunu dördüncü sırada tamamladıklarını belirten Çoban, "Takımımızda memur, üniversite öğrencisi, öğretmen, emekli, tekstil işçisi, ev hanımı var. Tamamı gönüllü şekilde takımımızda mücadele etmektedir. 2024-2025 sezonu henüz başlamadı buna rağmen yoğun bir şekilde lige hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Haftanın 3 günü antrenman yaptıklarını aktaran Çoban, "Hedefimiz Süper Lig'e çıkmak. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Sporla ilgilenmek güzel"

Takımda yer alan Remziye Özlük, 11 aylıkken çocuk felci geçirdiğinden dolayı bedensel engelli olduğunu anlattı.

Engeli dolayısıyla sürekli evde olduğunu ve dışarı çıkmadığını aktaran Özlük, şunları kaydetti:

"Çocukluğumdan beri böyle aktivitelerin olmasını çok istiyordum. Ama bir türlü gerçekleşemedi. Yaş ilerledikten sonra kulüp başkanı ile tanıştım. Voleybol takımı kuracağını söyledi. Bana da takıma katılmayı teklif etti, ben de kabul ettim. Benim için çok güzel bir faaliyet oluyor. Kendimi ispatlamaya çalışıyorum. Sporla ilgilenmek güzel. Engelliler de her şeyi yapabildiklerini göstermek için spor sayesinde mücadele ediyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

"Voleybol sayesinde dışarıya çıkıyorum"

Sporculardan Serhat Yanol da geçirdiği tren kazası nedeniyle bedensel engelli olduğunu, kulüp başkanı Çoban sayesinde voleybol ile tanıştığını söyledi.

Voleybolla tanışmadan önce içine kapanık biri olduğunu ve evden çıkmadığını aktaran Yanol, "Voleybol sayesinde dışarıya çıkıyorum. Benim için güzel bir aktivite oldu. Evde oturmak yerine spor salonunda antrenman yapıyoruz. Şu anda 1. Lig'deyiz ve hedefimiz yeni sezonda şampiyon olup Süper Lig'e yükselmek." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Asya ve Pasifik'te 2025 gündemini seçimler belirleyecek

2025-01-01 21:47 - Dünya

İzmir'in turizm merkezleri Bozdağ ve Gölcük beyaza büründü

2024-12-30 00:57 - Çevre-Hayat

'Kalkan-37' operasyonlarında 42 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı

2025-01-02 09:18 - Asayiş

Enflasyon, yıllık bazda yüzde 44,38'e geriledi

2025-01-03 11:08 - Ekonomi

Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında yarın Çaykur Rizespor'a konuk olacak

2025-01-02 11:09 - Spor

Kars ve Ardahan'da göletler dondu, Tunceli'de bitkiler kırağıyla kaplandı

2025-01-01 13:09 - Çevre-Hayat

Sezonu dün açan Davraz Kayak Merkezi, iki günde yaklaşık 18 bin kişiyi ağırladı

2024-12-29 21:57 - Çevre-Hayat

Rize'de yağışın ardından heyelan oluştu

2024-12-31 18:27 - Gündem

Ticaret Bakanı Bolat: Dış ticaret açığı Mayıs 2023'e göre 42,8 milyar dolar geriledi

2024-12-31 15:18 - Ekonomi

İzmir'de hastanın pankreasındaki kitle robotik cerrahiyle çıkarıldı

2025-01-03 12:09 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Son şampiyon Panathinaikos, seride 2-1 öne geçti

23:34 - Spor

TFF, Ziraat Türkiye Kupası final maçı organizasyon toplantısı düzenledi

23:13 - Spor

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 4. etabını Wout Poels kazandı

19:33 - Spor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakem Yasin Kol yönetecek

18:02 - Spor

Gençler Türkiye Oryantiring Şampiyonası, Düzce'de yapıldı

17:03 - Spor

Günün Manşetleri

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem

UTTS uygulamasında süre uzatıldı

01:02 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan, Pakistan ve Hindistan'a "işbirliği" çağrısı

00:38 - Dünya

Arap ülkeleri kum fırtınasının etkisi altına girdi

00:33 - Dünya

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu toplandı

00:23 - Teknoloji