?>

Sahiplendiği karga "Kömür" en yakın dostu oldu

Düzce'de emekli uzman çavuş Kemal Kara, evinde beslediği karga ile yakın dostluk kurdu.

Çevre-Hayat - 22 saat önce

Düzce

Uzun yıllar Türkiye'nin birçok şehrinde uzman çavuş olarak görev almasının ardından emekli olup memleketi Düzce'ye yerleşen 3 çocuk babası 54 yaşındaki Kara, yaklaşık bir ay önce kızının çalıştığı iş yerinde aracının üzerine konarak evine kadar gelen kargayı sahiplendi.

Kara, aile bireyleri tarafından "Kömür" ismi verilen kargayı, öncelikle evin balkonunda beslenmeye başladı. Bir süre sonra buradan hiç ayrılmayan ve evin içerisine kadar giren Kömür, daha sonra adeta evin üyesi oldu.

Karganın sevecen ve yakın tavırlarına karşılık vererek onu her gün özenle besleyen Kara ile hayvan arasında görenleri şaşırtan güçlü bağ oluştu.

????

"Ben de ister istemez bağlandım ona"

Kemal Kara, aile olarak özellikle sahipsiz hayvanlara karşı özel ilgilerinin olduğunu, kedi ve köpeğin ardından karga sahiplendiklerini söyledi.

Karganın, yabani hayvan gibi değil, aileden biri gibi davrandığını anlatan Kara, "Hiç kaçmıyor, hepimizi tanıyor. Evin içerisinde bütün odaları benimle dolaşıyor. Salonda koltuğa uzanıyorum, rahat bırakmıyor. Üzerime yorgan çekiyorum, altına girmeye çalışıyor. Bazen mecburen kapalı balkonumuz var, oraya götürüyorum. Yoksa rahat bırakmıyor." diye konuştu.

Kara, hayvanın çok cana yakın olduğunu ve sürekli ilgi beklediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kargayı sahiplendiğimizi, karga beslediğimizi duyanlar, görenler sürekli 'Gözünüze dikkat edin.' diyor. Ağzımdan yemek bile almaya çalışıyor. Ben bütün hayvanlara karşı ilgiliyim. Kömür, bir ayı aşkın süredir bizimle. Evden çıktığımızda her bireyin gözü, aklı evde kalıyor. Onunla olmak için bir an önce eve gelmek istiyoruz. Eve misafir ve yabancı geldiği zaman ilk etapta biraz tepki gösteriyor, sonra alışıyor. Ben de ister istemez bağlandım ona. Dışarıya çıktığım zaman kaçıp gidecek diye korkuyorum. Bir kaç kez çıkardım geri geldi ama ona bağlandım kaçarsa diye korktuğum için çıkarmak istemiyorum. Kaçarsa bende derin üzüntü oluşturur. Daha önce kuş besliyordum. Elimde can verdi, çok üzüldüm. O gittiğinden bu yana eve kuş sokmuyordum, bu ilk oldu."

Hayvanın nasıl besleneceği, nasıl bakılabileceği konusunda veterinerden destek almadığını, sadece internetten öğrendiği bilgiler doğrultusunda hareket ettiğini dile getiren Kara, "Şu an için tek sorunumuz tuvalet konusu. Onu da öğretmeye çalışacağız." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Halkbank Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde derbi heyecanı

2025-11-22 10:03 - Spor

Sosyal medyada bırakılan dijital ayak izleri kötü amaçla kullanılabiliyor

2025-11-22 11:57 - Teknoloji

Beşiktaş ile Samsunspor, ligde 65. randevuda

2025-11-22 11:48 - Spor

Meriç Nehri'nde yakalanan mersin balığı koruma altına alındı

2025-11-22 09:58 - Çevre-Hayat

Pelin öğretmen 11 yıldır "çocuklarım" dediği kedileri besliyor

2025-11-22 12:47 - Çevre-Hayat

Busenaz Sürmeneli'yi örnek alan 15 yaşındaki milli boksör, Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor

2025-11-22 11:47 - Spor

Antalya'da gençliğinde eline aldığı berber makasını 57 yıldır bırakmıyor

2025-11-22 12:42 - Çevre-Hayat

İstanbul'daki "Küçük Polonya" Leh kültürünü merak edenleri kendine çekiyor

2025-11-22 11:37 - Çevre-Hayat

İçişleri Bakanlığından ABB Başkanı Yavaş ve özel kalem müdürü hakkında soruşturma izni

2025-11-22 12:08 - Gündem

Gazzeli sporcular, basketbolla çocukları savaş psikolojisinden uzaklaştırmaya çalışıyor

2025-11-22 12:32 - Dünya

İlgili Haberler

Nevşehir'de sıcak hava balonları öğretmenler için havalandı

10:23 - Çevre-Hayat

Kars'ta baraj sularının çekilmesiyle köy gün yüzüne çıktı

10:18 - Çevre-Hayat

Antalya'da güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu

16:38 - Çevre-Hayat

Pelin öğretmen 11 yıldır "çocuklarım" dediği kedileri besliyor

12:47 - Çevre-Hayat

Antalya'da gençliğinde eline aldığı berber makasını 57 yıldır bırakmıyor

12:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Antalya'da çiçek mezatlarında Öğretmenler Günü yoğunluğu

10:18 - Ekonomi

Kuzey Kafkasya’da fırtına yaklaşıyor mu? -Ülkü Menşure Solak yazdı-

10:07 - En Son Yazılar

Vietnam'da şiddetli yağışların neden olduğu sellerde ölü sayısı 90'a yükseldi

10:02 - Dünya

Trabzonspor, Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak

09:42 - Spor

Venezuela: ABD'nin tüm tehditlerine 'başı dik' şekilde karşılık veriyoruz

09:38 - Dünya