?>

2. Geleceğin Ekranı Zirvesi Ankara'da başladı

Netflix Türkiye, Habitat Derneği ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye işbirliğiyle organize edilen "dijital okuryazarlık, bilinçli içerik tüketimi ve dijital ebeveynlik" kavramlarının ele alınacağı 2. Geleceğin Ekranı Zirvesi başladı.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kreatif Endüstriler Meclisi ev sahipliğindeki zirvenin açılışında, yayıncı kuruluşlarla alanı denetlerken işbirliğine önem verdiklerini, işbirliğini geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Milli Eğitim Bakanlığı ile dijital medya okuryazarlığının temelini yeniden attıklarını belirten Şahin, "Bundan sonraki süreçte gerçekten çok değer ve kıymet verdiğimiz bir alan olan medya okuryazarlığının okullarda, ebeveynlerimize ve çocuklarımıza ulaştırılabilmesi için, dijital medya okur yazarlığını geliştirmemiz için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla dijital mahremiyet alanında ortak yürütecekleri projeyi imzaladıklarını anımsatan Şahin, bu kapsamda hazırlanan kısa filmi kamu spotu ve öncelikli yayın olarak yayımlamayı planladıklarını anlattı.

Fotoğraf: Mehmet Futsi/AA

Şahin, yayınlarda terörü öven, terör örgütünün yapmak istediklerine destek olan, terör amaçlarına hizmet eden yayınları hiçbir mecrada kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, bir televizyon kanalındaki programda, Ankara'da gerçekleşen terör eylemiyle ilgili yorumlar nedeniyle inceleme başlatıldığını hatırlattı.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

"70 ilden 2 bin 500 ebeveyn ve öğretmene ulaştık"

Netflix Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili de dijital okur yazarlık konusunda özellikle öğretmenleri ve aileleri çocukların eğitiminde doğru yolu gösterebilmeleri için doğru araçlarla donatmak, "en doğru içerik seçimlerini" yapmaları için yönlendirmek istediklerini söyledi.

Fotoğraf: Mehmet Futsi/AA

Mavili, "Psikologların, hukuk profesyonellerinin ve çok kıymetli hocalarımızın içinde bulunduğu eğitmenlerle 70 ilden 2 bin 500 ebeveyn ve öğretmene ulaştık. Bu da bizim 40 bin çocuğun hayatına dokunmamıza vesile oldu." dedi.

Programda, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ile ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Basmacı da birer konuşma yaparak, projenin önemine değindi.

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Zirve, özel oturum ve panellerle gün boyu devam edecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fas'taki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 960'a yükseldi

2023-09-27 18:27 - Dünya

Süper Lig'de görünüm

2023-10-02 22:32 - Spor

Mekke-i Mükerreme'deki saat kulesine yıldırım isabet etti

2023-09-28 07:52 - Dünya

Yukatel Adana Demirspor: Belhanda'nın durumu iyi

2023-09-28 00:43 - Spor

2. Geleceğin Ekranı Zirvesi Ankara'da başladı

2023-10-03 14:32 - Gündem

Trabzonspor evinde galip

2023-09-30 18:32 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. tura 23 maçla devam edildi

2023-09-27 23:08 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. tur maç programı açıklandı

2023-10-02 18:03 - Spor

"BİGG Spor Ödülleri"nin başvurusu başladı

2023-10-03 14:23 - Spor

Arjantin'de asgari ücret yüzde 32 artırılacak

2023-09-29 02:28 - Dünya

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Emiri Şeyh Temim tarafından kabul edildi

16:07 - Gündem

Tavuk eti üretimi haziranda yıllık bazda yüzde 13,9 arttı

14:13 - Gündem

Balıkesir depremi ve Çanakkale yangınlarından etkilenen hanelere 10 milyon lira kaynak

14:08 - Gündem

Suriye'ye dönenlerin sayısı 8 Aralık'tan bu yana 411 bin 649 oldu

13:58 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti'nin 24. kuruluş yıl dönümüne ilişkin paylaşım

13:52 - Gündem

Günün Manşetleri

İngiltere Başbakanı Starmer, Trump-Putin görüşmesi öncesi Zelenskiy ile bir araya geldi

16:52 - Dünya

ABD'de üretici enflasyonu temmuzda beklentileri aştı

16:47 - Ekonomi

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

16:37 - Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong "Damla Kent Gayrimenkul Sertifikası" için çaldı

16:32 - Ekonomi

Putin, ABD yönetiminin, Ukrayna krizinin çözümünde enerjik ve samimi şekilde çabaladığını söyledi

16:23 - Dünya