Sistem depremi önceden bildi, Yalova'da tartışma başladı

Yalova'da 4.5 şiddetinde yaşanan deprem 18 yıl önce yapımına başlanan ve tamamlanması için gün sayan erken uyarı sistemi sayesinde 2 gün önce tahmin edildi.

Gündem - 8 yıl önce

Ancak depremin beklendiği haberinin vatandaşla paylaşılmaması yeni bir tartışma konusu başlattı. 4.5 şiddetindeki depremin 2 gün önce sinyalini veren erken uyarı sisteminin geliştirilme aşamasında olduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, vatandaşa duyurulma noktasında belediyenin bir sorumluluğunun bulunmadığını söyledi.
Yalova'nın Çınarcık ilçesinde dün meydana gelen 4.5 şiddetindeki deprem, sarsıntıların önceden tahmin edilip edilemeyeceği konusunu tekrar gündeme getirdi. Yalova'da 4 adet deprem erken uyarı istasyonunun bulunduğunu ifade eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Bu tip çalışmalar kısa vadede neticelenmiyor. Bu neticelerin bilimsel bir gerçek olup ortaya koyulması gerekiyor. 18 yıldır süren bir çalışmanın daha yeni yeni sonuçları alınmaya başladı. Örneğin radon denilen bir gaz var. Depremden önce bu gazın çıkışı söz konusu. Şu anda o gazın çıkışını bilecek bir teknoloji, onu ortaya çıkartacak bir bilimsel çalışma yok. Bazı şeyler bilime dayanmadan ortaya atılıyor. Burada şimdi erken uyarı sistemi gerçeği var. Bu 2 seferden beri bize sonucu gösterdi. Ben bu anlamda çok umutlandım. Vatandaşlarımızı bilgilendirirken de yüzde 100 erken uyarı sistemi çalışması ondan sonra depremin vuku bulduğu kesinleştiği zaman vatandaş bilgilendirilebilir. Şimdi 2 taneyi bildik. Bir sonraki depremde öyle bir sinyal gelmezse, vatandaşlarımız zor durumda kalır” dedi.
Kaynak: IHA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistin’in İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim El-Hatip vefat etti

2018-12-20 02:51 - Özel Haber

Kuzey Irak’a hava harekatı: 10 terörist daha

2018-12-16 15:34 - Gündem

Sistem depremi önceden bildi, Yalova'da tartışma başladı

2018-12-21 19:32 - Gündem

Atiba rekora çıkıyor

2018-12-16 21:46 - Spor

Serbest piyasada döviz fiyatları

2018-12-18 12:32 - Ekonomi

Başakşehir-Galatasaray maçının VAR’ı Barış Şimşek oldu

2018-12-15 15:18 - Spor

Yahudi yerleşimcilerden Doğu Kudüs'te 'ırkçı saldırı'

2018-12-20 19:57 - Dünya

Beşiktaş yağmur altında çalıştı

2018-12-19 16:16 - Spor

Murat Özdemir’in işkence ettiği papağan öldü

2018-12-20 20:02 - Gündem

Sosa ve Toure’den kötü haber

2018-12-18 13:47 - Spor

İlgili Haberler

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem

Günün Manşetleri

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya