?>

77 yaşındaki tuhafiyeci mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürüyor

Edirne'de 77 yaşındaki tuhafiyeci Mehmet Çakay, severek yaptığı ve "sağlık kaynağım" diye tanımladığı işini ilk günkü heyecanla devam ettiriyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Edirne

Alipaşa Çarşısı girişinde yer alan Dilek Çarşısı'ndaki bir dükkanda 10 yaşında çırak olarak mesleğe adım atan Çakay, daha sonra kendi dükkanını açtı.

Kentin en eski esnaflarından biri olan Çakay, ilerleyen yaşına rağmen her sabah dükkanını 07.30'da açarak müşterilerine hizmet veriyor.

Ömrünü işine adayan Çakay, güler yüzlü esnaflığı ve çalışma azmiyle gençlere örnek oluyor.

Çakay, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla AA muhabirine, çalışma hayatı sayesinde sağlıklı bir yaşam sürdüğünü söyledi.

Çırak olarak başladığı esnaflıkta kendini yetiştirdiğini ve dükkanını açtığını belirten Çakay, "Dükkanımda iğneden ipliğe kadar binbir çeşit malzeme var. Biz de yok, yok. 70 yıla yaklaşan bir meslek yaşamım var. 10 yaşından beri buradayız. Esnaf olmak çok güzel bir şey. İçinden gelerek bu işi yapmak gerekli. Ben işe başladığım ilk günkü gibi heyecan ve zevkle çalışıyorum." dedi.

"Günümün 12 saatini iş yaparak geçiriyorum"

Çakay, çalışmanın yaşı olmadığını, sağlığı el verdiğince işinin başında durmak istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Eşime değer verdiğim kadar işime de değer veriyorum. Çalışmak bana ayrı bir heyecan veriyor. Müşterilerle ilgilenmek ve onların ihtiyaçlarını gidermek güzel bir şey. Ben sağlığımı işime borçluyum. Hem beynim hem de vücudum çalışıyor. Üst kata çıkmak için basamakları her gün defalarca çıkıyorum. Allah'a çok şükür bir şikayetim yok. Hareket ediyorum, kilolu değilim. Ben hala kendimi 35 yaşında hissediyorum. Çalışmanın faydası bu. Çok yoruldum diyerek durmuyorum. Günümün 12 saatini iş yaparak geçiriyorum. Kahvehanede zaman geçiren arkadaşlarıma üzülüyorum. Birçok arkadaşım sürekli oturmaktan hasta oldular. Emekli de olsalar bir şeyler yaparak kendilerini meşgul etsinler."

"Müşteriye kendini kabul ettirmelisin"

Çakay, esnaflık yapan gençlere bıkmadan usanmadan çalışmaya devam etmelerini önerdi.

İyi bir esnaf olmak için dürüst, temiz ve karakterli olunması gerektiğini belirten Çakay, "Müşteriye kendini kabul ettirmelisin. Dükkanını en güzel ürünlerle donatmalısın. İşinin başında olmalısın. Ben sabah 07.30'da dükkanımı açarım. Yıllardır gece 23.30'da yatarım, sabah zinde kalkarım." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Blinken ve Aliyev, Karabağ'daki durumu telefonda görüştü

2023-09-27 15:23 - Dünya

Yanmar, yeni traktör fabrikasını İzmir'de açtı

2023-09-29 15:48 - Ekonomi

TEKNOFEST İzmir, dördüncü gün etkinlikleri başladı

2023-09-30 11:57 - Teknoloji

FETÖ mağdurlarına önemli nasihat -Selim Çoraklı yazdı-

2023-09-28 22:35 - En Son Yazılar

Pegasus, 100. uçağı "Cumhuriyet"i teslim aldı

2023-09-30 19:13 - Ekonomi

EPDK üç doğal gaz dağıtım şirketine kayyum atadı

2023-09-28 13:57 - Ekonomi

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 2,1 büyüdü

2023-09-28 16:12 - Ekonomi

Beşiktaş ve İstanbulspor, PFDK'ye sevk edildi

2023-09-28 21:03 - Spor

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Slovenya'ya 3-0 mağlup oldu

2023-10-01 08:38 - Spor

Galatasaray'dan 118. kuruluş yılı mesajı

2023-10-01 10:47 - Spor

İlgili Haberler

Türk Yıldızları, Malazgirt semalarında gösteri uçuşu yaptı

21:28 - Çevre-Hayat

Gençlerin TCG Anadolu gemisiyle "Zafer Yolculuğu" gururu

15:52 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin 14 masifinden biri olan Kazdağları yüzlerce bitki çeşidine ev sahipliği yapıyor

14:43 - Çevre-Hayat

Amasyalı terzi, 55 yıldır elinden iğne, iplik ve makası bırakmıyor

14:07 - Çevre-Hayat

Leylekler cami kubbesindeki "alem"in altını mesken tuttu

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul'da Gazze için dua programı düzenlendi

09:03 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Venezuela'da yüzlerce kişi, Maduro'nun çağrısıyla Ulusal Bolivarcı Milis Gücü'ne kayıt yaptırdı

08:47 - Dünya

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

06:43 - Gündem

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki 'açlık' protesto edildi

03:43 - Dünya

İsrailliler, Gazze kentini işgal kararına karşı esir takası anlaşması talebiyle protesto düzenledi

01:18 - Dünya