?>

Sınır köyündeki öğrencileri için seferber oldu 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterildi

Hakkari'nin Derecik ilçesindeki bir köy okulunda 3 yıldır görev yapan Mehmet Uyanık, "Küresel Öğretmen Ödülleri" yarışmasında ilk 100 öğretmen arasına aday gösterilmenin gururunu yaşıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Hakkari

Çocukluk hayali olan öğretmenlik mesleğine 2019'da Irak sınırındaki Derecik ilçesinde başlayan Bingöllü sınıf öğretmeni Mehmet Uyanık, Anadağ Köyü Yeşilova Mezrası İlkokulunda ilk öğrencilerine kavuştu.

Çalıştığı 3 yıllık sürede köydeki çocukların daha iyi koşullarda eğitim görmesini sağlamak ve gelişimlerine katkı sunmak için girişimlerde bulunan Uyanık, yurt içi ve dışındaki hayırseverlere ulaştı, fark yaratan projeler hayata geçirdi.

Bu sayede okula laboratuvar malzemeleri, öğrencilerine kırtasiye malzemesi, kıyafet ve tablet temin eden idealist öğretmen, ortağı olduğu "Bana Çocukluğunu Anlat" ve "Öğreniyorum, Üretiyorum, Paylaşıyorum" e-Twinning projeleri ulusal kalite etiketi aldı.

Köyde sık sık veli ziyaretleri gerçekleştirerek ailelerin de evlatlarının eğitiminde daha çok sorumluluk almasını sağlayan Uyanık, otizmli çocuklara yönelik Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Dil Enstitüsü Oyun ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle sosyal sorumluluk projesi de hayata geçirdi.

Girişimlerinin yanı sıra alan içi ve dışı 38 eğitim sertifikası alarak kişisel gelişimini de sürdüren Uyanık, başarılarından dolayı Hindistan merkezli AKS Education tarafından organize edilen ve 100'ü aşkın ülkeden binlerce eğitimcinin katıldığı "Küresel Öğretmen Ödülleri" (Global Teacher Awards) yarışmasında ilk 100 öğretmen arasına aday gösterildi.

"Umudumu hiçbir zaman yitirmedim"

Uyanık, AA muhabirine, eğitimde mükemmelliğin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ödüle aday gösterilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Coğrafi yapısı nedeniyle bölge şartlarının zor olduğunu belirten Uyanık, burada yurdun dört bir yanından gelen öğretmenlerin öğrencilerin başarısı için fedakarca görev yaptığını vurguladı.

Meslektaşlarıyla öğrencileri için ellerinden geleni yapmaya çalıştığını aktaran Uyanık, "Bize sunulan imkanlar var ama biz bunlara ek olarak da imkan yaratmaya çalışıyoruz. Buradaki her öğretmenden başarı hikayesi duyabilirsiniz. Şartlar ne olursa olsun umudumu hiçbir zaman yitirmedim, pes etmedim." dedi.

Öğrencilerinin gelişimi için her zaman arayış içinde olduğunu, bu nedenle alan içi ve alan dışı 38 eğitim sertifikası aldığını anlatan Uyanık şöyle devam etti:

"Konu ne olursa olsun çözmeye çalıştık, çocuklarımla beraber çalışmaktan vazgeçmedik. Her işin, her zorluğun bir çözüm yolu vardır diye düşünüyorum. Çalışmalarımızdan bazıları e-Twinning projeleri oldu. Sınırdaki son okul olarak bunda yer aldık. E-Twinning'de iki kalite etiketi aldık. Bu projelerden birisi 'Bana Çocukluğunu Anlat.' Sanat ve spor camiasında, her meslek dalında ünlü kişilerle tanıştık. Buradaki çocuklar kendilerini tanıttılar. Öğrencilerim bu platformu bilmiyordu. Ben okul dışındaki zamanımın çoğunu öğrencilerime bunu öğretmek için harcıyordum. Bu iş için çocukların tableti yoktu. Sosyal medyadan eğitime gönül vermiş hayırseverlere ulaştık. Sağ olsunlar onlar da bize yardım elini uzattı."

