?>

Stoltenberg: NATO birlikleri Kosova'da barışı korumaya hazır

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO birliklerinin Kosova'da barışı korumaya hazır olduğunu bildirdi.

Dünya - 2 yıl önce

Berlin

Stoltenberg, Alman Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Kosova'daki durumun endişe verici olduğunu belirtti.

KFOR Komutanı, Kosova'ya ilave birliklerin konuşlanacağını bildirdi

1990'lı yıllardaki şiddetin geri dönmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Stoltenberg, "Açıklıkla şunu söylemek istiyorum, NATO birlikleri Kosova'da barışı korumaya hazır." ifadesini kullandı.

Sırbistan ve Kosova'nın Avrupa Birliğinin (AB) arabuluculuğunda yürütülen diyaloğa geri dönmesini talep eden Stoltenberg, kalıcı barışa ulaşmanın tek yolunun bu olduğunu ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Moskova'nın Ukrayna savaşında taktiksel nükleer silah kullanma tehdidine ilişkin de Rusya'nın nükleer söylemini "tamamen sorumsuzca" bulduğunu ancak Rusya'nın nükleer silah kullanma riskinin düşük olduğunu kaydetti.

Rusya'nın nükleer bir savaşın asla kazanılmayacağı ve asla başlatılmaması gerektiğinin bilincinde olduğunu anlatan Stoltenberg, "Elbette Rusya'nın faaliyetlerini çok yakından takip etmeye devam ediyoruz. NATO nükleer bir ittifaktır ve nükleer caydırıcılık 75 yıldır işliyor." ifadelerine yer verdi.

Stoltenberg, kış aylarında Rusya'nın Ukrayna'nın enerji ağına daha fazla saldırı yapmasının beklenebileceğini belirterek, "Hava savunması Ukraynalıların hayatlarını kurtarmak için çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya'daki seçimlere ve Slovakya'daki hükümet kurma çalışmalarına da değinen Stoltenberg, şunları kaydetti:

"Slovakya ve Polonya, Ukrayna'nın güvenilir destekçileridir. İki ülke de Kiev'e savaş uçakları dahil önemli askeri ekipman sağlıyor. Bratislava'da ve Varşova'da gelecekteki hükümetler nasıl olursa olsun NATO müttefikleri bir arada durmaya devam edecek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Senegal'de hükümet feshedildi

2023-10-07 01:18 - Dünya

60 saniyede ekonomide bugün (06 Ekim 2023)

2023-10-06 17:18 - Genel

Milli Savunma Bakanı Güler, Dışişleri Bakanı Fidan ve İçişleri Bakanı Yerlikaya bir araya geldi

2023-10-04 17:53 - Siyaset

Süper Lig'de görünüm

2023-10-02 22:32 - Spor

Futbolda Hırvatistan-Türkiye maçının bilet satışı başladı

2023-10-03 18:18 - Spor

BM'den Libya'da selden etkilenenler için yardım çağrısı

2023-10-05 20:28 - Dünya

Stoltenberg: NATO birlikleri Kosova'da barışı korumaya hazır

2023-10-07 13:32 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. tur maç programı açıklandı

2023-10-02 18:03 - Spor

"BİGG Spor Ödülleri"nin başvurusu başladı

2023-10-03 14:23 - Spor

2. Geleceğin Ekranı Zirvesi Ankara'da başladı

2023-10-03 14:32 - Gündem

İlgili Haberler

Norveç varlık fonu, İsrail'deki bazı yatırımlarından çıktı

00:57 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın ateşkes yerine yeni saldırılara hazırlandığını söyledi

22:12 - Dünya

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde orman yangınları çıktı

20:02 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı, İran lideri Hamaney'e suikast tehdidini yineledi

19:43 - Dünya

Irak'ın orta ve güney kesimi tamamen elektriksiz kaldı

18:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Norveç varlık fonu, İsrail'deki bazı yatırımlarından çıktı

00:57 - Dünya

Jandarma Genel Komutanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

00:32 - Gündem

Süper Lig'de ilk hafta maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Şarkıcı Madonna, Gazze'yi ziyaret etmesi için Papa'ya çağrıda bulundu

00:13 - Magazin

Trabzonspor, sahasında Kocaelispor'u yendi

23:48 - Spor