?>

Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Geleneksel tıp geliyor

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş açıkladı: 18 hastanede uygulanan geleneksel tıp merkezleri yaygınlaştırılacak, poliklinik olarak hizmet verecek

Sağlık - 8 yıl önce

Modern tıbbın yanında geleneksel tıp tedavileri de sağlıkta dönüşümün parçası haline geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da desteklediği çalışmalar sayesinde hastanelerde geleneksel tıp alanında hizmet verecek poliklinikler açılacak.

KONGRE DÜZENLENECEK

Cumhurbaşkanlığı himayesinde; Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğinde, 19-22 Nisan arasında İstanbul'da 'Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi' düzenlenecek. Yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman bilim insanları kongrede bir araya gelecek. 'Medeniyetlerin Beşiğinde; Anadolu Tıbbı' sloganıyla yapılacak kongrenin başkanlığını yürütecek olan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Yeni bir döneme giriyoruz" dedi ve sağlıkta büyük dönüşümü başlatacak uygulamayı şöyle anlattı: "Hem dünyada, hem Avrupa'da, hem de Türkiye'de artık insanlar mümkünse doğal yollarla tedavi olmak istiyor. Bu kongreyle, tüm Türkiye'de bir birikimi olan tüm bilim insanlarımızı, yurtdışından bilim insanlarıyla bir araya getirerek yeni bir vizyon ve bakış açısını oluşturacağız. Bu etkinlikte başta akupunktur, fitoterapi gibi birçok teknik konular tartışılacak." 18 hastanede geleneksel tıp uygulama merkezi olduğunu belirten Gümüş, "Bu sayının artırılması hedefleniyor. Bin 500 hekimimiz bu alanda eğitim aldı" diye konuştu.

İBN-İ BAYTAR'IN KİTABI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise bünyelerinde 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi'ni kurduklarını kaydetti. İslami bilim insanlarından İbn-i Baytar'ın 1200'lü yıllarda yazdığı kitabın Osmanlıca'dan çevrildiğini belirten Erdöl, "Bu eşsiz eser Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılacağı toplantı ile tanıtılacak" dedi.

'MERDİVEN ALTINDAN KURTULACAK'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yeni uygulamanın geleneksel tıbbı kamusal alana taşıyacağına dikkat çekti. Saraçoğlu, "Geleneksel tedavi, Anadolu Selçuklu'dan beri kültürümüzün bir parçasıdır. Bugün bu artık Sağlık Bakanlığı'nın da sahip çıkmasıyla merdiven altından kurtulup, layık olduğu saygın noktaya gelecektir" ifadesini kullandı.

TÜM DÜNYADA RAĞBET GÖRÜYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, halk tarafından geleneksel tıbba artan bir talep olduğunu aktararak, gerçekleştirilecek kongrenin bu açıdan çok önemli olduğunun altını çizdi.

Gül Kireklo - Sabah gazetesi

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vartolu (Erkan Kolçak Köstendil) kimdir, kaç yaşında,aslen nereli?

2018-03-07 22:32 - Magazin

Çerkez Cengiz kimdir? Cengiz Şıklaroğlu kim?

2018-03-04 23:22 - Gündem

Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Geleneksel tıp geliyor

2018-03-10 12:32 - Sağlık

Macron ile Putin Doğu Guta'yı görüştü

2018-03-05 23:02 - Dünya

Savaşın mirası 'hayalet' rasathane eski günlerini arıyor

2018-03-05 10:57 - Dünya

TRT Çocuk'ta yayınlanan çizgi film kahramanı “Niloya“ doğum gününü çocuklarla kutladı

2018-03-03 22:29 - Medya

FETÖ davalarına jet gibi yargılama

2018-03-05 17:07 - Gündem

ABD Suriye'nin güneyindeki güçlerini İran'a karşı takviye ediyor

2018-03-10 09:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağladığı iş imkanıyla hayata tutundu

2018-03-03 17:32 - Çevre-Hayat

Yeni Malatyaspor 3 teknik adamı koltuğundan etti

2018-03-05 16:47 - Spor

İlgili Haberler

Yerli mobil röntgen cihazı Ankara'da hizmete sunuldu

15:17 - Sağlık

Obezite görme bozukluklarına da neden olabiliyor

12:32 - Sağlık

İzmir Şehir Hastanesi 26 ayda 8 milyon hastaya sağlık hizmeti sundu

12:17 - Sağlık

Erzurum'da 263 kanser hastası kök hücre nakli ile yaşama tutundu

12:37 - Sağlık

ABD'de Kovid-19 aşılarının yetişkin ölümleriyle bağlantılı olup olmadığı inceleniyor

10:53 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bazı vergi mahkemelerinin yargı çevresinin yeniden belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

01:58 - Gündem

UEFA Konferans Ligi'nde 5. hafta maçları tamamlandı

01:43 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 6. hafta maçları tamamlandı

01:32 - Spor

Brann'ı deplasmanda 4-0 yenen Fenerbahçe, play-off için avantaj yakaladı

01:28 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı

01:07 - Gündem