?>

Şeymanur, Kadınlar 1. Ligi'nde kalesini gole kapattı

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1. Ligi'nin ilk 9 haftasında kalesinde sadece 1 gol gören Yüksekova Spor Kulübü'nün kalecisi Şeymanur Hapaç, gösterdiği performansla takımının yoluna yenilgisiz devam etmesinde büyük pay sahibi oldu.

Spor - 6 ay önce

Hakkari

Ligde B Grubu'nda 25 puan ve 36 gol averajıyla lider konumda bulunan Yüksekova ekibi, ilk 9 haftada 2'si hükmen 8 karşılaşmadan galibiyet, 1 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

Bu karşılaşmalarda 31 gol atan ve kalesinde sadece 1 gol gören Yüksekova Spor'un hanesine, hükmen galip sayıldığı 2 karşılaşma için 6 gol yazıldı.

Ligin "en çok atan, en az yiyen" takımı konumundaki mavi beyazlıların kalesini koruyan 24 yaşındaki Şeymanur Hapaç, forma giydiği 7 karşılaşmadaki başarılı performansıyla göz doldurdu.

Yüksekova Spor'un Sakarya Kadın Futbol Spor Kulübü'nü 6-1 yendiği maçının 89. dakikasında Deniz Küllükçü'nün attığı gole engel olamayan başarılı eldiven, 6 maçın ardından bu sezon ilk kez "geçilme" üzüntüsü yaşadı.

Defans arkadaşlarına övgü

Hapaç, AA muhabirine, sezon başında takıma katıldığını ve kulüpte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Takım arkadaşlarının maçlarda başarılı savunma yaptığını dile getiren Hapaç, "Arkadaşlarım ön hatta çok iyi oynadıkları için bana çok fazla iş düşmüyor. Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Çok koordineli oynuyoruz." dedi.

Yüksekova halkını ve ilçeyi çok sevdiğini anlatan Hapaç, "Biraz soğuk olsa da alışıyoruz futbolcu olarak. Taraftarımıza ve halkımıza play-off'larda çok güzel maçlar izletmek istiyoruz. Şampiyonluğa emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz. Her maça farklı bir motivasyonla çıkıyoruz çünkü bizim için her maç final gibi. Antrenmanlarımız da çok güzel ilerliyor. Hocalarımızın antrenmanlarda verdiği taktikleri sahada uygulamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Takım ruhu"

Teknik direktör Bayram Yıldırım da "takım ruhunu" sahaya yansıttıkları için savunmada iyi işler çıkardıklarını söyledi.

Ligde en az gol yiyen takım olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Oyuncularımızın hepsine sezon başından itibaren inandık. İnanmaya da devam edeceğiz. Bu başarı futbolcularımın özverili çalışmalarından geliyor. Bu yüzden kalecimizi de tebrik ediyorum. Geçen hafta Bitexen Adana İdmanyurdu'nu deplasmanda 3-0 yenerek evimize döndük. Bu hafta da Sakarya ekibini yendik. Kaleci yönünden çok iyi bir durumdayız. Her maçta olduğu gibi bundan sonraki maçlarda da kalecimiz aynı güveni verip daha iyi performans sergileyecektir. Takımımızda uyum ve arkadaşlık üst seviyede. Allah'ın izniyle bundan sonrada da böyle devam edecektir."

Takım Kaptanı Rahime Atabay da "soğuk, kar, kış demeden" çalıştıklarını belirterek "Şampiyonluk mücadelemizi devam ettirmek için antrenmanları aksatmıyoruz. Takımımız ve kalecilerimiz her gün başarılarının üstüne katarak yola devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Paris'te Gazze'deki soykırımın sona ermesi talebiyle meşalelerle gösteri düzenlendi

2024-12-21 00:27 - Dünya

Zelenskiy, AB zirvesi girişinde ABD'yi Avrupa ile birlikte hareket etmeye çağırdı

2024-12-19 13:33 - Dünya

Eurofighter Typhoon savaş uçağı Mürted Hava Üssü'ne indi

2024-12-18 15:02 - Gündem

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde yarın Belçika ekibi Cercle Brugge'le karşılaşacak

2024-12-18 09:18 - Spor

Yıldızlar Yatırım Holding, 2024'ü çift haneli büyümeyle kapatmayı öngörüyor

2024-12-20 12:12 - Ekonomi

Taha Akgül, başkanlığıyla da güreşte "fark yaratmak" istiyor

2024-12-19 11:28 - Spor

Artvin'deki heyelanın "moloz çığı" şeklinde gerçekleştiği belirlendi

2024-12-21 13:33 - Gündem

Başakşehir'in Polonyalı yıldızı Krzysztof Piatek'in tek düşüncesi Cercle Brugge maçı

2024-12-19 13:12 - Spor

Papağanları için göç ettiği Çanakkale'de üretim çiftliği kurdu

2024-12-18 11:53 - Çevre-Hayat

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Suriye'deki yeni yönetimin lideri Şera ile Şam'da görüştü

2024-12-23 12:18 - Dünya

İlgili Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki ikinci maçında İsviçre'yi 91-67 yendi

00:40 - Spor

2025 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 4 maç yapılacak

00:09 - Spor

Inter Miami, Kulüpler Dünya Kupası'nda Porto'yu 2-1 yendi

00:18 - Spor

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde üçüncülük maçı kaldırıldı

17:28 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı İsviçre'yi mağlup etti

19:23 - Spor

Günün Manşetleri

Bir medeniyet hareketi: Ahîlik ve Savaş -Hikmet Kara yazdı-

06:50 - En Son Yazılar

Burkina Faso, Rusya'nın desteğiyle nükleer enerji santrali kuracak

03:43 - Dünya

BM, İsrail ordusunu, bu yıl da çatışmada çocuklara zarar verenler 'kara liste'sinde tuttu

02:18 - Dünya

Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçilenler hakkındaki karar Resmi Gazete'de

00:32 - Gündem

Zelenskiy: Rusya şimdi İran nükleer programını kurtarmaya çalışıyor

00:23 - Dünya