?>

Rusya’da kripto paralarla ilk uluslararası ödemenin yıl sonuna kadar yapılması bekleniyor

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, kripto paraların uluslararası ödemelerde kullanılmasına ilişkin sürecin deneysel bir şekilde yürütüleceğini belirterek, “Bu yılın sonundan önce ilk işlemlerin gerçekleşmesini beklemeye devam ediyoruz.” dedi.

Ekonomi - 8 ay önce

Moskova

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’nın Sirius bölgesinde düzenlenen Finopolis 2024 adlı etkinlikte, ekonomideki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Merkez Bankasının 25 Ekim’de politika faizine ilişkin karar alacağını anımsatan Nabiullina, “Faiz oranına ilişkin dengeli bir karar alabilmek için yeni verilerin tahminlerimizi nasıl etkileyeceğini göz önünde bulunduracağız.” diye konuştu.

Nabiullina, ülkede kredi büyüme oranlarının, dış etkenlerin, enflasyon oranının ve beklentilerinin, eylülde aldıkları faiz artış kararını teyit ettiğini vurgulayarak, "Ancak alacağımız karar önceden belirlenmiş değil. Gelecek hafta tüm unsurlara bakacağız." dedi.

Dijital rublenin kapsamlı bir şekilde uygulanmasına başlayacaklarını belirten Nabiullina, deneme sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından uygulama için gelecek yılın ortasını hedeflediklerini söyledi.

Rusya’da kripto paraların uluslararası ödemelerde kullanılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Nabiullina, şöyle konuştu:

“Bu yılın sonundan önce ilk işlemlerin gerçekleşmesini beklemeye devam ediyoruz. Katılımcıların ilgisi var ancak bu deneysel bir rejimde yürüyor ve uluslararası ödemeleri de ilgilendirdiği için bunu kapalı olarak yapıyoruz. Katılımcılar ve işlem sayısı hakkında bilgi açıklamıyoruz. Bu rejim üç yıla kadar sürebilir.”

Rusya Merkez Bankası, 2022'de savaştan hemen önce hazırladığı raporla ülkede kripto paraların tümüyle yasaklanmasını talep etmişti. Ancak kripto paralar, Ukrayna savaşının ardından Rus bankalarının SWIFT ödeme sisteminden çıkarılması nedeniyle giderek yaygınlaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 8 Ağustos'ta imzaladığı kararnameyle kripto paraların uluslararası ödemelerde ve Forex işlemlerinde deneysel olarak kullanılması yasal hale getirilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Ankara "eğitim teknolojileri" etkinliğine ev sahipliği yapacak

2024-10-16 13:28 - Ekonomi

Bakan Fidan, Ankara'da Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver ile görüştü

2024-10-17 08:52 - Siyaset

Nijerya'daki akaryakıt taşıyan tankerin patlaması sonucu ölü sayısı 153'e çıktı

2024-10-17 12:37 - Dünya

Devlet desteğiyle ekilen brokoli belde üreticisine yeni gelir kapısı oldu

2024-10-16 13:22 - Ekonomi

CNN: ABD'li yetkililer, İsrail'in başkanlık seçiminden önce İran'a saldırmasını bekliyor

2024-10-16 20:07 - Medya

AB-KİK arasındaki ilk zirve toplantısı bugün Brüksel'de yapılacak

2024-10-16 16:13 - Dünya

İngiliz müzik grubu One Direction üyesi Liam Payne, balkondan düşerek öldü

2024-10-17 03:57 - Magazin

DSÖ: Lübnan'da sağlık hizmetlerine yönelik 23 saldırıda 72 sağlık çalışanı ve hasta öldü

2024-10-16 18:57 - Dünya

Rusya, Türkiye'deki ‘Her şey dahil’ sistemindeki kesintilerden faydalanacak

2024-10-16 17:23 - Özel Haber

İlgili Haberler

Lufthansa, Orta Doğu uçuşlarını askıya alma uygulamasını uzattı

17:38 - Ekonomi

Türkiye'nin "Satın Alma Gücü Paritesi"ne göre kişi başına GSYH endeksi 2024 için 71 o

17:36 - Ekonomi

İran limanlarına uğrayacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı

17:35 - Ekonomi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından Türkiye ekonomisi için "uzun vadede iyimseriz" mesajı

17:31 - Ekonomi

EBRD, Türkiye'de genç girişimciler için 250 milyon avroluk finansman programı başlatıyor

17:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'i kabul etti

17:42 - Siyaset

Lufthansa, Orta Doğu uçuşlarını askıya alma uygulamasını uzattı

17:38 - Ekonomi

İran limanlarına uğrayacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı

17:35 - Ekonomi

İstanbul'da kontrolden çıkan metrobüs bariyerlere çarptı

17:32 - Gündem

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

17:30 - Dünya