"Velileri okula çektik"

Bu sayede okula laboratuvar malzemesi temin ettiklerini, öğrencilerin de giyim, tablet ve kırtasiye ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade eden Uyanık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda her çocuğun tableti var. Her çocuk istediği çalışmayı yapabiliyor. Öğrenciler burada bilimsel deneyler yapıyorlar, fen bilimlerini yaparak, yaşayarak işliyorlar. Yaptığımız ilk işlerden biri de veliyi okula çekmek oldu. Yaptığımız tüm işlerden veliler haberdardır. Evde çocuklarına nasıl yardımcı olacakları konusunda onlarla sürekli görüşüyoruz. Hatta belirli gün ve haftalarda da tüm velilerimizi okula çağırıyoruz yaptığımız etkinlikleri onlarla paylaşıyoruz. Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterildiğimi duyduğumda gerçekten çok heyecanlandım. Bir köy okulu öğretmeni olarak bu ödüle gösterilmek büyük bir başarı benim için. Bu başarıyı şehit olan öğretmenlerimize ve bu işe gönül verenlere adıyorum."

Öğrencilerden Nehla Taş da çok sevdiğini belirttiği öğretmeninin dersleri anlayacakları şekilde anlattığını, eğitici etkinlikler yaptıklarını aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yılın İnovasyon Ödülü Erdal Can Alkoçlar'a verildi

2021-10-21 17:45 - Yerel haber-Şirket Haber

TİKA'dan Güney Sudan iç barış sürecine destek

2021-10-21 23:41 - Dünya

Trabzonspor liderliği bırakmadı

2021-10-24 00:41 - Spor

Yemen'de karşılıklı saldırılarda 814 kişi öldü

2021-10-25 03:36 - Dünya

Tivibu'da en çok animasyon ve komedi izlendi

2021-10-27 15:44 - Yerel haber-Şirket Haber

n11.com CEO'su Yu-Shik Kim'den e-ticaret sektörüne dair açıklama:

2021-10-22 20:08 - Yerel haber-Şirket Haber

Bağdat’ta, seçimi kaybeden Şii parti ve milis grup destekçilerinin oturma eylemi sürüyor

2021-10-20 22:06 - Dünya

n11.com, yeni teslimat ve iade modelini 81 il, 3 bin noktada hayata geçirdi

2021-10-27 13:32 - Yerel haber-Şirket Haber

Şahika Ercümen Cumhuriyet'in 98'inci yılına ithafen 100 metreye dalarak dünya rekoru kırdı

2021-10-26 14:06 - Spor

DSÖ'den 'salgınlara karşı küresel sağlık sisteminin güçlendirilmesi' çağrısı

2021-10-25 17:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Koruma altına alınan Muş lalesi seri üretimle ekonomiye kazandırılacak

12:17 - Çevre-Hayat

Bursa'da doğup büyüdükleri mahallede kooperatif kuran kadınlar kafe işletiyor

12:07 - Çevre-Hayat

Hatice hemşire, bir gözündeki görme kaybına rağmen hastalara destek oluyor

11:52 - Çevre-Hayat

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı artık daha "renkli"

11:37 - Çevre-Hayat

FSM Köprüsü, Engelliler Haftası dolayısıyla mavi renge büründü

08:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kooperatifleşen köy kadınları emeklerini üretime dönüştürdü

12:32 - Gündem

ABD'den İran'ın nükleer araştırmalarına yönelik yeni yaptırımlar

12:28 - Dünya

Süper Lig'e çıkan Kocaelispor'da İsmet Taşdemir dönemi "4,5 ay" sürdü

12:22 - Spor

İtalya'da Etna Yanardağı yoğun şekilde kül ve lav püskürttü

12:18 - Dünya

1. Lig'de sadece 3 takım teknik direktörünü değiştirmedi

12:13 - Spor