?>

Su ürünleri destekleri için 23 Aralık'a kadar başvurulabilecek

Su ürünleri desteklerinden yararlanmak isteyenler, 23 Aralık'a kadar, yetiştiricilik tesisinin bulunduğu Tarım ve Orman Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerine başvurularını yapabilecek.

Ekonomi - 6 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanlığının ürünleri yetiştiriciliği yapanlara verilecek desteklere ilişkin esasları düzenleyen "Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, destekleme kapsamında yer alan alabalık, midye, mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, kerevit, karides, sülük, karadeniz alası, kırmızı benekli alabalıklara, sazan da eklendi.

Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, en geç 23 Aralık mesai bitimine kadar, yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat edecek.

Tutanaklar 13 Ocak 2020'de teslim edilecek

Belirtilen son müracaat tarihine kadar müracaatta bulunmuş yetiştiriciler, aralık ayına ait satış belgeleri veya hasat tespit tutanakları en geç 13 Ocak 2020 mesai bitimine kadar teslim edilebilecek.

Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler, faydalanmak istedikleri su ürünleri desteği için yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat edecek.

Tebliğde yer alan desteklemelerden faydalanacak örgütlü üreticilere merkez birliklerine üye olmaları ve üye olduklarına dair belgeyi, müracaat sırasında ibraz etmeleri koşuluyla belirtilen oranlarda kesinti yapıldıktan sonra kalan miktar doğrudan ödenecek.

Desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için 2020'de ayrılan ödenekten karşılanacak.

Öte yandan "Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kapsamında Hastalıktan Ari Alabalık Kuluçkahanelerinde Damızlık Alabalık Desteğine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2019'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, söz konusu destekten faydalanmak isteyen üreticiler de 23 Aralık'a kadar, işletmesinin bulunduğu il müdürlüğüne müracaat edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

e-Devlette kullanıcı sayısı 44,5 milyonu geçti

2019-11-17 14:57 - Gündem

'Engelli atamalarını aralık ayında gerçekleştireceğiz'

2019-11-19 14:07 - Siyaset

Türklerin Karadağ’dan aldığı konut sayısı 1500'ü aştı

2019-11-22 12:13 - Ekonomi

Güneş hücrelerinin verimliliğini artıran nano malzeme geliştirdiler

2019-11-21 14:57 - Teknoloji

Tüketici güven endeksi arttı

2019-11-21 12:30 - Ekonomi

'OIS eğrisi oluşturmada son aşamaya gelindi'

2019-11-19 17:37 - Ekonomi

Tapu'dan yabancılara özel gayrimenkul portalı

2019-11-18 18:10 - Genel

'Türkiye yenilenebilir enerjide merkez olacak'

2019-11-16 12:47 - Ekonomi

Oktar'ın cezaevindeki üyelerine gönderdiği 'motivasyon mektupları' ortaya çıktı

2019-11-21 16:47 - Gündem

AK Parti'li Turan: Beştepe'ye giden CHP'li iddiası mesnetsiz

2019-11-21 17:07 - Siyaset

İlgili Haberler

OPEC+ üyesi 8 ülke, kasımda petrol üretimini günlük 137 bin varil artıracak

15:48 - Ekonomi

Otomotiv endüstrisinin eylül ihracatı 3,6 milyar doları aştı

13:58 - Ekonomi

Emtia piyasaları ABD'de federal hükümetin kapandığı haftada karışık seyretti

12:53 - Ekonomi

Sofralık zeytin ihracatında rekor kırıldı

12:47 - Ekonomi

Türkiye'deki İHA sayısı 88 binin, İHA pilotu sayısı da 1,6 milyonun üzerine çıktı

12:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump, Gazze'de ateşkese ilişkin çok olumlu görüşmeler yapıldığını söyledi

03:33 - Dünya

Trump: Donanma tarihinde hiç olmadığı kadar çok, harika gemiler yapacağız

03:27 - Dünya

İsrail'in, Küresel Sumud Filosu'na katılan 170 kişiyi yarın sınır dışı etmesi bekleniyor

00:37 - Dünya

Serie A'da Milan, Juventus'la golsüz berabere kalarak liderliği Napoli'ye kaptırdı

00:13 - Spor

Kabine üyelerinden ‘Gazze Kararlılık Yürüyüşü’ne destek

23:27 - Siyaset