Şiddetli yağmur Gazze’de Şifa Hastanesini ve binlerce çadırı sular altında bıraktı

Şiddetli yağmur, sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki en büyük hastane olan Şifa Tıp Kompleksi ile yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı binlerce çadırı sular altında bıraktı

Dünya - 8 ay önce

Gazze
Şiddetli yağmur, Gazze kentindeki Şifa Tıp Kompleksi’nin özellikle acil servis ve kabul bölümleri başta olmak üzere bazı kısımlarını su altında bıraktı, bu da hastanedeki hizmetleri aksattı.
Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kuruluşu Şifa Tıp Kompleksi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında, binalarının bombalanması ve kundaklanması dahil olmak üzere büyük hasar gördü.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasından bu yana geçen iki ay içinde bazı hastane binalarını onarmaya çalıştı.
Ancak ağır hasar ve kaynak yetersizliği, özellikle İsrail’in tıbbi malzeme, ekipman ve ilaç girişini engellemesi nedeniyle hastanenin normal faaliyetlerine dönmesini zorlaştırıyor.

Öte yandan görgü tanıkları, yerinden edilmiş Filistinlilere ait binlerce çadırın yağmur sularıyla dolduğunu ve dün akşamdan bu yana Gazze Şeridi’ni vuran şiddetli rüzgarlar nedeniyle çadırların uçtuğunu anlattı.
Tanıklar, binlerce Filistinlinin bugün şafak vakti uyandıklarında çadırlarının sular altında kaldığını ya da eşyalarıyla birlikte rüzgar tarafından sürüklendiğini gördüklerini ifade etti.
Filistinli Halid Abdülaziz, “Şiddetli bir rüzgar çadırımıza vurunca uyandık. Ellerimizle tutmaya çalıştık ama rüzgar kopardı ve tüm eşyalarımız uçtu.” dedi.

Abdülaziz, “Eşim, çocuklarım ve ben şimdi açıkta kaldık, yağmura maruz kalıyoruz. Gidecek hiçbir yerimiz yok.” diye konuştu.
Filistinli Maha Ebu Cezzar ise Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesinde, çadırı tamamen sular altında kaldıktan sonra üç çocuğuyla birlikte çaresizce koştu.
Görgü tanıklarına göre, yüzlerce Filistinli, Gazze kentinde İsrail ordusu tarafından yıkılan binaların ayakta kalan bölümlerinin altına sığındı.

Bu arada Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail saldırıları sırasında kısmen yıkılan binlerce evin, şiddetli yağmur ve güçlü rüzgar nedeniyle her an çökme riski taşıdığı uyarısında bulundu.
Basal, “Bu evler, sığınacak yer bulamayan yüz binlerce Filistinlinin hayatı için büyük bir tehlike oluşturuyor. Dünyayı defalarca uyardık ancak hiçbir faydası olmadı.” dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şiddetli yağmur Gazze’de Şifa Hastanesini ve binlerce çadırı sular altında bıraktı

2025-12-16 11:17 - Dünya

Tunceli doruklarında dağcıları ender görülen çengel boynuzlu dağ keçileri karşılıyor

2025-12-09 12:08 - Çevre-Hayat

Sarıkamış'ta 111 yılın ardından şehitleri aynı ruhla anma hazırlığı

2025-12-15 12:27 - Gündem

Zelenskiy, güvenliğin sağlanması durumunda 60 ila 90 günde seçimlere hazır olacaklarını belirtti

2025-12-10 00:28 - Dünya

Ağrı Dağı çevresindeki otlaklarda morkaraman ırkı damızlık koyun yetiştiriliyor

2025-12-10 13:13 - Ekonomi

ABD'de aktivist Kirk'ün cinayet şüphelisi ilk kez hakim karşısına çıktı

2025-12-12 16:02 - Dünya

Burma İnsan Hakları Ağı: Myanmar'da Müslümanlara yönelik baskılar arttı

2025-12-10 23:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

WSJ: Machado, Nobel töreninden bir gün önce tekneyle Venezuela'dan ayrıldı

2025-12-11 00:53 - Medya

Trump, Warner Bros. Discovery'nin satışı sürecinde "CNN'in satılması gerektiğini" söyledi

2025-12-11 00:58 - Dünya

NBA'de Blazers, Stephen Curry'nin 48 sayısına rağmen Warriors'ı yendi

2025-12-15 11:03 - Spor

İlgili Haberler

Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını yaşanıyor

20:57 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 294'e yükseldi

20:33 - Dünya

Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele sebep oldu

20:18 - Dünya

Rusya: Odessa Limanı'ndaki askeri malzeme depolarını vurduk

20:12 - Dünya

İsrail Başbakanlığı, Lübnan'ın güneyindeki saldırılarda sivilleri öldürdüklerini itiraf etti

19:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Sağlık Bakanlığı Lübnan'a 15,6 tonluk tıbbi yardım ve ilaç gönderdi

21:47 - Gündem

Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş tutuklandı

21:28 - Gündem

"Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturmasında 'şüpheli' para trafiği deşifre oldu

21:12 - Gündem

Kasımpaşa evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı

21:08 - Spor

Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını yaşanıyor

20:57 - Dünya