?>

Şile'de atık sular nedeniyle oluşan kirlilik ve kötü koku mahalle sakinlerini rahatsız ediyor

Şile'de atık suların bölgedeki derelere karışarak kötü kokuya ve kirliliğe neden olduğunu belirten mahalle sakinleri çözüm bekliyor.

Gündem - 13 saat önce

İstanbul

Karakiraz Mahallesi'ndeki İSTAÇ Kömürcüoda Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde oluşan atık suların bölgedeki derelere, ardından denize karıştığı iddiası çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

????

Bölge sakinleri, tesisten geldiği öne sürülen kötü kokuya ve çevrede bulunan dere yataklarındaki kirliliğe tepki gösterdi.

Dere sularının renginin değiştiğini ve çevredeki bitki örtüsünün zarar gördüğünü belirten çevre sakinleri, bir an önce önlem alınmasını istiyor.

Özellikle Karakiraz Deresi'ndeki kötü kokudan ve kirlilikten rahatsız olan mahalle sakinleri çözüm bekliyor.

"Çöp, pislik akıyor buraya. Biz bu durumdan çok muzdaribiz"

Mahalle sakinlerinden Ayşe Balcı, bu alanda mahsul yetiştiremediğini belirterek, "Dereye çöpün suyunu salıyorlar, yağmur yağdığı zaman daha beter salıyorlar, simsiyah akıyor. Ben köylü bir insanım, bahçemden çıkardığımı yemek, satmak, geçinmek zorundayım ama bu derenin suyundan hiçbir şey sulanmıyor." dedi.

Ayşe Balcı, bu derenin bu şekilde akmasını istemediklerini söyledi.

Emre Balcı da "Derenin sonuna kadar aynı kokuyu, aynı pisliği görüyoruz ve yaşıyoruz. Asit gibi kokular geliyor, insanın genzini, burnunu, gözlerini yakan kokular geliyor." diye konuştu.

Tesise dair herhangi bir çalışma olmadığını dile getiren Emre Balcı, "Bundan 20-30 sene sonra insanlarda ne gibi hastalıklar çıkacağını da bilemeyiz. Sonuç olarak çöp, pislik akıyor buraya. Biz bu durumdan çok muzdaribiz." dedi.

"Sürekli çöp kokusuyla uyanıyoruz"

Furkan Özay, tesisin atıklarının derelere, denize, bahçelere ve köyün kullandığı sulara karıştığını söyledi.

Sevcan Özay, sürekli çöp kokusuyla uyandıklarını belirterek, "Ben çocuğumu buraya getiriyorum temiz hava alsın diye. Şartlar bu şekilde olduğu için çocuğum da rahatsız oluyor, gelemiyoruz köye. Denizlere giremiyoruz çöp kokusundan, çocuk mikrop kapacak diye korkuyoruz. Bu konudan çok rahatsızız, şikayetçiyiz." ifadelerini kullandı.

Karakiraz Köyü Derneği Başkanı Murat Tombul ise bölgede topraktan sızan atık sulara işaret ederek, "Bu kirli su Karakiraz Deresi'ne karışırken aynı zamanda doğal yaşamda hayvanların da ölümüne neden oluyor. Bu konuyla alakalı daha önceden yaptığımız çalışmalarda herhangi bir sonuç alamadık, bu artık son çalışmamız olacak. Artık çözüm istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih çeyrek finale yükseldi

2025-06-30 01:28 - Spor

Dolandırıcı organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 230 şüpheli yakalandı

2025-06-30 08:38 - Asayiş

Doktor kardeşler aynı hastanede bilimsel işbirliği yapıyor

2025-06-30 12:52 - Çevre-Hayat

Hafızlığını tamamlayan öğrenci bir günde Kur'an-ı Kerim'i hatmetti

2025-06-30 12:28 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

A Milli Takım'da Vincenzo Montella ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalandı

2025-06-30 14:58 - Spor

ECB yeni stratejisinde enflasyon hedefine sadık kalarak çevikliğe odaklanacak

2025-06-30 15:37 - Ekonomi

Bakan Fidan: İran ile İsrail arasında varılmış olan ateşkesin ihlal edilmemesi en büyük stratejik hedeflerimizden biri

2025-06-30 16:27 - Siyaset

AK Parti, çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

2025-06-30 16:58 - Siyaset

Kırkpınar'ın bu yılki son provası Çalı Yağlı Güreşleri, lig olma yolunda

2025-06-30 12:17 - Spor

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Scottie Wilbekin ve Metecan Birsen ile sözleşme imzaladı

2025-06-30 15:39 - Spor

İlgili Haberler

Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan derginin grafikeri gözaltına alındı

00:32 - Gündem

Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan dergiye ilişkin soruşturmada 4 gözaltı kararı

00:28 - Gündem

Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayımlayan dergiye ilişkin soruşturmada 4 gözaltı kararı

22:33 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan, Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayımlayan dergiye ilişkin açıkla

21:38 - Gündem

Kars'ta kuvvetli sağanak ve dolu etkili oldu

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Fluminense, Inter'i yenerek çeyrek finale yükseldi

02:37 - Spor

Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan derginin grafikeri gözaltına alındı

00:32 - Gündem

Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan dergiye ilişkin soruşturmada 4 gözaltı kararı

00:28 - Gündem

Netanyahu'nun 7 Temmuz'da ABD Başkanı Trump'la görüşmesi bekleniyor

00:07 - Dünya

Trump, ABD'nin Suriye'ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

00:02 - Dünya