Şehit yakınları ve gaziler Sinop'ta sanatla sosyalleşiyor

Sinop'ta açılan model gemi ve kotra yapım kursuna katılan şehit yakınları ile gaziler, sanatla buluşarak sosyalleşme fırsatı buluyor.

Çevre-Hayat - 8 ay önce

Sinop
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı" kapsamında Sinop'ta açılan model gemi ve kotra yapım kursu, şehit yakınları ve gaziler tarafından ilgi görüyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Sinop Huzurevi'nde açılan kursa 6'sı şehit yakını, 4'ü gazi olmak üzere 10 kişi katılıyor.
Oluşturulan atölyede model gemi ve kotra yapımının inceliklerini öğrenen kursiyerler, üreterek sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Can Kayhan Özok, bakanlıkları tarafından şehit yakınları ve gazilere yönelik başlatılan programı Sinop'ta uyguladıkları model gemi ve kotra yapımı kursuyla desteklediklerini söyledi.
????
Huzurevinde kurdukları atölyede gaziler ve şehit yakınlarının model gemi ve kotra yapımını öğrendiğini belirten Özok, "Buradaki amacımız, gazi ve şehit yakınlarımızın sosyal yönden yaşama tutunmalarını sağlamak. En azından evdeki hayatlarının dışında da bir etkinlik alanı oluşturarak onları sosyal hayata dahil etmek." dedi.
Kursa katılan gaziler ve şehit yakınlarının çok başarılı modeller ortaya çıkardıklarını vurgulayan Özok, 6 Mayıs 2026'da sona erecek kurs sonunda yapılan model gemi ve kotraların düzenlenecek etkinlikte sergileneceğini anlattı.

Şehit yakını ve gaziler bir arada olmaktan mutlu

Terörle mücadele gazisi Seyfi Özdemir ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kendilerine yönelik hizmetinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.
Gaziler ve şehit yakınları olarak kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Özdemir, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde açılan böyle bir kursa dahil olmaktan ve şehit yakınlarımızla birlikte olmaktan ötürü gurur içerisindeyiz. Kurs açılalı yaklaşık 4 ay oldu, iyi gidiyoruz. Hocamız da sağ olsun, bizimle çok alakalı. Sanatımızı icra etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Bu vatan için canlarını feda etmiş şehitlerin aileleriyle bir çatı altında olmanın tarifsiz bir duygu olduğuna işaret eden Özdemir, "Bu vatanın, kutsal bayrağımızın gölgesi altında bir araya geldik. Burada tekrar aile olmanın, birlikte olmanın, onlarla bir çatı altında olmanın huzur ve gururunu telaffuz edemiyorum. Bu tür etkinliklerin devamını da diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Şehit annesi Nevin Yalçın da kursta hem yeni şeyler öğrendiklerini hem de aile ortamında bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını anlatarak, "Çok mutluyuz, huzur buluyoruz burada. Hocalarımız sağ olsun, yardımcı oluyor. Severek yapıyoruz işimizi." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şiddetli yağmur Gazze’de Şifa Hastanesini ve binlerce çadırı sular altında bıraktı

2025-12-16 11:17 - Dünya

Gazzeli iki kardeş, yağmurdan korumayan çadırlara alternatif olarak demir iskeletten çadır yaptı

2025-12-19 14:22 - Dünya

Fenerbahçe, 3 puanı 4 golle aldı

2025-12-15 22:18 - Spor

Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak sezonu yarın resmi olarak başlayacak

2025-12-17 15:09 - Çevre-Hayat

Sarıkamış'ta 111 yılın ardından şehitleri aynı ruhla anma hazırlığı

2025-12-15 12:27 - Gündem

Türkiye'de her 5 kişiden 4'ü yapay zekadan haberdar

2025-12-17 11:13 - Teknoloji

Kornea nakliyle dünyası yeniden aydınlandı

2025-12-19 12:30 - Sağlık

NBA'de Blazers, Stephen Curry'nin 48 sayısına rağmen Warriors'ı yendi

2025-12-15 11:03 - Spor

Beşiktaş'ı konuk edecek Trabzonspor, Fatih Tekke ile sahasında 217 gündür kaybetmiyor

2025-12-13 11:42 - Spor

Sakal Serumu Nedir Nasıl Kullanılır?

2025-12-16 10:02 - İnsan-Hayat

İlgili Haberler

Grönland'da eriyen buzullar balinalara yeni yaşama alanları açıyor

12:18 - Çevre-Hayat

Aras Kuş Cenneti'nde 21 yıllık çalışmalarda 200 bininci kuş kayda alındı

11:47 - Çevre-Hayat

Cankurtaranlardan boğulma tehlikesine karşı uyarı

11:43 - Çevre-Hayat

Nemrut Kalderası'nın milli park statüsü bölge turizmine katkı sağlayacak

10:33 - Çevre-Hayat

Gençlerin yuva kurması için köy köy gezerek evlilik desteğini anlatıyorlar

00:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Dışişleri Bakanlığı: Gazze'de barış planının tam olarak uygulanmasında kararlıyız

22:37 - Dünya

Peru'da 6,7 büyüklüğünde deprem

22:23 - Dünya

YÖK Başkanı Özvar'dan "Türkiye Stratejik Teknoloji İnsan Kaynağı Programı"na ilişkin

22:08 - Gündem

Ankara'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

22:02 - Gündem

BM: İsrail 3 günde Lübnan'da 9 hava saldırısı, 265 füze atışı gerçekleştirdi

21:58 - Dünya