?>

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te Milli Teknoloji Hamlesi söyleşisinde vatandaşla buluştu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST'i düzenleme amacımız daha güzel, iyilik dolu, daha adil bir dünya inşa etmek. Onu da sizler inşa edeceksiniz." dedi.

Teknoloji - 11 ay önce

Ankara

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.

Bayraktar, TEKNOFEST Adana'nın 4. gününde düzenlenen "Selçuk Bayraktar ile Milli Teknoloji Hamlesi Söyleşisi"nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada soruları yanıtlayan Bayraktar, "eğitim sisteminin milli nesiller yetiştirebilmesi için önerileriniz neler?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bizler eğitimlerimizi kurgularken hissederek ve deneyimleyerek öğrenmeyi sağlayacak model geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle ileri matematik ve fizik kavramlarını çok daha somutlaştırarak ve sevdirerek öğrenmeyi sağlayan bir metodoloji uyguluyoruz. En önemli önerilerimden biri bu olur. İnsanlık yararına teknoloji geliştiren, takım çalışmasına uygun, iyilik, adalet ve merhametle kuşanmış nesillerle ancak teknoloji insanlığın faydasına ve iyiliğine olabilir. Yoksa bütün bu geliştirilen teknolojilerin çok kötü kullanım alanları var yapay zeka dahil." cevabını verdi.

Bayraktar, otomasyon sebebiyle insanların işsiz kalmaması için ne gibi önlemler alınabileceğine yönelik bir soruya karşılık, teknolojide doğru uygulamaların insanlara yeni istihdam alanları yaratabileceği, çalışmaların da buna yönelik yapılması halinde insanların hayatlarına anlam katacak şekilde çalışma ortamlarını şekillendirebileceğini söyledi.

"Devletimiz büyük bir motivasyonla bu işe sahip çıkıyor"

"Hedeflerinize ulaşmak için devletten yeterli desteği aldığınızı düşünüyor musunuz?" sorusunu ise Bayraktar, şöyle yanıtladı:

"Burada yaptığımız en büyük iş, Milli Teknoloji Hamlesi'nin asli unsurlarını oluşturacak nesilleri yetişmesine imkan sağlayan TEKNOFEST derim. Çünkü bizler yüksek teknoloji hava araçları yapıyoruz. Dünyanın en büyük İHA/SİHA üreticisi, en fazla ülkeye ihraç eden, bütün gelirlerinin yüzde 97'si ihracattan gelen firması BAYKAR. Gelirleri dünyaya bu kadar yayılmış başka bir sanayi ve teknoloji firması yok. TEKNOFEST ile teknolojinin tüm alanlarında ülkemizi tam bağımsız ve güçlü kılmak için insanlığın faydasına nesiller yetiştirdiği için aslında en büyük işi TEKNOFEST yapıyor. TEKNOFEST'in 140 farklı paydaşı var. Tam bir sivil toplum, özel sektör ve devlet kaynaşması var. Devletimiz büyük bir motivasyonla bu işe sahip çıkıyor."

Bayraktar, hedefe ulaşma noktasında sabır ve azim konusunda ise "Çok yetenekli olabilirsiniz ama ardında büyük bir inanç yoksa hayat hepimizi sınayacak. Azmetmenizi sağlayacak şey inanç ve bu inancın nereye dayandığı." değerlendirmesini yaptı.

"Kızılelma sonrası projeniz nedir?" sorusuna karşılık ise Bayraktar, "Şu anda uzayla ilgili çalışıyoruz. Uzay alanında tümüyle kendi kaynaklarımızdan küresel konumlama sistemi inşa etmeye çalışıyoruz. İnşallah sizler de daha büyük eserler inşa edeceksiniz." diye konuştu.

Bayraktar, savunma sanayi alanında fırsatlar yönelik ise öğrencilere yapay zeka konusunun yakından takip etmelerini, kendilerinin de bu alanda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kimi rol model aldığına ve ilham kaynağının kim olduğuna yönelik de Bayraktar, "Benim ilham kaynağım sizlersiniz. Tutkularınızın peşinden gidin. Ne yaparsanız en iyisini yapmaya gayret edin. Bunun yanında insanlığın ve ülkemizin yararına bunları yapın. Sizler yepyeni bir dünya inşa edeceksiniz. Kundaktaki bebekleri öldüren, yüksek teknolojiyi bunun için kullanan bu düzenin devam etmesi mümkün değil. TEKNOFEST'i düzenleme amacımız daha güzel, iyilik dolu, daha adil bir dünya inşa etmek. Onu da sizler inşa edeceksiniz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmetçik ecdadın vatan savunmasında kullandığı Erzurum'daki tabyaları temizledi

2024-09-30 15:43 - Çevre-Hayat

Sakarya, eylülde ağustos ayına oranla ihracatını dolar bazında en çok artıran il oldu

2024-10-03 18:47 - Ekonomi

Korsika'da grev nedeniyle havalimanları ve limanlardaki faaliyetler durdu

2024-10-03 23:47 - Dünya

Şanlıurfa'nın ilk kadın belediye otobüsü şoförü direksiyon başında

2024-10-04 11:53 - Çevre-Hayat

Merkez Bankası rezervleri yaklaşık 157,4 milyar dolarla rekor kırdı

2024-10-03 14:58 - Ekonomi

Beyrut'un Dahiye bölgesinde İsrail bombardımanının neden olduğu yıkım kameralara yansıdı

2024-10-02 16:37 - Dünya

Türk basketbolunun ilkleri, rekorları, unutulmazları

2024-10-03 11:18 - Spor

Kar beklentilerini tekrar azaltan Volkswagen'in hisseleri düşüyor

2024-09-30 14:12 - Ekonomi

Gen düzenleme teknolojisi ile yaşlı farelerin beyinlerinde kök hücre üretimi artırılabiliyor

2024-10-03 17:23 - Teknoloji

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde alabora olan teknedeki 50 yolcu öldü

2024-10-03 19:13 - Dünya

İlgili Haberler

Tarım teknolojileri alanı ikinci gününde heyetleri ağırladı

21:48 - Teknoloji

TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Varank, TEKNOFEST'te tarım teknolojilerini inceledi

19:43 - Teknoloji

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar AA standını ziyaret etti

19:37 - Teknoloji

T3 Vakfı'ndan TEKNOFEST değerlendirmesi

17:28 - Teknoloji

Yerli zırh sistemi TEKNOFEST'te tanıtıldı

17:22 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Aydın, Antalya ve Muğla'daki yangınlara müdahale sürüyor

10:07 - Gündem

Fenerbahçe'de kongre heyecanı yarın başlayacak

09:43 - Spor

İstanbul'da trafik güvenliğini tehlikeye atan 17 motosiklet sürücüsüne işlem yapıldı

09:18 - Asayiş

Kesinleşen vergi ve ceza borçları olan mükelleflerin listeleri açıklanacak

09:02 - Ekonomi

Orman yangınlarıyla mücadele eden gönüllülerin hakları yeniden düzenlendi

08:52 - Gündem